Δήμος Γορτυνίας: Προσφυγή για απευθείας αναθέσεις

Δήμος Γορτυνίας: Προσφυγή για απευθείας αναθέσεις

Μάρτιος 30, 2015 - 20:59
1 σχόλια

Προσφυγή κατά του κύρους σειράς αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Γορτυνίας που αφορούν στην απευθείας ανάθεση έργων σε ιδιώτη κατέθεσαν στην Περιφερειακή Διεύθυνση οι Ανδρέας Κολοβός, Απόστολος Αποστολόπουλος και Ευστάθιος Κούλης, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς διαπιστώνουν ότι για τις απευθείας αναθέσεις έργων δεν υπάρχει βεβαίωση του προϊσταμένου Τεχνικών Έργων του Δήμου Τρίπολης, δεν αποδεικνύεται το κατεπείγον των αναθέσεων, το ποσόν των 280.000 ευρώ κρίνεται υπερβολικό, ενώ δεν ελήφθησαν προσφορές από άλλους επαγγελματίες για τις εν λόγω αναθέσεις.

Ακολουθεί το κείμενο της προσφυγής:

Ημ/νια: 5/3/2015

ΘΕΜΑ: Προσφυγή κατά του κύρους 

Των με αρ. 37,38,39,40,50,51,52/2015 αποφάσεων της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Γορτυνίας που αφορούν την απευθείας ανάθεση σύνταξης μελετών σε ιδιώτη.

 

ΠΡΟΣ

Α.Δ.Π.Δ.Ε. κ. ΙΟΝΙΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΤΕΡ. ΕΡ. ΣΤΑΥΡΟΥ 22100 ΤΡΙΠΟΛΗ

Προσφεύγουμε κατά του κύρους των με αρ. 37, 38, 39, 40, 49, 50, 51, 52 /2015 αποφάσεων της οικονομικής επιτροπής Δήμου Γορτυνίας που αφορούν την απευθείας ανάθεση σύνταξης μελετών εκτέλεσης έργων διότι ελήφθησαν κατά παράβαση των διατάξεων της παρ. 4 του άρθρου 209 του Ν 3463/06 κώδικας Δήμων κ Κοινοτήτων όπως αυτές αναδιατυπώθηκαν με τις όμοιες της παρ. 3 του άρθρου 22 του Ν 3536/07, αφού για τη λήψη τους δεν υπήρχε η προβλεπόμενη από τις ανωτέρω διατάξεις βεβαίωση του προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρίπολης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν3852/10 όπως ισχύουν κατά την τροποποίηση από το αρ. 1 του Ν4147/13 & το αρ. 13 του Ν 4257/14 περί αδυναμίας σύνταξης από αυτήν των τεχνικών μελετών, η σύνταξη των οποίων αποφασίστηκε να ανατεθούν απευθείας με τις ανωτέρω αποφάσεις της οικ. Επιτροπής του Δ. Γορτυνίας. Επιπλέον, ουδόλως τεκμηριώνεται το εξαιρετικά επείγον για απευθείας ανάθεση των εν λόγω μελετών όπως προβλέπεται στην παρ. 4 του άρθρου 72 του νόμου 3852/2010. Επειδή η επιβάρυνση των οικονομικών του Δ. Γορτυνίας από τις ανωτέρω αποφάσεις ανέρχεται στο εξωφρενικό ποσό των 280.000 ευρώ, παρακαλούμε για την όσο το δυνατόν συντομότερη εκδίκαση της εν λόγω προσφυγής και πάντως εντός της τασσόμενης από τον νόμο προθεσμίας.

Επιπλέον των ανωτέρω και σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 228 του Ν 3852/10 αιτούμεθα την άμεση έκδοση απόφασής σας για αναστολή εκτέλεσης των ανωτέρω προσβαλλόμενων αποφάσεων.

Προς ενημέρωσή σας τονίζουμε και καταγγέλλουμε τα εξής: 

Από τις ανωτέρω αποφάσεις η 49,50,51,52/2015 ετέθησαν προς συζήτηση στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ως εκτός Ημερησίας Διάταξης χωρίς να αιτιολογείται το επείγον της συζήτησής τους όπως αυτό προβλέπεται από τη σχετική Νομοθεσία.

Στις περισσότερες περιπτώσεις το αντικείμενο των μελετών είναι ακαθόριστο και ασαφές και δεν προσδιορίζονται επακριβώς οι χώροι που θα εφαρμοστούν (π.χ. Δέκα πέντε δημοτικά κτήρια αόριστα ή ύδρευση Θέλπουσας χωρίς να αναφέρονται τα χωρία που θα ωφεληθούν).

Επιπλέον, στην περίπτωση του Βελημαχίου το Σχολαρχείο δεν είναι ιδιοκτησία του Δήμου και ως εκ τούτου ο Δήμος δεν μπορεί να προβεί στη σύνταξη μελέτης για κτήριο που δεν του ανήκει.

Οι εισηγήσεις επί των θεμάτων της οικ. επιτροπής γνωστοποιούνται στα μέλη της επιτροπής κατά την έναρξη της συνεδρίασης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος ουσιαστικής ενημέρωσης και γνώσης των θεμάτων που συζητούνται.

Δεν κατατέθηκαν προσφορές άλλων ενδιαφερομένων για τις παραπάνω αναθέσεις μελετών πλην αυτών του κ. Δημάρχου με μηδενική έκπτωση, ενώ θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε κι άλλους επαγγελματίες από την αγορά σε μια περίοδο που όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει γύρω μας, σε μια περίοδο που η συνετή διαχείριση των οικονομικών του δήμου πρέπει να αποτελεί πρώτιστο καθήκον.

OΙ ΕΝΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΝΤΕΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΛΟΒΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ - ΜΕΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ- ΜΕΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΟΥΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ - ΜΕΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.