Δωρεάν διαφήμιση και μείωση τελών για τους επιχειρηματίες που θα κάνουν διαλογή οργανικών

Δωρεάν διαφήμιση και μείωση τελών για τους επιχειρηματίες που θα κάνουν διαλογή οργανικών

Νοέμβριος 24, 2017 - 21:00
0 σχόλια

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας θα προσφέρει ανταμοιβή στους επιχειρηματίες εκείνους που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα διαλογής στην πηγή των οργανικών υλικών στα καταστήματά τους με την τοποθέτηση του ανάλογου κάδου. 
Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Μαντάς την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στο Άστρος σε συνάντηση με τους επιχειρηματίες της περιοχής, όπου τους παρουσίασε το νέο πρόγραμμα που θα «τρέξει» ο Δήμος ειδικά για τους καταστηματάρχες.

Αφού ξεκίνησε την παρουσίαση με τη φράση «έχουμε την πολυτέλεια να μαζεύουμε κάθε μέρα τα σύμμεικτα», ο κ. Μαντάς εξήγησε ότι η επαναχρησιμοποίηση των υλικών και η διαλογή στην πηγή μπορούν όχι μόνο να παρέχουν υλικά οφέλη συνολικά στον Δήμο, αλλά και στους επιχειρηματίες ατομικά.

Πιο συγκεκριμένα, στο ειδικό ερωτηματολόγιο που παρουσίασε στους επιχειρηματίες κατά τη συνάντηση, περιλαμβανόταν και η ερώτηση «Τι ανταμοιβή θέλετε να σας παρέχει ο Δήμος για τη συμμετοχή σας;».
Ο κ. δήμαρχος εξήγησε: «Τρία οφέλη υπάρχουν για κάθε επιχειρηματία: Πρόσθετο οικονομικό όφελος από τη διαλογή στην πηγή. Επίσης, υπάρχει διαφορετική κατανομή ευθύνης ανάμεσα στον ιδιώτη και στον επιχειρηματία, επειδή οι καθαροί κάδοι είναι μέσα στον κύκλο εργασιών του επιχειρηματία. Ο βρώμικος κάδος μειώνει την επιχείρησή του. Τρίτον, τα πρόστιμα δημιουργούν ένα ταμείο που πρέπει να αποδίδει, θα οριστεί ένας ειδικός λογαριασμός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανταμοιβή.

Η αξιολόγηση κάθε επιχειρηματία θα φέρει διαφήμιση, ή την οργάνωση άτυπου βραβείου, απαλλαγή ή μείωση από τα δημοτικά τέλη, αναλογικά με την πρόοδο που θα κάνει η επιχείρηση στο πρόγραμμα.

Ρεπορτάζ astrosnews - arcadiaportal
 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.