Δωρεά νέου ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου

Δωρεά νέου ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου

Οκτώβριος 09, 2018 - 08:56
0 σχόλια

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζει την ενεργοποίηση του Κληροδοτήματος Μαρίας Μώττη ως προς την εκτέλεση των κοινωφελών του σκοπών. Η βούληση της διαθέτιδος, αειμνήστης Μαρίας Π. Μώττη θα έχει, επιτέλους, ουσιαστική εφαρμογή και εκπλήρωση με την προμήθεια ενός ασθενοφόρου για την επιτόπου παροχή ιατρικών φροντίδων σε πρόσωπα μη δυνάμενα να μετακινηθούν ή σε απομακρυσμένα χωριά μας.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, το Δημοτικό Συμβούλιο ως Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος Μαρίας Μώττη, με την αριθμ.  16/2018 απόφαση της Διαχειριστικής Επιτροπής του Κληροδοτήματος αποφασίστηκε η εκ νέου εκκίνηση της διαδικασίας και η διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια κινητής ιατρικής μονάδας για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Λεωνιδίου (εκτέλεση κοινωφελούς σκοπού του Κληροδοτήματος Μαρίας Μώττη) προϋπολογισμού 74.000,00€.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, εξειδικεύτηκε η εγγεγραμμένη πίστωση στον ΚΑΕ άρθρου 3.3 Κεφαλαίου Γ' Δαπάνες εκτέλεσης κοινωφελών σκοπών με τίτλο «Προμήθεια κινητών ιατρικών μονάδων (πχ ασθενοφόρων)» του Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2018 του Κληροδοτήματος Μαρίας Μώττη κατά το ποσό 74.000,00€, για την προμήθεια κινητής ιατρικής μονάδας για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Λεωνιδίου και την ικανοποίηση του αριθμ. πρωτ. 874/26.1.2017 αιτήματός του. Επί του παρόντος εξασφαλίστηκαν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις και σε εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού για την προμήθεια.To  νέο ασθενοφόρο αναμένεται να παραδοθεί στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου τον Απρίλιο του 2019.

Συνοπτικά  μερικά  από τα τεχνικά  χαρακτηριστικά του νέου ασθενοφόρου που περιγράφονται στην διακήρυξη του διαγωνισμού είναι τα παρακάτω: 
Ελάχιστες εσωτερικές θαλάμου ασθενούς: Μήκος 2,50m, πλάτος 1,75m, ύψος 1,80m, μικτό βάρος οχήματος έως 3500 kg.

Ο κινητήρας του οχήματος θα είναι τετράχρονος, υδρόψυκτος, θα λειτουργεί με καύση πετρελαίου κίνησης (Diesel), θα είναι κυβισμού 2.900 cm3 τουλάχιστον, που θα πληρεί τις προδιαγραφές εκπομπής καυσαερίων EURO-6 Ο και να έχει ελάχιστη ισχύ 190 hp.

Με την προμήθεια ενός νέου ασθενοφόρου ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας μέσω της  αξιοποίησης του κληροδοτήματος Μώττη εξοπλίζει το Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου με ένα πολύτιμο και χρήσιμο εργαλείο, για  την διακομιδή ασθενών που θα χρειαστεί να  μετακινηθούν γρήγορα και με  ασφάλεια  στα πλησιέστερα Νοσοκομεία όταν αυτό απαιτηθεί.
 

Από το leonidion.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.