Το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας στο Athens Science Festival 2019 (pics)

Το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας στο Athens Science Festival 2019 (pics)

Απρίλιος 09, 2019 - 09:13
0 σχόλια

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας της Ελλάδας για το 2019 ολοκληρώθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, κορυφώνοντας τις δραστηριότητές του αλλά και το πλήθος των επισκεπτών του. Μικροί και μεγάλοι ξεναγήθηκαν σε πλήθος επιτευγμάτων και διαδραστικών εκθεμάτων της τεχνολογίας και της καινοτομίας, πήραν μέρος σε πειράματα φυσικής, χημείας και ταξίδεψαν στον κόσμο της επιστήμης γενικότερα, παίρνοντας ταυτόχρονα μια γεύση από τις εκπαιδευτικές πρακτικές του μέλλοντος (επαυξημένη πραγματικότητα, τρισδιάστατη εκτύπωση, εκπαιδευτική ρομποτική κα.).

Στη Διαδραστική Έκθεση του Φεστιβάλ, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η ομάδα ρομποτικής του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας παρουσίασε το βραβευμένο έργο «Arcadia Planitia» στους επισκέπτες που παρακολουθούσαν με μεγάλο ενθουσιασμό την ομάδα μαθητών/-τριών να επικοινωνεί την πρωτότυπη ιδέα για τον Αποικισμό του πλανήτη Άρη.
 
Η συμμετοχή στους προηγούμενους διαγωνισμούς ρομποτικής και τις εκθέσεις επιστήμης και τεχνολογίας αποτελούν σπουδαίες εμπειρίες για τα παιδιά που καλούνται να υποστηρίξουν δημόσια τα πρωτότυπα έργα τους που έχουν δημιουργήσε με ανακαλυπτικές μεθόδους μάθησης. Με αυτό τον τρόπο, εκτός από τις γνώσεις, αναπτύσσουν ιδιαίτερα δεξιότητες επικοινωνίας και πνεύμα συνεργασίας, ενώ η γενικότερη εμπειρία συμβάλλει τα μέγιστα στην ευρύτερη κοινωνικοποίησή τους.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από το dhmotiko-vytinas.blogspot.com

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.