Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Κερδίζοντας το στοίχημα του πολιτισμού

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Κερδίζοντας το στοίχημα του πολιτισμού

Σεπτέμβριος 01, 2015 - 07:50
1 σχόλια

Εφέτος το καλοκαίρι ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας απέδειξε ότι, ακόμα και στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, όταν ένας Δήμος έχει τη διάθεση, διαθέτει οργάνωση και έχει πρόγραμμα αλλά και αγαστές συνεργασίες, μπορεί να διοργανώσει ένα πλούσιο Πολιτιστικό Καλοκαίρι, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τους πολυάριθμους τουρίστες και επισκέπτες, αλλά και χαρίζοντας στους κατοίκους του πλήθος μουσικών, θεατρικών και άλλων εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας ήταν «βαρύ» ήδη από τον σχεδιασμό του: πολλές συναυλίες, γιορτές, θεατρικές παραστάσεις. Και το στοίχημα ήταν δύσκολο να κερδηθεί, καθώς το καλοκαίρι που μας πέρασε μόνο εύκολο δεν ήταν, με τους ελέγχους κεφαλαίων και την επιφυλακτικότητα του κόσμου. Ωστόσο, η βούληση είναι πάντοτε πιο ισχυρή από οτιδήποτε άλλο, και ο Δήμος απέδειξε ότι μπορούσε να τηρήσει το πρόγραμμά του στο ακέραιο. Εξάλλου, η εφετινή ευκαιρία ήταν μοναδική για να προβληθεί ακόμα περισσότερο ο τόπος της Βόρειας Κυνουρίας. Με τα έργα στο νέο λιμάνι να έχουν εν πολλοίς ολοκληρωθεί, η περιοχή αναδεικνύεται σε πόλο έλξης για ολόκληρη την Πελοπόννησο. Έτσι, ο Δήμος πόνταρε στις εκδηλώσεις και κέρδισε το στοίχημα, αποδεικνύοντας ότι και στον καιρό της κρίσης, η... σωστή κρίση θα αποδώσει, μαζί με τη διάθεση οι τουρίστες και οι επισκέπτες να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Και τι δεν παρουσίασε ο Δήμος ως προς τα πολιτιστικά: Θεατρικές παραστάσεις από το Θεατρικό Εργαστήρι του Άστρους, το εξαιρετικά επιτυχημένο UnderRock Festival, τη Γιορτή του Ψαρά, τη Γιορτή της Ελιάς, συναυλίες των Μαριώ, Ελευθερίας Αρβανιτάκη, Κούτρα και Απόστολου Ρίζου, Στρατή και Ματιάμπα, Μπιλίδα, Νάντιας Καραγιάννη. 

Και, ίσως το πιο σημαντικό απ' όλα, άνοιξε τις πύλες του στολιδιού του, του Κάστρου του Παραλίου Άστρους με δύο μοναδικές εκδηλώσεις μαζί με τον Σύλλογο ΠΥΡΑΜΙΑ, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν ένα κομμάτι της ιστορίας του από τον 13ο αιώνα μ.Χ.

Επίσης, σημασία έχει ότι στις εκδηλώσεις συμμετείχαν όλα τα χωριά: το Ξηροπήγαδο, ο Άγιος Ανδρέας, το Παράλιο Άστρος, τα Κούτρουφα, το Μεσόγειο Άστρος, το Αρκαδικό Χωριό, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις ομορφιές όλης της Κουνουριάτικης γης.

Αλλά και η Νότια Κυνουρία κάθε άλλο παρά μένει πίσω: το εξαιρετικά επιτυχημένο Μελιτζazz και εφέτος έκλεψε τις εντυπώσεις, παρά το γεγονός ότι διοργανώθηκε εν μέσω δημοψηφίσματος. Η Γιορτή της Μελιτζάνας, η Γιορτή της Θάλασσας και του Ψαρά έδωσαν και εφέτος τον τόνο ενός επιτυχημένου πολιτιστικού καλοκαιριού, και ενός πολλά ακόμη υποσχόμενου μέλλοντος.

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας εφέτος διοργάνωσε δράσεις προκειμένου να «επικοινωνήσει» τις χάρες του ευλογημένου με μοναδική ομορφιά αυτού τόπου, ενώ έβαλε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά για την επόμενη χρονιά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για εφέτος το στοίχημα κερδήθηκε.

Θυμηθείτε τις φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας:

Με την Ελευθερία Αρβανιτάκη υπό το φως του φεγγαριού στο Άστρος

Το μεγαλείο της απλότητας καθήλωσε το κοινό στο Ξηροπήγαδο του πολιτισμού

Ταξίδι στο παρελθόν με μουσικές υπό την Πανσέληνο στο Estella Festival

Μοναδική η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ Estella στο Παράλιο Άστρος

Αυθεντικοί λαϊκοί και ρεμπέτικοι ήχοι από τη Μαριώ στο Καστρί

Όμορφες μουσικές στιγμές με την Άννα Μαρία Μπιλίδα και τον Απόστολο Κίτσο

Ματιάμπα - Στρατής σε… έντονους ρυθμούς στο Παράλιο Άστρος

Παπακωνσταντίνου και Θηβαίος ξεσήκωσαν το Άστρος

Μουσικό ταξίδι με Κούτρα και Ρίζο στην παραλία του Αγίου Ανδρέα

Σε ένα νησιώτικο σκηνικό και φέτος η γιορτή του Ψαρά στο Άστρος

Γλέντι μέχρι αργά στο Αφιέρωμα στην Ελιά στα Κούτρουφα

Η πρώτη μέρα του «3ου Αφιερώματος στην Ελιά» στα Κούτρουφα

Ξεσήκωσαν το κοινό Κότσιρας και Μαχαιρίτσας στο Παράλιο Άστρος

Δυνατό χειροκρότημα για το Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ, ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΙΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.