Δραγασάκης: Πιθανή η ακύρωση του δημοψηφίσματος

Δραγασάκης: Πιθανή η ακύρωση του δημοψηφίσματος

Ιούνιος 30, 2015 - 23:04
3 σχόλια

Πιθανή θεωρείται μια ακύρωση του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Ο πρωθυπουργός της Μάλτας δήλωσε μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας του ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να αναστείλει το δημοψήφισμα εάν ξαναρχίσουν οι συνομιλίες, υπάρξει κάποια πρόταση και συμφωνία πάνω σε προαπαιτούμενα. 

«Είναι έτοιμοι να αναστείλουν το δημοψήφισμά ή να ζητήσουν από τους πολίτες να ψηφίσουν "ναι" αντί για "όχι", εάν υπάρξει ένα πακέτο στο τραπέζι με το οποίο θα μπορούσαν να συμφωνήσουν» είπε.

Σύμφωνα και με το Reuters, η ελληνική κυβέρνηση είπε στο Eurogroup ότι θα μπορούσε να προτείνει θετική ψήφο στο δημοψήφισμα ή να το ακυρώσει εάν υπάρξει συμφωνία για νέο δάνειο.

Επικαλούμενο πηγές του που είναι κοντά στις εξελίξεις, το Reuters μετέδωσε ότι ο υπουργός οικονομικών Γ. Βαρουφάκης είπε στο Eurogroup ότι εάν υπάρξει συμφωνία, η κυβέρνηση είτε θα προτείνει στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν «ναι» είτε θα ακυρώσει το δημοψήφισμα.

Ανοιχτό ενδεχόμενο για την ακύρωση του δημοψηφίσματος άφησε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ενώ ανέφερε ότι ο ίδιος εισηγήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί την πρόταση των θεσμών.

Σημείωσε, πάντως, ότι τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις στην κυβέρνηση τις λαμβάνει ο πρωθυπουργός.


3 Σχόλια

Ε αφού τους κολλήσατε στον τοίχο και τους πήρατε και τα σώβρακα των Ευρωπαίων, τι τον θέλετε πια το μοχλό πίεσης που λέγεται δημοψήφισμα?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.