Δουβίκας: Να εμπιστεύονται περισσότερο οι ομάδες νέους παίκτες, όπως ο Αστέρας εμένα

Δουβίκας: Να εμπιστεύονται περισσότερο οι ομάδες νέους παίκτες, όπως ο Αστέρας εμένα

Ιούλιος 23, 2019 - 18:05
0 σχόλια

Συνέντευξη στη αθλητική ιστοσελίδα sdna.gr παραχώρησε ο Τάσος Δουβίκας κάνοντας αναφορά στην προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης, τη φιλοσοφία του Μπόρχα Χιμένεθ, ενώ μίλησε και για ταλέντα που πρέπει να εκμεταλλευτούν οι ελληνικές ομάδες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τάσος Δουβίκας στο sdna.gr

«Είναι μια πολύ απαιτητική σεζόν γι' αυτό το λόγο έχουμε μπει στα βαθιά από νωρίς. Οι προπονήσεις είναι δυνατές και όλοι δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να είμαστε έτοιμοι στους αγώνες».

 
 
Ο Αστέρας Τρίπολης καθοδηγείται πλέον από έναν νέο προπονητή, τον Μπόρχα Χιμένεθ, με τον 19χρονο επιθετικό να είναι ο πλέον κατάλληλος να τον περιγράψει λόγω της καθημερινής τους επαφής: «Ο νέος μας προπονητής μας έχει μεταδώσει με πολύ κατανοητό τρόπο το πώς θέλει να είμαστε μέσα στο γήπεδο και ζητάει καλό πρέσινγκ στο σωστό χώρο και χρόνο».

Οι Αρκάδες έχουν ενισχυθεί αρκετά ψάχνοντας λύσεις κυρίως από την ισπανική αγορά και ο Δουβίκας λέει τα καλύτερα για τα νέα αποκτήματα του Αστέρα: «Τα καινούργια παιδιά είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές  και εξαιρετικοί χαρακτήρες. Μέχρι στιγμής έχουν δείξει πολύ καλά στοιχεία και όλα δείχνουν πως θα έχουμε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα φέτος».

Ο Δουβίκας αποκάλυψε εμμέσως το «δέσιμο» που έχει με την ομάδα ταυτίζοντας τους προσωπικούς του στόχους με αυτούς του Αστέρα Τρίπολης: «Οι δικοί μου στόχοι είναι πρώτα να καταφέρουμε να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογία παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο. Από 'κεί και πέρα εγώ θα ήθελα να πάω όσο πιο καλά γίνεται έτσι ώστε να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος».

Για το αν θέλει περισσότερες συμμετοχές και καθιέρωση στη βασική 11άδα τη νέα σεζόν, ο 19χρονος επιθετικός απάντησε ότι φυσικά είναι ένας από τους στόχους του: «Εννοείται πως θα το ήθελα. Θέλω να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα μου στην επίτευξη των στόχων μας».

Ο Τάσος αγωνίστηκε σε 18 παιχνίδια στο πρωτάθλημα τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και περιέγραψε πώς βίωσε ένα πρωτάθλημα, στο οποίο ο Αστέρας διεκδικούσε τη σωτηρία του μέχρι το τέλος: «Η περσινή χρόνια δεν εξελίχτηκε έτσι όπως θα θέλαμε, αν και στο κύπελλο καταφέραμε να φθάσουμε στα ημιτελικά, στο πρωτάθλημα δεν πήγαν τα πράγματα έτσι όπως τα θέλαμε. Φέτος θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε ό,τι δεν πήγε καλά πέρσι και είμαι σίγουρος πως θα πάμε πολύ καλύτερα».

Ο Αστέρας, ωστόσο, στοχεύει φέτος ψηλότερα και ψάχνει την πρόκριση στα playoff που πιθανόν να του δώσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο: «Στόχος για φέτος είναι η εξάδα που οδηγεί στα playoff. Εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Τέλος, ρωτήσαμε τον Τάσο τι ζητάει ένας νεαρός ποδοσφαιριστής από το ελληνικό πρωτάθλημα, ώστε να παρέχει ευκαιρίες ανάδειξης ταλέντων. Εκείνος μας απάντησε ότι χρειάζεται να υπάρχει περισσότερη εμπιστοσύνη στο ελληνικό ταλέντο από τις ομάδες της Superleague: «Οι ομάδες θα ήταν καλό να εμπιστεύονται περισσότερο τους νέους παίκτες, όπως ο Αστέρας εμπιστεύεται εμένα,να τους δίνουν ευκαιρίες γιατί υπάρχει πολύ ταλέντο στην Ελλάδα και παίκτες με πολύ θέληση που θέλουν να δουλέψουν».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.