Δωρεά φορείου για διάσωση σε ακραίες καταστάσεις στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας

Δωρεά φορείου για διάσωση σε ακραίες καταστάσεις στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας

Φεβρουάριος 20, 2019 - 14:06
0 σχόλια

Το Κληροδότημα Μαρίας Μώττη, με την αριθμ. 20/2018 (ΑΔΑ:67ΓΧΩΚΝ-6ΣΓ) απόφαση της Διαχειριστικής του Επιτροπής και την αριθμ. 1424/2018 (ΑΔΑ: Ψ9ΘΨΩΚΝ-ΚΤ4) απόφαση Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας, προχώρησε στην κατεπείγουσα ανάθεση προμήθειας ενός φορείου διάσωσης για διάσωση σε ακραίες καταστάσεις, κατόπιν αιτήσεως του Κέντρου Υγείας Λεωνιδίου.

Πράγματι, την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου παραδόθηκε από  τους  εκπροσώπους  της  Διαχειριστικής Επιτροπής του κληροδοτήματος  κους Δημήτρη Κολινιώτη και Δημήτρη Τρούμπα ένα φορείο πλήρες που έχει σχεδιαστεί ειδικά για διάσωση σε ακραίες καταστάσεις, τύπου «Kong LECCO».
 
Η προμήθεια του εν λόγω φορείου εντάσσεται στις δαπάνες εκτέλεσης των κοινωφελών σκοπών του Κληροδοτήματος Μαρίας Μώττη, υπέρ του Κέντρου Υγείας Λεωνιδίου και κρίνεται ως εξαιρετικά απαραίτητη για την τοπική κοινωνία του ορεινού Δήμου μας καθώς και στα πλαίσια της ραγδαίας ανάπτυξης του αναρριχητικού τουρισμού στην περιοχή μας. Η χρησιμότητα του φορείου είναι σημαντική αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την ειδική ομάδα διάσωσης που λειτουργεί στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας με συντονιστή την πυροσβεστική υπηρεσία για την μεταφορά τραυματιών από δύσβατες περιοχές.  
 
Το φορείο, είναι πλήρες από παρελκόμενα (σκοινιά, ιμάντες κτλ) με άξονες ώμου, και έχει σχεδιαστεί για να στηρίζει φορτίο SWL (Ασφάλεια Εργασίας) που διανέμει ομοιόμορφα  στην επιφάνεια του  μέχρι 180kg. Το κιτ για την κρεμάστρα του φορείου σε ελικόπτερο ή εναέρια σχοινιά μπορεί να υποστηρίξει φορτίο SWL 500Kg. (συντελεστής ασφάλειας 1: 4.). Η ευρεία ταινία για την πτώση του φορείου, αν τοποθετηθεί σωστά σύμφωνα με τις οδηγίες, είναι εγγυημένη για φορτίο SWL 400kg (συντελεστής ασφάλειας 1: 4.) Μπορεί να μεταφερθεί εύκολα αφού είναι σπαστό και ελαφρύ αλλά με μεγάλη ανθεκτικότητα. Αποτελεί προϊόν υψηλής ποιότητας, πλήρως σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στην Ιταλία, το οποίο έχει γίνει παγκόσμιο πρότυπο για τους φορείς διάσωσης.
 
Από το leonidion.gr
Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.