Δήμος Τρίπολης: Βεβαίωση τέλους ακίνητης περιουσίας (Τ.Α.Π).

Δήμος Τρίπολης: Βεβαίωση τέλους ακίνητης περιουσίας (Τ.Α.Π).

Ιούνιος 08, 2019 - 17:00
0 σχόλια

Ως γνωστό με τις διατάξεις του Ν.2130/1993 και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (87/1993), (47/2011) και (638/2018) όλοι οι ιδιοκτήτες που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα ηλεκτροδοτούμενα ή μη (κτίσματα ή οικόπεδα)εντός οικισμού ή κτίσματα ηλεκτροδοτούμενα ή μη εκτός οικισμού υποχρεούνται στην καταβολή τέλους ακίνητης περιουσίας(Τ.Α.Π).

Όμως παρατηρείται ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες δεν έχουν δηλώσει όλα τα ακίνητά τους ή δεν έχουν δηλώσει τα σωστά τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους, με αποτέλεσμα όταν ο ιδιοκτήτης προβαίνει σε πράξη μεταβολής της ιδιοκτησίας του (πώληση, κληρονομιά κτλ) να καταβάλλει αναδρομικά για μια πενταετία το τέλος αυτό με πρόστιμο 200%.

Ο Νόμος 4611/17-5-2019 προβλέπει ευεργετικές διατάξεις για τους οφειλέτες του Δήμου, όπως απαλλαγή από το πρόστιμο αν εξοφλήσουν εφάπαξ τις οφειλές τους ή μείωση του προστίμου σε ποσοστό επί τοις 100, αν εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε δόσεις (από 2έως 100).

Ύστερα από τα ανωτέρω παρακαλούμε να φροντίσετε ώστε να δημοσιευθεί το παρόν στα δημοτικά καταστήματα καθώς και σε όλα τα καφενεία και τις ταβέρνες που λειτουργούν στα χωριά μας, προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι των κοινοτήτων τόσο για τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου όσο και για την υποχρέωσή τους να δηλώσουν τα ανωτέρω ακίνητά τους στο Τμήμα Εσόδων και Δημοτικής Περιουσίας, της Δ/νσης Οικονομικών του Δήμου μας μέχρι 28 Ιουνίου 2019, προκειμένου να απαλλαγούν από το πρόστιμο, ή να το καταβάλουν μειωμένο ανάλογα με τις δόσεις που θα κανονίσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ιδιοκτήτες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2713600463 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Το παρόν να δημοσιευθεί και στην ιστοσελίδα του δήμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.