Διπλογραφικό αποκτά σε 4 - 5 μήνες η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Διπλογραφικό αποκτά σε 4 - 5 μήνες η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Οκτώβριος 07, 2019 - 11:21
4 σχόλια

Μέσα στους επόμενους 4 με 5 μήνες η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εγκαταστήσει διπλογραφικό σύστημα, διαβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σε συνέντευξη Τύπου, την Παρασκευή το μεσημέρι στην Τρίπολη.

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εν αντιθέσει με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, δεν διαθέτει διπλογραφικό σύστημα, παρά το γεγονός ότι γι’ αυτό έχουν ξοδευτεί αρκετά χρήματα. Σε σύσκεψη που έγινε, τέθηκε το χρονοδιάγραμμα για την υποβολή ολοκληρωμένων προτάσεων και η επιδίωξη είναι σε 4 με 5 μήνες από τώρα η Περιφέρεια να διαθέτει διπλογραφικό σύστημα” τόνισε ο Π. Νίκας, επισημαίνοντας παράλληλα:

“Το εν λόγω σύστημα υπηρετεί, πάνω απ’ όλα, τη διαφάνεια, διασφαλίζει τους υπαλλήλους, δίνει τη δυνατότητα να ελέγχουμε ανά πάσα στιγμή την οικονομική κατάσταση και προφανώς δίνει την δυνατότητα απολύτως αξιόπιστου ελέγχου στους μηχανισμούς εποπτείας”.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

η διαδικασία έχει εκκινήσει από το 2017 . Στον Δήμο Καλαμάτας ο χρόνος εφαρμογής ήταν 4 χρόνια το 2005 από τη δημοσίευση του ισολογισμού απογραφή το 2001 ενώ θεσμοθετημένα έπρεπε να το εφαρμόζει απο το 1998. Το 2010 στον καποδιστριακό Δήμο Καλαμάτας το διπλογραφικό σύστημα εφαρμοζόταν στο 68%.

Μπράβο κ. Νίκα. Μια ανάθεση που έχει γίνει μεν σε έναν πολύ αξιόλογο ανάδοχο, σε προγραμματική σύμβαση που συνδυάζει διπλογραφικό με σχολικά δρομολόγια. Και φυσικά στην ιερή αναπτυξιακή παρόλο που έγιναν αιτήσεις ένταξης στο μητρώο προμηθευτών, ποτέ δεν υπήρξε απάντηση για υποβολή προσφοράς ή ένταξης σε ομάδα έργου παρά την αποδειγμένη εμπειρία σε διπλογραφικό ΟΤΑ. Μόνο στον στενό πυρήνα των Τατουλικών άξιζε να κερδίζουν αναθέσεις. Παρακαλώ διαχειριστές του portal να δημοσιευθεί.

Μα το διπλογραφικό σύστημα εχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό επί Τατούλη , γ'αυτό και σύντομα θα αρχίσει να εφαρμόζεται . Αλλο παραμύθι κι αυτό του Νίκα .Όλα τα σφάζει , όλα τα μαχαιρώνει .

Το διπλογραφικό ειπαν ότι θα εφαρμοστεί από το 2011. Από τότε ο Τατούλης απλώς το καθυστερούσε. Αυτή ήταν η προσφορά του στην διαφάνεια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.