Διόδια στην Ευρώπη - Τι ισχύει στις άλλες χώρες;

Διόδια στην Ευρώπη - Τι ισχύει στις άλλες χώρες;

Φεβρουάριος 19, 2011 - 10:35
12 σχόλια

"Τα διόδια υπάρχουν σε όλες τις χώρες εκτός από την Ρουάντα" είπε ένα φίλος.
Είναι όντως έτσι;
Μια έρευνα που κάναμε στο επίσημο site της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποδεικνύει ότι κάθε άλλο παρά αυτό συμβαίνει. Παρακάτω αναγράφουμε αυτούσιο το σχετικό κείμενο από το επίσημο site της ΕΕ:

Υπάρχουν οδικά διόδια σε αρκετές χώρες, όπως στην Αυστρία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία και την Τσεχική Δημοκρατία.
Η πληρωμή διοδίων σε ορισμένες χώρες (Αυστρία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Σλοβενία και Τσεχική Δημοκρατία) γίνεται με την αγορά αυτοκόλλητου σήματος (σαν τα δικά μας τέλη κυκλοφορίας) που πρέπει να τοποθετείται σε εμφανές σημείο του οχήματος. (http://europa.eu/travel/index_el.htm)
Όπως φαίνεται και από το κείμενο στα παρακάτω κράτη ΔΕΝ υπάρχουν διόδια:
Γερμανία - Ολλανδία - Δανία - Σουηδία - Νορβηγία - Φινλανδία - Σερβία - Ρουμανία - Κροατία - Βοσνία - Ελβετία - Ισλανδία - Μάλτα - Κύπρος - Λετονία - Λιθουανία - Εσθονία - Λουξεμβούργο - Βέλγιο κλπ. Επίσης δεν υπάρχουν διόδια στη Ρωσία.
Στις Αυστρία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχική Δημοκρατία ισχύει το αυτοκόλλητο που τα αγοράζεις ακόμη και από μεγάλα βενζινάδικα, όπως τα δικά μας τέλη κυκλοφορίας και δεν υπάρχουν σταθμοί διοδίων επιπρόσθετα.
Φυσικά διόδια δεν υπάρχουν στις ΗΠΑ.
Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα όπου πληρώνουμε και υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας και υπέρογκα διόδια, ενώ στις υπόλοιπες χώρες όπου υπάρχουν τέλη κυκλοφορίας δεν υπάρχουν διόδια και το αντίστροφο, εάν υπάρχουν διόδια, δεν υπάρχουν τέλη κυκλοφορίας!
Σε πολλές χώρες που εισπράττονται διόδια το ποσόν μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.
Τα διόδια σταματούν μόλις γίνει απόσβεση του αυτοκινητόδρομου.
(Στην Ελλάδα με τόσα που έχουμε πληρώσει η απόσβεση έχει γίνει εδώ και 30 χρόνια χωρίς όμως να έχουμε ακόμη δρόμους!)
Περιττό να αναφέρουμε την άριστη κατάσταση των ευρωπαϊκών αυτοκινητόδρομων, στις περισσότερες χώρες, καθώς και την ύπαρξη ασφαλών και καλοσυντηρημένων παραδρόμων και εναλλακτικών διαδρομών στις χώρες όπου υπάρχουν διόδια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει ένας οδικός παράδεισος για τους κατοίκους, αλλά χαρακτηρίζει τον πλιατσικολογικό και ληστρικό χαρακτήρα του δικού μας κράτους απέναντι στους "υπηκόους" του.
Βέβαια λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τον ελληνικό λαό που εξεγείρεται μαζικά και συντονίζεται πανελλαδικά μέσα από λαϊκές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα.
 
Υ.Γ. Δηλαδή από τον πίνακα προκύπτει ότι διόδια υπάρχουν στη Γαλλία, την Αγγλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα. Σε όλες όμως αυτές τις χώρες εκτός της Ελλάδας δεν υπάρχουν τέλη κυκλοφορίας.
 
Πηγή: http://blog.megalopoli-fm.gr/2011/02/blog-post_5081.html
 

Ειδήσεις: 

12 Σχόλια

Παγκόσμια πρωτοτυπία η Ελλαδίτσα μας.. αλλά αναρωτιέμαι τι θα σχολιάσει εδώ ο Trimmer. Έλα, για να σε δω...

Mike, επειδη βλεπω οτι πεθυμησες το "κοληταρι" σου, τον trimer84, σου επισυναπτω τον παρακατω συνδεσμο (του arcadia portal). Δεν ξερω αν το εχεις παρακολουθησει το θεμα, αλλα μεγαλο ενδιαφερον περουσιαζουν οι αποψεις του trimer, οπως αυτες διατυπωνωνται και υπογραφονται στα σχόλιά του. Αν μετα απο αυτο περιμενεις να ακουσεις την άποψή του για τα διοδια στην Ευρωπη, τι να σου πω; Καλο κουραγιο... http://www.arcadiaportal.gr/news/video-sok-apo-stratiotiki-askisi-gia-tin-antimetopisi-diadiloton

גלית!!!!!!!! אני לא מאמינה שאת אומרת את זה !!!!!! אני ולירן חברי היקר אותו דבר חחחח בימים האחרוניםםםם מרתון oute stin kina kai iapwnia den exoun diodia

Παιδιά δείτε και αυτό και κλάψτε.. http://www.theaa.com/allaboutcars/overseas/european_tolls_select.jsp τώρα ποια είναι η αλήθεια...

Επίσης http://www.tolltickets.com/country/europe/europe.aspx?lang=en-GB http://www.cesareiv.eu/carte-telepeage.html

who told you there are no tolls in the USA? Where do you get your information from?

"[i]Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα όπου πληρώνουμε και υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας και υπέρογκα διόδια, ενώ στις υπόλοιπες χώρες όπου υπάρχουν τέλη κυκλοφορίας δεν υπάρχουν διόδια και το αντίστροφο, εάν υπάρχουν διόδια, δεν υπάρχουν τέλη κυκλοφορίας![/i]" Νομίζω ότι είναι ανακριβές το παραπάνω. Υπάρχουν και τέλη και διόδια σε αρκετές χώρες. Ας πούμε στην Ιταλία έχουν και τέλη κυκλοφορίας και διόδια. Στις χώρες που υπάρχουν διόδια ΠΑΝΤΟΥ είναι ακριβότερα ανά χιλιόμετρο από τα διόδια στην Ελλάδα (με τις αυξήσεις μέσα). Το site που έχει αναφερθεί ήδη είναι το πιο αξιόπιστο που υπάρχει και αποδεικνύει ότι τα διόδια, στις χώρες που υπάρχουν, είναι ακριβότερα από τα Ελληνικά. <cite>http://www.theaa.com/allaboutcars/overseas/european_tolls_select.jsp</cite>

O chagg με τα link σας απάντησε τζαμπατζήδες Mike και ΠΑΠΑΣΟΥΖΑ. Έλα για να σας δω εγώ τώρα. Εϊναι πολλά τα 200€ ε? Κατσε κάτω από την μπάρα Mike.

trimmer84 αν ψάξεις λίγο στο διαδίκτυο θα δεις ότι ακόμα και η νομοθετική διάταξη που πέρασε ο Ρέππας ήταν αντισυνταγματική και είναι θέμα χρόνου να πάει ο πρώτος στα δικαστήρια και να ακυρωθεί... Εσύ άλλαξε πλευρό, είναι το μόνο που μπορείς να αλλάξεις στην χώρα μας.

Όλα όσα δεν σε συμφέρουν είναι αντισυνταγματικά Mike. Το μόνο συνταγματικό για σένα είναι το τζάμπα. Ε καιρός να αλλάξεις πλευρό εσύ γιατί αν κοιμάσαι σε βλέπω να σκας πάνω σε καμιά μπάρα στα διόδια.

Έτσι απαντάς και με κάνεις να αναρωτιέμαι γιατί άνοιξα κουβέντα μαζί σου. Όπως σου έγραψα και στο παρελθόνς ο μακάκας είναι ανίκητος και εσύ έχεις αποδείξει ότι είσαι πρωταθλητής.

Αυτός που πρέπει να απορεί πρέπει να είμαι εγώ που άνοιξα διάλογο μαζί σου. Έναν πολίτη της Ζιμπάμπουε και της Ουγκάντας να είχα, πιο εύκολα θα είχα συνενοηθεί. Σύμβαση παραχώρησης = δημόσιος δρόμος με ιδιωτικά κεφάλαια = εκμετάλλευση διοδίων μέχρι εξόφληση = νόμος του κράτους = αν θες πληρώνεις δεν θες κολοσούρτης και ασέα = σήκωμα μπάρας 200€ = αν δεν κατάλαβες ζήτα να στο ζωγραφίσουν = πολλές σόδες για την χώνεψη. Δεν είναι δυνατόν να ασχολούμαστε συνέχεια με το ίδιο θέμα. Έχει εξαντληθεί σε παλιότερα άρθρα μέχρι αηδίας. http://www.arcadiaportal.gr/news/enimerotita-stop-gia-opoion-den-plironei-diodia-dimosio-esodo-ta-lefta-ton-ergolabon http://www.arcadiaportal.gr/news/kuroseis-gia-osous-den-plironoun-diodia-kai-eisitiria