Δράσεις αντιμετώπισης του κορωνοϊού από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Τρίπολης

Δράσεις αντιμετώπισης του κορωνοϊού από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Τρίπολης

Απρίλιος 03, 2020 - 18:31
0 σχόλια

Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Τρίπολης ανταποκρινόμενο στις έκτακτες ανάγκες και τα μέτρα πρόληψης που δημιουργήθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 προχώρησε στις παρακάτω δράσεις:

- Στο πλαίσιο δράσεων για την πρόληψη του COVID-19 και τη σημασία του συνθήματος «Δείχνουμε τηναγάπη μας – Μένουμε σπίτι» και κατόπιν εγκρίσεως του Προέδρου του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιου Αυγερινού, με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης, στηρίζει άτομα μοναχικά, τρίτης ηλικίας, ευάλωτων ομάδων που δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον, με την αγορά φαρμάκων και βασικών αγαθών διατροφής και την κατ΄ οίκον παράδοση τους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη Νοσηλευτική Υπηρεσία του Τμήματός μας με τη συμμετοχή των πολύτιμων Εθελοντών μας .
- Γίνονται συνεχείς ενημερώσεις στα μέσα επικοινωνίας, προβάλλοντας τα μέτρα πρόληψης και την δημοσίευση της τηλεφωνικής γραμμής ψυχοκοινωνικής στήριξης του Ε.Ε.Σ.
- Δημοσιοποίηση του ανοίγματος τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο ιδιώτες ή εταιρείες που το επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά για την στήριξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Στις έκτακτες συνθήκες που δημιούργησε η εξάπλωση του COVID-19, η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της πόλης μας, αλλά των γύρω περιφερειακών διαμερισμάτων είναι πρωταρχικό καθήκον μας.
Συνεχίζουμε πάντα αρωγοί να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που μας χρειάζονται!

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.