Δωρεά εικαστικού έργου στο Γυμνάσιο Λεωνιδίου (pics,vid)

Δωρεά εικαστικού έργου στο Γυμνάσιο Λεωνιδίου (pics,vid)

Φεβρουάριος 06, 2017 - 17:50
0 σχόλια

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στο Γυμνάσιο Λεωνιδίου τα αποκαλυπτήρια εικαστικού έργου (πίνακας ζωγραφικής) με τσακώνικο περιεχόμενο, που προσέφερε στο σχολείο ο Ναύαρχος ε.α. και Ζωγράφος κ. Γεώργιος Ροζάκης που κατάγεται από το Λεωνίδιο.

Με επιστολή του προς τον δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπο Λυσίκατο, ο κ. Ροζάκης είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του να δωρίσει τον πίνακα ζωγραφικής στο Γυμνάσιο Λεωνιδίου, αναφέροντας τα εξής:

"Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

με ιδιαίτερη έκπληξη και ικανοποίηση ταυτόχρονα, έλαβα προ διετίας την υπ. αριθμ.546/5.8.2014 επιστολή της δ/ντριας του Γυμνασίου Λεωνιδίου, κ. Πολυξένης Προφύρη, η οποία με καλούσε να συμβάλλω στην πολιτιστική ανάταξη του σχολείου και στην καλλιέργεια της αισθητικής των μαθητών.

Ανταποκρινόμενος στο αίτημα, φιλοτέχνησα εικαστικό έργο με τσακώνικο περιεχόμενο το οποίο παρακαλώ να δεχτείτε ως δωρεά στο Γυμνάσιο Λεωνιδίου.

Επιθυμώ το έργο αυτό να κοσμεί χώρο προσβάσιμο στην εκπαιδευτική κοινότητα και να τύχει του ανάλογου σεβασμού και προσοχής".
                                                                                                              
Ο Γεώργιος Ροζάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936. Υπηρέτησε στο πολεμικό ναυτικό και έφτασε στο βαθμό του υποναυάρχου.

Μαθήτευσε κοντά στους Κ. Ρωμανίδη και Κ. Ντάκο. Ζωγραφίζει τοπία, κυρίως θαλασσογραφίες και πολεμικά πλοία Ακολουθώντας τα διδάγματα των δασκάλων του, κινείται στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής ιμπρεσιονιστικής ζωγραφικής.

Έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές («Ζαχαρίου», 1989) και έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις. Έργα του βρίσκονται στην Πινακοθήκη Αβέρωφ, στο Πολεμικό Μουσείο, στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος κ.ά.

(ΠΗΓΗ; leonidion.gr)

Ειδήσεις: 
Video: 

Δωρεά εικαστικού έργου στο Γυμνάσιο Λεωνιδίου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.