Δωρεάν μετακίνηση του κοινού προς τα αρχαία θέατρα Μαντινείας και Ορχομενού

Δωρεάν μετακίνηση του κοινού προς τα αρχαία θέατρα Μαντινείας και Ορχομενού

Αύγουστος 14, 2019 - 16:50
0 σχόλια
Για την εξυπηρέτηση και δωρεάν μετακίνηση του κοινού ενημερώνουμε ότι:
 
Την Πέμπτη 15/08 στις 20.30 θα αναχωρήσει λεωφορείο για το Αρχαίο Θέατρο Μαντινείας  από την πλατεία Αγίου Βασιλείου, για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την μουσική εκδήλωση για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο «Recital  με τραγούδια του ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ - απ’ τη ψυχή… ως τη ψυχή..»
 
Ο ερμηνευτής Βασίλης Γισδάκης, και ο σολίστας κιθαρίστας και συνθέτης Μανόλης Ανδρουλιδάκης συναντιούνται επί σκηνής και μας παρουσιάζουν ένα ρεσιτάλ με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι με τίτλο «Απ’ την ψυχή… ως την ψυχή…». Μια μοναδική σύμπραξη, δυο σημαντικοί καλλιτέχνες της σύγχρονης γενιάς μας αποκαλύπτουν επί σκηνής με ιδιαίτερη ευαισθησία και λυρισμό ακούσματα διαχρονικής αξίας. Μια φωνή και μια κιθάρα γυμνά και εκτεθειμένα μας οδηγούν βαθιά στα συναισθήματα και στο έργο του μεγάλου μας συνθέτη.
Ο Βασίλης Γισδάκης «σπούδασε» το τραγούδι ξεκινώντας τη μουσική διαδρομή του δίπλα στον Μάνο Χατζιδάκι, ήταν ό τελευταίος ερμηνευτής του, συνεργάστηκε και τραγούδησε υπό την διεύθυνση του σε συναυλίες ανά την Ελλάδα  μέχρι το θάνατο του συνθέτη. 
Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης, έχει συνεργαστεί με την πλειοψηφία των «αυθεντικών» ερμηνευτών του Χατζιδάκι. Έχει μελετήσει βαθιά και έχει ερμηνεύσει με συνέπεια και σεβασμό το έργο του - είτε ως υψηλού επιπέδου κλασικός κιθαριστής είτε διευθύνοντας μουσικά σύνολα. 
 
Με  λυρισμό,  δυναμισμό και  ευαισθησία,  με τραγούδια «συναισθηματικές σχεδίες» που ταξίδεψαν και ταξιδεύουν  τις ζωές μας στον χρόνο, στον έρωτα και στο ασυμβίβαστο, θα μας πάνε  στις ονειρικές γειτονιές του συνθέτη.
 
Διοργάνωση : Δήμος Τρίπολης – Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας
Είσοδος Ελεύθερη
 
Το Σάββατο 17/08 στις 19.30 θα αναχωρήσει λεωφορείο για το Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού από την πλατεία Αγίου Βασιλείου, για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την μουσική βραδιά αφιερωμένη στη μελοποιημένη ποίηση μεγάλων ποιητών.
 
Λάκης Χαλκιάς και Σοφία Παπάζογλου
Βραδιά αφιερωμένη στη μελοποιημένη ποίηση μεγάλων ποιητών
Το πρόγραμμά διαμορφώθηκε έτσι ώστε να δώσουμε την πιο ζωντανή εικόνα της μελοποιημένης ποίησης, δηλαδή της Νεώτερης (Έντεχνης) Λαϊκής Μουσικής και να παρουσιάσουμε όσο αυτό είναι εφικτό κορυφαίες στιγμές της, με τραγούδια που έγραψαν οι σπουδαίοι Έλληνες ποιητές, μελοποιημένα από κορυφαίους μουσικοσυνθέτες μας, τραγούδια, που σημάδεψαν το λαό μας και του έδωσαν διαχρονικότητα αλλά και παγκόσμια λάμψη και αναγνώριση.
 
Δ Ο Μ Η   Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ο Σ
Πρώτο μέρος:
Αφιέρωμα στους ποιητές μας
Γιώργο Σεφέρη - Οδυσσέα Ελύτη – Γιάννη Ρίτσο – Νίκο Γκάτσο  
Δεύτερο μέρος:
Στέλιο Καζαντζίδη - Γρηγόρη Μπιθικώτση
Το δεύτερο μέρος, του προγράμματος ανήκει στο Λαϊκό μας τραγούδι, έτσι όπως αυτό μεγαλούργησε και διαμορφώθηκε μετά το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο με κορυφαίους τους δυο λαϊκούς μας βάρδους ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ - ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ που οι ξεχωριστές και καθάριες φωνές τους όσο και η αξεπέραστη τέχνη τους συντρόφευσαν τη σκληρή εποχή της φτώχειας και της ξενιτιάς του λαού μας, όπως επίσης εκφράζοντας συγχρόνως και όλες τις εκφάνσεις της ζωής του.
Διοργάνωση : Περιφέρεια Πελοποννήσου - Δήμος Τρίπολης – Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας – Τοπική Κοινότητα Ορχομενού
Είσοδος Ελεύθερη

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.