Δωρίστε τα μαλλιά σας για καρκινοπαθή παιδιά

Δωρίστε τα μαλλιά σας για καρκινοπαθή παιδιά

Ιανουάριος 30, 2015 - 09:36
0 σχόλια

Δωρεά μαλλιών – Μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις με σκοπό την ενημέρωση των Ελλήνων

Μια νέα αξιέπαινη πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την Αμερική αρχίζει να κατακτά και την Ελλάδα. Πρόκειται για τη δωρεά μαλλιών σε παιδιά με καρκίνο, από άνδρες και γυναίκες που επιθυμούν να προσφέρουν χαρά και αγάπη κόβοντας τα μαλλιά τους.

Στην Ελλάδα, η 24χρονη εθελόντρια Μελίνα Κωνσταντινίδη δημιούργησε τη σελίδα στο Facebook «Δωρεά μαλλιών-Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις». Ήδη 80 Έλληνες έχουν γίνει δωρητές μαλλιών, συμβάλλοντας έτσι στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να αποκτήσουν τα δικά τους μαλλάκια τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και λόγω της χημειοθεραπείας έχουν χάσει τα δικά τους.

To κομμωτήριο της Γωγώς Σανή στην Τρίπολη είναι ένα από τα δεκάδες κομμωτήρια σε ολόκληρη της Ελλάδα που είναι συμβεβλημένα για τον σκοπό αυτόν.

Έργο του οργανισμού/συλλόγου θα είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη δωρεά μαλλιών και στη συνέχεια η δημιουργία περουκών για παιδιά που τις έχουν ανάγκη (παιδιά πάσχοντα από καρκίνο, αλωπεκία κ.ά.).

Όπως μας ανέφερε η κ. Σανή, όποια κυρία ή κύριος θέλει, μπορεί να επισκεφτεί το κομμωτήριο της και να προχωρήσει σε αυτή τη δωρεά χωρίς καμία απολύτως χρέωση. Να αναφέρουμε ότι το κομμωτήριο της κυρίας Σανή βρίσκεται στην οδό Δεληγιάννη 6Α, στην Τρίπολη και το τηλέφωνο για τα ραντεβού είναι το 2710 224.363.

Όπως μας είπε η ίδια, «μακάρι η μέρα μου να γεμίζει μόνο από κόσμο που θα θελήσει να δωρίσει τα μαλλιά του για έναν καλό σκοπό».

Τα μαλλιά σας θα πρέπει να τηρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις όπως έχουν οριστεί από την εταιρεία που έχει αναλάβει να δημιουργεί τις περούκες για τα παιδιά με καρκίνο. Μπορείτε να δωρίσετε τα μαλλιά σας ανεξάρτητα με την ηλικία σας και το φύλο σας.
Τα μαλλιά που δεν τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις δεν χρησιμοποιούνται.

Αποδεκτά είναι τα μαλλιά

·20 εκατοστά και άνω, δεν υπάρχει μέγιστο επιτρεπτό όριο.
·ΜΟΝΟ στο φυσικό τους χρώμα, σε υγιή κατάσταση.
·Με λευκές τρίχες.
·Που έχουν κρατηθεί για χρόνια κομμένα αρκεί να τηρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις. Επιπρόσθετα να έχουν διατηρηθεί σε χώρο χωρίς υγρασία.
·Φυλαριστά, αρκεί το μεγαλύτερο μέρος τους να είναι 20 εκατοστά και άνω.

Σήμερα επίσημα, οι δωρητές έχουν ξεπεράσει τους 350. Στην Τρίπολη είναι αρκετοί  αυτοί που ήδη έχουν επικοινωνήσει με το κομμωτήριο της κ. Σανή και έχουν δωρίσει τα μαλλιά τους.

Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας, αρωγούς στην προσπάθεια μας έτσι ώστε η Καμπάνια Δωρεάς Μαλλιών στην Ελλάδα και το σύνθημα μας “Δωρίζουμε τα μαλλιά μας-Δωρίζουμε την αγάπη μας!” να διαδοθεί σε όλη την Ελλάδα.
Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη και αναγκαία!

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.