Διπλάσια κατώτατη ασφαλιστική εισφορά για τους αγρότες προτείνει ο Βρούτσης

Διπλάσια κατώτατη ασφαλιστική εισφορά για τους αγρότες προτείνει ο Βρούτσης

Νοέμβριος 19, 2019 - 12:59
2 σχόλια

Τον διπλασιασμό της κατώτατης κατηγορίας ασφαλιστικών εισφορών προτείνει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, προαναγγέλλοντας νομοσχέδιο βάσει του οποίου η κατώτατη ασφαλιστική εισφορά για τους αγρότες θα διπλασιαστεί, δηλαδή από τα 114 ευρώ το μήνα θα φτάσει τα 220 ευρώ το μήνα. Ο υπουργός υποστήριξε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ότι στόχος του νέου νομοσχεδίου είναι οι 1,4 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες να επιλέγουν οι ίδιοι πόσα θα πληρώνουν για ασφαλιστικές εισφορές.

Το ελάχιστο όριο θα είναι τα 220 ευρώ τον μήνα και οι εισφορές θα μπορούν να φτάσουν και στα 522 ευρώ τον μήνα ενώ όσο μεγαλύτερες είναι οι εισφορές, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η σύνταξη.

Πιο αναλυτικά, οι ασφαλιστικές κατηγορίες των εισφορών θα διαμορφώνονται, σε γενικές γραμμές ως εξής:

– 1η ασφαλιστική κατηγορία: 220 ευρώ

– 2η ασφαλιστική κατηγορία: 250 ευρώ

– 3η ασφαλιστική κατηγορία: 300 ευρώ

– 4η ασφαλιστική κατηγορία: 350 ευρώ

– 5η ασφαλιστική κατηγορία: 430 ευρώ

– 6η ασφαλιστική κατηγορία: 530 ευρώ και

H έβδομη, που θα αφορά νέους ασφαλισμένους, κάτω από 200 ευρώ το μήνα.

Με πληροφορίες από το agro24.gr


2 Σχόλια

Μας πούλησαν οι πουλημένοι μας πούλησαν. Ούτε μία αποχώρηση από την Βουλή για τις αδικίες των νόμων που εξόντωσαν τους ελεύθερους επαγγελματίες. ΕΛΕΟΣ !!!

Την στιγμή που το ΣτΕ βγάζει αντισυνταγματικές τις τωρινές ρυθμίσεις ΕΦΚΑ γιατί το ΠΟΣΟΣΤΟ επί του εισοδήματος είναι υπερβολικό (άρα και το κατώτερο ποσό), και έρχεται η κυβέρνηση να διπλασιάσει την εισφορά απευθείας χωρίς αναφορά σε ποσοστό (άρα και διπλασιασμός του ποσοστού επί του εισοδήματος). Αντί να έχουμε ποσοστό επί του εισοδήματος που είναι δικαιότερο, θα έχουμε κλάσεις ασφάλισης με fix ποσά που είναι αδικία. Και μετά από καμιά 3ετία θα εισάγουν και υποχρεωτική εξέλιξη στις κλάσεις ασχέτως εισοδήματος. Το πριν τον ΕΦΚΑ καθεστώς δηλαδή. Μπρος για πίσω!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.