Το DNA του Μπετόβεν ταξίδεψε και στην Τρίπολη (pics,vid)

Το DNA του Μπετόβεν ταξίδεψε και στην Τρίπολη (pics,vid)

Μάιος 01, 2017 - 12:37
0 σχόλια

Ένα πρωτότυπο και απολαυστικό αφιέρωμα στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Λ. Μπετόβεν παρουσιάστηκε στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης, σε παραγωγή της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας «Λίλιαν Βουδούρη» υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης.

Η παράσταση «Το DNA του Μπετόβεν ταξιδεύει» ξεκίνησε από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Μάρτιο. Πρόκειται για μία μουσική εκδήλωση με πιανιστικά έργα του Μπετόβεν, πλαισιωμένη από αφήγηση. Πιο συγκεκριμένα, η Μάγδα Μαυρογιάννη στο ρόλο μιας μοριακής βιολόγου, ερευνά στο εργαστήριό της μία τούφα μαλλιών του Μπετόβεν και με αυτή την αφορμή ξεδιπλώνει όλη τη ζωή του συνθέτη.

Κατά τη διάρκεια της αφήγησης, έντεκα νέοι μουσικοί παρουσιάζουν έργα για πιάνο του συνθέτη. Ο ένας δίνει στον άλλον μια τούφα από τα μαλλιά του συνθέτη και το ταξίδι των έργων του συνεχίζεται στον χρόνο.

Οι νέοι μουσικοί στην Τρίπολη ερμήνευσαν με μαεστρία και με πάθος τα έργα του συνθέτη, και το κοινό απόλαυσε ένα πρωτότυπο αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικό.
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Το DNA του Μπετόβεν ταξίδεψε και στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.