Δήμος Μεγαλόπολης: Αν προχωρήσει η πώληση των μονάδων της ΔΕΗ θα παραδώσουμε τον Δήμο στην Κυβέρνηση (video)

Δήμος Μεγαλόπολης: Αν προχωρήσει η πώληση των μονάδων της ΔΕΗ θα παραδώσουμε τον Δήμο στην Κυβέρνηση (video)

Νοέμβριος 15, 2017 - 08:14
0 σχόλια

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης που έγινε χθες Τρίτη 14 Νοεμβρίου , ομόφωνα αποφασίστηκε:

1. Το συμβούλιο εμμένει στην ομόφωνη απόφαση του (84/2017) , η οποία εξέφρασε την πάγια και διαχρονική θέση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ, τόνισε ότι θα υπερασπιστεί τα κεκτημένα των δημοτών ενεργειακών δήμων στην ανάπτυξη και την τηλεθέρμανση με την παροχή φθηνής θερμικής ενέργειας και δήλωσε την αλληλεγγύη Δημοτικής Αρχής και τοπικής κοινωνίας στους εργαζόμενους στη ΔΕΗ Α.Ε, όπως και στις κατευθύνσεις του συλλαλητηρίου – διαμαρτυρίας του Μαΐου 2017.

2. Να ενσωματωθεί στην παραπάνω απόφαση η πρόταση του Παναγιώτη Λαμπρόπουλου η οποία αναφέρει περιλιπτικά: Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, την πώληση του ενεργειακού κέντρου Μεγαλόπολης και σε οποιαδήποτε μορφή διαχείρισης απορριμμάτων ( ΧΥΤΥ-ΧΔΒΑ-ΧΥΤΕΑ) στην περιοχή. Απαιτούμε να αποδωθεί στη κοινωνία το σύνολο των εκτάσεων των εξαντλημένων ορυχείων και με ευθύνη του κράτους να γίνουν έργα υποδομής σε αυτά προς όφελος των πολιτών.

3. Συγκέντρωση υπογραφών που θα ακολουθούν το τελικό κείμενο που θα προκύψει από την απόφαση της συγκέντρωσης της Πέμπτης.

4 Να γίνει κινητοποίηση την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα στο Υπουργείο από εργαζόμενους – σωματεία Αυτοδιοίκηση – Συλλόγους και φορείς.

Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι συμφώνησαν επίσης με την αναφορά του Δημάρχου Μεγαλόπολης ότι θα φτάσουν σε σημείο να παραδώσουν τα κλειδιά και την διοίκηση της Πόλης στο Υπουργείο και την Κυβέρνηση , αν προχωρήσει η πώληση των μονάδων.

Με τις συγκεκριμένες αποφάσεις θα προχωρήσει η Δημοτική αρχή στην συγκέντρωση της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου στις 18:30 στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης , όπου μαζί με την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και όλα τα σωματεία αλλά και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη και Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδη και τους Δημάρχους των ενεργειακών δήμων να αποφασίσουν και να οργανώσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλα όσα ειπώθηκαν…

Video: 

Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Μεγαλόπολης για πώληση μονάδων ΔΕΗ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.