Δόγμα Στάικου στον Παναρκαδικό

Δόγμα Στάικου στον Παναρκαδικό

Αύγουστος 02, 2019 - 20:15
0 σχόλια

Η πρώτη προπονητική εβδομάδα του Παναρκαδικού βαδίζει σιγά, σιγά προς το τέλος της με την ομάδα να έχει μπει για τα καλά στο πνεύμα και τις απαιτήσεις της προετοιμασίας ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν και της συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής κατηγορίας.

Παρότι ο Παναρκαδικός έχει ελλείψεις στο ρόστερ του μιας και δεν έχει κλείσει ακόμα με τις άμεσες προσθήκες ενός επιθετικού και ενός εξτρέμ που αποτελούν προτεραιότητα από την πρώτη κιόλας μέρα ο Θανάσης Στάικος περνάει στην ομάδα του την δική του φιλοσοφία σε όλα τα επίπεδα.

Ο νεαρός τεχνικός επιχειρεί την δόμηση της νέας ομάδας από την αρχή βασιζόμενος σε ένα συγκεκριμένο πλάνο που έχει στο μυαλό του και αυτό προέρχεται μέσα από την καθημερινή δουλειά της ομάδας σε όλες τις γραμμές στο στυλ παιχνιδιού που ο ίδιος οραματίζεται.

Ο Θανάσης Στάικος δουλεύει πολύ και μάλιστα από την αρχή την ομάδα του με μπάλα γεμίζοντας το πρόγραμμα με ξεχωριστές ασκήσεις, με πολλά παιχνίδια και συνεχώς με νέα πράγματα που αυξάνουν τα κίνητρα των ποδοσφαιριστών στις προπονήσεις.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως Αρκάς προπονητής δουλεύει μία, μία τις γραμμές της ομάδας του (άμυνα-κέντρο-επίθεση) για να ακολουθήσουν ασκήσεις συναρμογής των γραμμών κάτω από έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού τόσο στο κομμάτι της ανάπτυξης όσο και σε αυτό της επιθετικής δημιουργίας εξηγώντας συνεχώς τι θέλει και πως το θέλει από τους ποδοσφαιριστές.

Παράλληλα και μέσα από αυτή την διαδικασία δίνεται η ευκαιρία στον Θανάση Στάικο να αξιολογήσει  νέα παιδιά που λαμβάνουν μέρος και δοκιμάζονται στις προπονήσεις με τον ίδιο να έχει μια ξεκάθαρη εικόνα για τα χαρακτηριστικά τους αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να υπηρετήσουν στο χορτάρι αυτά που ζητάει.

Η τακτική, τα παιχνίδια με μπάλα σε μικρό χώρο και η ποδοσφαιρική ροή της προπόνησης θα συνεχιστούν με τον Παναρκαδικό να έχει πολύ δρόμο μπροστά του ενώ με την νέα εβδομάδα ξεκινούν οι διπλές προπονήσεις (πρωί - απόγευμα) που θα έχουν να κάνουν και με τον τομέα της φυσικής κατάστασης με τους ρυθμούς όπως είναι λογικό να ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Είναι προφανές πως ο Θανάσης Στάικος περνάει από το ξεκίνημα την δική του φιλοσοφία και το δικό του προπονητικό δόγμα προς την ομάδα του την ίδια στιγμή που η διοίκηση βρίσκεται κοντά και σε περεταίρω μεταγραφική ενίσχυση του ρόστερ δίνοντας κι' άλλες επιλογές και εργαλεία στα χέρια του προπονητή. 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.