Δολιανά: Αγωνίζονται να κρατήσουν ανοιχτό το σχολείο τους!

Δολιανά: Αγωνίζονται να κρατήσουν ανοιχτό το σχολείο τους!

Μάρτιος 15, 2011 - 15:04
3 σχόλια

- Παράσταση Διαμαρτυρίας σε Μισθό και Κοντογιάννη 
-  ένταση με αστυνομικές δυνάμεις , απώθησαν τους γονείς που επιχείρησαν ν ανέβουν στο γραφείο του Π. Μισθού

Της Χριστίνας Τσιορωτά

Να κρατήσουν το σχολείο τους στο χωριό τους παλεύουν οι γονείς από τα Δολιανά. Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία και έγινε γνωστή  τις τελευταίες ημέρες, μεταφέρει το Δημοτικό των Δολιανών στην Μελιγού γεγονός που έφερε επανάσταση στις τάξεις των γονέων. Το σχολείο έχει και τις υποδομές αλλά και όλα τα παιδαγωγικά κριτήρια για να παραμείνει , παρα ταύτα όμως η απόφαση της Υπουργού μιλά για συγχώνευση.

Οι γονείς από τα Δολιανά κατέβηκαν σήμερα σύσσωμοι στον περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης προκειμένου να άρουν την εις βάρος των παιδιών τους αδικία δεδομένου ότι μιλάμε για ένα χωριό με διπλοκατοικία, αλλά και για ένα χωριό υποδοχής, στοιχεία τα οποία δεν γνωστοποιήθηκαν στην Υπουργό , στοιχεία τα οποία οι γονείς θα επιδιώξουν  να μεταφέρουν στην Υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου αφού ως ανέφερε η Πρόερος του Συλλόγου γονέων κ κηδεμόνων , θα επιδιώξουν ραντεβού μαζί της.

Επιπλέον οι γονείς επιχειρηματολογούν με το θέμα της απόστασης, τα παιδιά θα αναγκάζονται να διανύουν αποστάσεις ακόμα και 60 χιλιομέτρων ενώ τίθεται και θέμα οικονομικών αφού σήμερα το συγκεκριμένο σχολείο κοστίζει στο Δήμο 6 χιλιάδες με την συγχώνευση και μεταφορά όμως θ αγγίξει τις 50! Παράλληλα υπάρχει και ένα κληροδότημα στο σχολείο των Δολιανών το οποίο ουδείς φαίνεται να έχει λάβει υπόψιν του!

Η αντιπροσωπεία των γονέων που ενημέρωσε τον κ. Μισθό παρέμεινε στο γραφείο του για περισσότερο από μια ώρα. Όταν κάποιοι από την αντιπροσωπεία κατέβηκαν και ενημέρωσαν τους υπολοίπους τότε τα πνεύματα οξύνθηκαν. Οι γονείς επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο, στην είσοδο του οποίου ωστόσο είχαν τοποθετηθεί αστυνομικές δυνάμεις. Ακολούθησε ένταση, διαπληκτισμοί και πολύ σπρώξιμο με τους γονείς εν τέλει να μην κατορθώνουν να εισέλθουν στο κτίριο και τους ψυχραιμότερους να ηρεμούν τα πνεύματα.
Όπως ενημέρωσε , μετά το πέρας της συνάντησης με τον Π. Μισθό η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, ο Σύλλογος θα επιδιώξει και συνάντηση με την ίδια την Υπουργό ώστε το σχολείο να μην μεταφερθεί στη Μελιγού και να δημιουργηθούν ζώνες ώστε να κατανεμηθούν σωστά οι μαθητές. Με την απόφαση ως έχει σήμερα, το σχολείο των Δολιανών αναφέρθηκε χαρακτηριστικά είναι το μόνο που γίνεται θυσία!
Αμέσως μετά οι γονείς πραγματοποίησαν πορεία φωνάζοντας συνθήματα και κατευθύνθηκαν στην Πρωτοβάθμια όπου συναντήθηκαν με τον κ. Κοντογιάννη εκθέτοντας του τις ίδιες αντιρρήσεις και τα ίδια αιτήματα.

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/0FtDmRUVayQ


3 Σχόλια

Ο Δήμος Β. Κυνουρίας φαίνεται πως από καιρό είχε βάλει στο μάτι τον κληροδότημα "Τσιρόπουλου". Το κληροδότημα αυτό είναι ετήσιο και ποσού ύψους 25.000 Ευρώ αποκλειστικά για το στο δημοτικό σχολείο Δολιανών. Αυτά τα λευτα προορίζονται για την συντήρηση του σχολείου, αγορά εξοπλισμού (Η/Υ κ.α), διοργάνωση μαθητικών εκδηλώσεών. Το Άστρος έχει 3 σχολεία το ένα σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το άλλο. Είναι το δημοτικό σχολείο Άστρους, Μελιγούς και Βερβένων. Το λογικό θα ήτανε η συγχώνευση των τριών αυτών σχολείων σε ένα. Ας μας πούνε οι ντόπιοι και καλά "ευγενείς" πόσο μυαλό θέλει για να το σκεφτεί κάποιος όλο αυτό? Μήπως στο στόχαστρο μπαίνει το κληροδότημα? Ο δήμος μας πήρε το μουσείο της Βίλας του Ηρώδη του Αττικού και το πήγε στο Άστρος για οικονομικά οφέλη λόγο επισκεπτών και προβολής και τώρα έρχεται να κλείσει και το δημοτικό σχολείο! ΝΤΡΟΠΗΣ!!! Δολιανίτης εξ ΑΘήνας

Βεβαιως κυλησε νερο στο αυλακι της κινητοποιησης μας,πλεον τα πραγματα εχουν γινει πολυ σοβαρα,σημερα επιτροπη μας επισκεφτηκε το υπουργειο παιδειας και αν και αργησαμε παρα πολυ,το νομοσχεδιο ειναι ηδη στην αρμοδια επιτροπη της βουλης,εχουμε καλα νεα απο την αρμοδια εισηγητρια,το δικιο μας οπως το προβαλλαμε τοσες μερες φαινεται να λαμπει τελικα,αρχιζουν βλεπω και πιο οργανωμενες αντιδρασεις και απο αλλα χωρια,αισθανομαι και εκει οτι θα βγουν διαφορες παρατυπιες υπηρεσιακων παραγοντων οπως και σε μας,πολυ φοβαμαι οτι τα Δολιανα θα δημιουργησουν δεδικασμενο και σε αλλες περιπτωσεις.... Θελω να μεσα απο την ψυχη μου να ευχαριστησω ολους οσους μας σταθηκαν ως τωρα,κυριως ομως να ζητησω την υποστηριξη ολων στο δικαιο αγωνα μας εναντια σε διαφορες υπηρεσιακες παρατυπιες,παρακαλω πολυ υποστηριξτε μας σας εχουμε αναγκη,τωρα κορυφωνεται ο δικαιος αγωνας μας!!!!!!!!!!!

Βλεπω ντας αυτο ας παιρνουν παραδειγμα και αλλα σχολεια στην αρκαδια που καθονται με σταυρωμενα χερια ενω τα κλεινουν... παραδειγμα το σχολειο στο καστρι αρκαδιας...... Ελπιζω να γινει καποια κινηση απο μερους τους...