Δωρεές από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας: Έμπρακτα στηρίζει τη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό

Δωρεές από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας: Έμπρακτα στηρίζει τη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό

Μάρτιος 27, 2020 - 12:59
0 σχόλια

Η Μητρόπολη Μεσσηνίας έμπρακτα στηρίζει τη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό. Την ώρα που στους κόλπους της Εκκλησίας ο διάλογος έχει επικεντρωθεί στο αν θα ανοίξουν ξανά οι εκκλησίες, εν μέσω γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, την ώρα που οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι Δήμοι, οι Περιφέρειες και καθένας από το μετερίζι του κάνει ό,τι μπορεί για να ενισχύσει το σύστημα Υγείας ώστε να μην καταρρεύσει καθώς τα δύσκολα είναι προ των πυλών, η Μητρόπολη Μεσσηνίας με δωρεές στηρίζει το κοινό αγώνα.

Η Μητρόπολη Μεσσηνίας προχώρησε σε δωρεά 10.000 ευρώ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αλλά και στη χορήγηση έκτακτου φοιτητικού επιδόματος σε όλους τους φοιτητές ιατρικών και νοσηλευτικών σχολών που θα ενισχύσουν με εθελοντική προσφορά τα ελληνικά νοσοκομεία.

Αναλυτικά:

Όπως γνωστοποίησε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργος Μπέζος, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας ανακοίνωσε την απόφαση του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ι.Μ. Μεσσηνίας να διαθέσει το ποσό των 10.000 ευρώ για κάλυψη των αναγκών ατομικής προστασίας του προσωπικού του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Καλαμάτας.

Ακόμα, από το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα «Ταμείον Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας» ανακοινώθηκε ότι σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιο του ανωτέρω iδρύματος στις 24-3-2020, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου αποφασίστηκε η χορήγηση εκτάκτου φοιτητικού επιδόματος 500 ευρώ σε φοιτητές-φοιτήτριες των Ιατρικών και Νοσηλευτικών τμημάτων των Πανεπιστημίων της Ελλάδος που προσφέρουν με οποιονδήποτε τρόπο εθελοντική εργασία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας εξαιτίας της πανδημίας λόγω της νόσου Covid-19.

Παράδειγμα προς μίμηση η Μητρόπολη Μεσσηνίας αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.