Δημοτικές εκλογές 26 Μαΐου 2019

Δημοτικές εκλογές 26 Μαΐου 2019

Μάιος 21, 2019 - 11:00
0 σχόλια

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι το ουσιαστικό κύτταρο της κοινωνίας και της δημοκρατίας. Πολλές βασικές ανθρώπινες αξίες έχουν τη  ρίζα τους στις τοπικές κοινωνίες. Ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου διαμορφώνεται στον τόπο που γεννήθηκε κι έζησε σαν παιδί. Η αλληλεγγύη, οι παραδόσεις, ο πολιτισμός, τα έθιμα, η αξία της οικογένειας ταυτίζονται με τη ζωή σε κάθε κοινότητα και όλες αυτές οι αξίες συνδέονται περισσότερο με τις μικρές κοινωνίες και λιγότερο με τις μεγαλουπόλεις.

Ο ρόλος των τοπικών αρχόντων με την πάροδο του χρόνου και της τεχνολογικής ανάπτυξης δυστυχώς έχει υποβαθμισθεί στη χώρα μας. Η υποβάθμιση αυτή οφείλεται στη λανθασμένη επιλογή των κατάλληλων προσώπων και στην επιμονή των κεντρικών κυβερνήσεων να στερούν την τοπική αυτοδιοίκηση από τους απαραίτητους-δικαιούμενους πόρους για να ανταποκριθεί στην αποστολή της.

 Βασική, συνεπώς, ευθύνη των πολιτών είναι η επιλογή των κατάλληλων ανθρώπων οι οποίοι αγαπούν τον τόπο τους και είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν τις απαραίτητες αρμοδιότητες και πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εάν δεν συμβεί αυτό η επαρχία θα συνεχίσει να ερημώνει και θα ενισχύεται η αστυφιλία.

 Η Αρκαδία είναι ένας ευλογημένος τόπος με μοναδική ιστορία και πνευματική κληρονομιά .Αναρίθμητοι είναι οι ήρωες και οι πνευματικοί άνθρωποι της περιοχής. Όλοι μας, συνεπώς, έχουμε ιστορική ευθύνη να συνεχίσουμε και να διατηρήσουμε τις αξίες του τόπου μας με πείσμα και επιχειρήματα. Επί πλέον, ο δήμος μας  έχει καταπληκτικές φυσικές ομορφιές και είναι πλούσιος σε φυσικούς πόρους, οι οποίοι αν αξιοποιηθούν θα δημιουργήσουν απασχόληση και συγκράτηση των νέων στην περιφέρεια και τα χωριά.

Η ομάδα μας μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Κώστα Τζιούμη έχει τη θέληση και την ικανότητα να αξιοποιήσει όλα αυτά τα μοναδικά πλεονεκτήματα του τόπου μας  και την επόμενη τετραετία να παρουσιάσει έργο το οποίο θα είναι το εφαλτήριο για μακροχρόνια ανάπτυξη της περιοχής. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η επιλογή των τοπικών αρχόντων πρέπει να είναι πιο προσεκτική και αντικειμενική από εκείνη των εκπροσώπων της Βουλής.

ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΟΥΝΤΖΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΑΛΑΝΘΟΥ

ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΥΡΙΟ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.