Δημόσιο ΙΕΚ Μεγαλόπολης: Γευσιγνωσία κρασιών στο μάθημα της Οινολογίας

Δημόσιο ΙΕΚ Μεγαλόπολης: Γευσιγνωσία κρασιών στο μάθημα της Οινολογίας

Ιούνιος 30, 2018 - 18:31
0 σχόλια

Οι σπουδαστές του τμήματος «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» του Δ.ΙΕΚ Μεγαλόπολης στα πλαίσια των σπουδών τους, είχαν την ευκαιρία στο μάθημα της «Οινολογίας» να ενημερωθούν για η διαδικασία της γευσιγνωσίας του κρασιού. Η γευστική δοκιμή του κρασιού έγινε σε 3 απλά βήματα: Παρατήρηση, Οσμή και Γεύση.

1. Αρχικά, γείραμε το ποτήρι μας με γωνία 45° έτσι ώστε να μπορούμε να ρίξουμε μια καλή ματιά στο χρώμα του κρασιού και σχολιάσαμε το χρώμα και τη διαύγεια του κρασιού.

2. Περιστρέψαμε το ποτήρι μας και στροβιλίσαμε το κρασί στο εσωτερικό του ώστε με τη περιστροφή να αυξηθεί η αλληλεπίδραση του οίνου με το οξυγόνο, να απελευθερωθούν όλα τα αρώματα και προσπαθήσαμε να ανακαλύψουμε τα κρυμμένα φρουτώδη αρώματα των κρασιών.

3. Ήπιαμε μια γενναιόδωρη γουλιά κρασί και τη στροβιλίσαμε το γύρω από τη γλώσσα μας. Το στροβίλισμα ήταν σημαντικό καθώς οι αισθητήρες μας για το πικρό, το ξινό, το αλμυρό και το γλυκό βρίσκονται σε διαφορετικές περιοχές της γλώσσας μας και μόνο μέσω στροβιλισμού μπορούμε να καταλάβουμε πλήρως το διαφορετικό προφίλ γεύσης του.

Τέλος σχολιάσαμε την οξύτητα, τη γλυκύτητα, τη ξηρότητα των κρασιών.

Δημόσιο ΙΕΚ Μεγαλόπολης

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.