Διψήφιο προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση

Διψήφιο προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση

Οκτώβριος 19, 2018 - 11:41
0 σχόλια

Σταθερό παραμένει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου των πολιτών, σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στη «σκιά» της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά. Ειδικότερα, σε δημοσκόπηση της εταιρείας «Pulse» για τον «ΣΚΑΪ» στην αναγωγή επί των εγκύρων, πρώτο κόμμα είναι η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 33% ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22%. Τρίτη δύναμη είναι η Χρυσή Αυγή με 8%. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 7,5% και πέμπτο κατατάσσεται το ΚΚΕ, με 6,5%.

Κανένα άλλο κόμμα δεν περνά το όριο του 3% για είσοδο στο Kοινοβούλιο. Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων και Ανεξάρτητοι Έλληνες ισοδυναμούν στο 1,5%.

Η ΝΔ απολαμβάνει μεγάλο προβάδισμα και στην παράσταση νίκης, 59% έναντι 22%, με το χάσμα να ανέρχεται στο υψηλότερο επίπεδο για το τρέχον έτος.

Σύμφωνα με την πρόθεση cήφου στο σύνολο του δείγματος, προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Η αξιωματική αντιπολίτευση στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει ποσοστό 31%, έναντι 21% του ΣΥΡΙΖΑ.  Τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το Κίνημα Αλλαγής με 7 και το ΚΚΕ με 6%. Το Ποτάμι συγκεντρώνει 1,5%, οι ΑΝΕΛ 1%, η Ενωση Κεντρώων 1,5% και η ΛΑΕ 1%.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.