Το δημοτικό τραγούδι ήχησε και φέτος στα Λαγκάδια (pics,vid)

Το δημοτικό τραγούδι ήχησε και φέτος στα Λαγκάδια (pics,vid)

Ιούλιος 24, 2016 - 11:05
0 σχόλια

Με μεγάλο σεβασμό προς τη λαϊκή μουσική παράδοση, η οποία αποτελεί βασικό στοιχείο του πολιτισμού μας, πραγματοποιήθηκε και εφέτος ο 43ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού στα Λαγκάδια.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε πείσμα των καιρών διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων, ο οποίος πλέον έχει καθιερωθεί ως θεσμός και αποτελεί μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά για τον τόπο μας.

Το Σάββατο 23 Ιουλίου 2016, στις 20:30 δόθηκε η έναρξη μία εκδήλωσης θεσμού ο οποίος ξεκίνησε το 1973, με εμπνευστή τον αείμνηστο Λαγκαδινό λογοτέχνη Χρήστο Νικήτα-Στρατολάτη. 
Ο διαγωνισμός φιλοξένησε και εφέτος επισκέπτες από ολόκληρη την Πελοπόννησο, εμπλουτίζοντας αυτόν τον θεσμό, που αποτελεί κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της Γορτυνίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού υπήρξε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδι και χορό από συλλόγους και παιδιά της Γορτυνίας και την Λαογραφική Εστία Τρίπολης.
Τους διαγωνιζόμενους συνόδευε το συγκρότημα του Νίκου Φιλιππίδη. Να αναφέρουμε ότι την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Κωνσταντίνος Παυλόπουλος, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο δημοσιογράφος Ιωάννης Πολίτης.

Η επιλογή των κριτών και εφέτος ήταν δύσκολη, καθώς πολύ επιδέξιοι και καλλίφωνοι τραγουδιστές έλαβαν μέρος και απέσπασαν το πιο δυνατό χειροκρότημα των παρευρισκομένων, οι οποίοι χάρηκαν τα νέα παιδιά τα οποία συνεχίζουν την παράδοση του ελληνικού τραγουδιού. 

Μικροί μαθητές της Α’ Λυκείου αλλά και ενήλικοι τραγουδιστές έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, αποδεικνύοντας ότι η παράδοση συνεχίζεται καθώς οι διαγωνιζόμενοι ήταν από 16 έως 86 ετών.

Λίγο πριν από το τέλος της βραδιάς έγινε η απονομή των βραβείων στους διαγωνιζόμενους, οι οποίοι επιλέχτηκαν από την κριτική επιτροπή.

Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση βρέθηκαν ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Παπαηλιού Γιώργος, ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, οι Περιφερειακός σύμβουλοι Γιώργος Ρουμελιώτης και κ. Κατσήρης, ο δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιαννόπουλος, η κυρία Διμαντοπούλου πρόεδρος της ΔΗΚΕΓ, εκπρόσωπος του δήμου Τρίπολης ο κ. Παπαδημητρίου, πρώην δήμαρχοι Γορτυνίας, η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Εύη Τατούλη και αρκετός κόσμος.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Όπως θα δείτε και στο βίντεο του Arcadia Portal, τα βραβεία εφέτος μοιράστηκαν αρκετοί συμμετέχοντες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

3ο Βραβείο: Ρίζος Άγγελος, Λαμπρόπουλος Λάμπρος

2ο Βραβείο: Καλδής Κωνσταντίνος, Χαλέπη Ελένη - Μαρία

1ο Βραβείο: Κίκιλη Αγγελική, Κρατημένος Ηλίας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

3ο Βραβείο: Ρίζος Στέφανος

2ο Βραβείο: Γυφτάκης Σταμάτης

1ο Βραβείο: Ανδριανός Ραφαήλ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΩΝ

3ο Βραβείο: Μαρία Ρίζου, Μαρία Πετροπούλου

2ο Βραβείο: Μιχαήλ Άγγελος και Παναγιώτης Μπιστόλας

1ο Βραβείο: Βγενοπούλου Μαρία, Παπαγεωργίου Σταυρούλα, Τσάμης Κωνσταντίνος 
 

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr 43ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού στα Λαγκάδια


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.