Δίνη καταγγελιών και οσμή σκανδάλου στην πολιτική σκηνή

Δίνη καταγγελιών και οσμή σκανδάλου στην πολιτική σκηνή

Δεκέμβριος 20, 2014 - 10:29
3 σχόλια

Μήνυση του Πρωθυπουργού κατά του Π. Χαϊκάλη

Οσμή σκανδάλου έχει απλωθεί στην πολιτική σκηνή της χώρας, ύστερα από τις καταγγελίες του κ. Π. Χαϊκάλη, βουλευτή των ΑΝΕΛ, περί απόπειρας χρηματισμού του από χρηματοοικονομικούς κύκλους, προκειμένου να υπερψηφίσει τον κ. Στ. Δήμα.

Η καταγγελία έγινε την Παρασκευή το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, από τον ηθοποιό Λ. Λαζόπουλο, και στη συνέχεια ο κ. Χαϊκάλης με παρέμβασή του στην εκπομπή επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του κ. Λαζόπουλου. Και πώς εμπλέκεται ο κ. Λαζόπουλος στην ιστορία; Ο κ. Χαϊκάλης ισχυρίστηκε ότι διαθέτει οπτικοακουστικό υλικό από την πρόταση δωροδοκίας η οποία του έγινε, το οποίο έδωσε στον κ. Λαζόπουλο για να το «καθαρίσει», καθώς ο δεύτερος διαθέτει στούντιο.

Ο φερόμενος ως μεσάζων κ. Γ. Αποστολόπουλος, το όνομα του οποίου έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της ημέρας από διαρροές και όχι εξαρχής, πρόσφερε, σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Χαϊκάλη, 700.000 ευρώ μετρητά στον βουλευτή των ΑΝΕΛ, καθώς και διακανονισμό του δανείου του στηντράπεζα και συμβόλαιο με διαφημιστικές εταιρίες. Συνολικά, η προσφορά έφθανε στα 2-3 εκατ. ευρώ. Ο κ. Χαϊκάλης κατήγγειλε ότι ο κ. Αποστολόπουλος τον προσέγγισε δύο φορές και στο τρίτο ραντεβού, στο σπίτι του ηθοποιού, θα του παρέδιδε τα χρήματα. Ο βουλευτής είχε ειδοποιήσει την Αστυνομία σε αυτό το τρίτο ραντεβού, ωστόσο ο κ. Αποστολόπουλος δεν πήγε ποτέ.

Ο ίδιος ο κ. Αποστολόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε συνεργάτης τόσο του Γ. Παπανδρέου όσο και του Αντ. Σαμαρά, αλλά και του κ. Π. Καμμένου, προέδρου των ΑΝΕΛ. Αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του προσάπτει ο βουλευτής και χαρακτήρισε τις καταγγελίες εις βάρος του «αστυνομικό σενάριο, υποκινούμενο από δόλια κομματικά συμφέροντα».

Χθες 19/12 οι ΑΝΕΛ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, όπου ανακοίνωσαν ότι υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο έχει αποσταλεί στα πολιτικά κόμματα, στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στον Πρωθυπουργό. Ο Αντ. Σαμαράς απέστειλε το υλικό στη Δικαιοσύνη, δίχως να το παρακολουθήσει, καθώς αποτελεί προϊόν υποκλοπής.

Η κυβέρνηση έκανε λόγο για «άθλια ιστορία», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, χαρακτηρίζοντας την καταγγελία σοβαρή.

ΟΙ ανεξάρτητοι βουλευτές Παραστατίδης και Βουδούρης, με κοινή δήλωσή τους, έριξαν λάδι στη φωτιά, αφήνοντας βαρύτατες υπόνοιες εναντίον των ανεξάρτητων βουλευτών οι οποίοι υπερψήφισαν την πρόταση της κυβέρνησης για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας (Γρ. Ψαριανός, Χρ. Αηδόνης, Σπ. Λυκούδης και Γ. Νταβρής) ότι χρηματίστηκαν για να το πράξουν.

Ο Πρωθυπουργός αντέδρασε άμεσα και οργισμένα στις δηλώσεις του Π. Χαϊκάλη στο Mega ότι ο φερόμενος ως μεσάζων ενήργησε εκ μέρους του Πρωθυπουργού και ενός τραπεζίτη, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά εναντίον του βουλευτή των ΑΝΕΛ, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή της».

Ωστόσο, μιλώντας στον Ant1, ο κ. Χαϊκάλης δήλωσε ότι ο κ. Αποστολόπουλος θα μπορούσε να είναι «στημένος» ώστε να πλήξει ακόμα και τον κ. Σαμαρά.

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Ειλικρινείς Βιομήχανοι κατέβηκα στο Σύνταγμα να διαδηλώσουν. Όπως αναφέρουν στην σελίδα τους στο Facebook: «Είμαστε υπερήφανοι, συνάδελφοι. Σήμερα όχι μόνο βοηθήσαμε μέσα από σειρά προτάσεων στη σταθερότητα της χώρας, όχι μόνο αποκλείσαμε το ενδεχόμενο των εκλογών, αλλά ως χρηστοί και χρήσιμοι πολίτες, καλέσαμε τις καθαρίστριες να αποχωρήσουν από την είσοδο του Υπ. Οικ. Δεν φτάνει που ζητάνε δουλειές (;) και μισθό (;) κρατάνε κλειστή και τη μία είσοδο του Υπ. Οικ. και αναγκαζόμαστε να κάνουμε κύκλο για να μπούμε στο Υπουργείο. Τις προτρέψαμε λοιπόν να εκμεταλλευτούν τη χαρά του ελεύθερου χρόνου που απλόχερα τους δόθηκε όταν έφυγαν από τις δουλειές τους και να αποχωρήσουν. Αν δεν γίνουν οι φτωχοί φτωχότεροι, πώς θα ζήσουμε και εμείς;»

Στο αρχείο τίθεται η υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη, καθώς σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις πως ο Γιώργος Αποστολόπουλος επιθυμούσε να δωροδοκήσει τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και άρα δεν υφίστανται τα στοιχεία για να ασκηθεί κάποια δίωξη. Περισσότερες πληροφορίες μετά τις εκλογές.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.