Δήμος Ερμιονίδας: Δεν θα δεχθούμε επιπλέον πρόσφυγες

Δήμος Ερμιονίδας: Δεν θα δεχθούμε επιπλέον πρόσφυγες

Νοέμβριος 07, 2019 - 12:38
1 σχόλια

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις αλλά και οι παρεμβάσεις των τοπικών κοινωνιών σχετικά με την εγκατάσταση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα, την ώρα που η κυβέρνηση έχει αποδειχθεί αδύναμη να πείσει τους πολίτες να «βάλουν πλάτη» και την ίδια στιγμή που η ΕΕ νίπτει ακόμα μία φορά τας χείρας της.

Ο Δήμος Ερμιονίδας με δελτίο Τύπου δηλώνει ότι ήδη επί τέσσερα χρόνια έχουν φιλοξενηθεί σε ξενοδοχειακή δομή 2.000 πρόσφυγες (δείτε άρθρο του arcadiaportal.gr ΕΔΩ), υπερκαλύπτοντας το 2,8% του πληθυσμού, και ότι δεν προτίθεται να φιλοξενήσει άλλους.

Παράλληλα, τονίζει ότι δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα σε σχέση με την εγκατάσταση των φιλοξενουμένων, αλλά ο Δήμος έχει ανάγκη από στελέχωση των ιατρικών υπηρεσιών και της Αστυνομίας. Τέλος, επισημαίνει ότι δεν θα δεχθεί επιπλέον επιβάρυνση για τη διαχείριση του μεταναστευτικού - προσφυγικού προβλήματος.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου:

Είναι απολύτως λογικό με Στην περιοχή μας, και συγκεκριμένα στην ξενοδοχειακή επιχείρηση ΓΑΛΑΞΙΑΣ  που δραστηριοποιείται στην θέση Τζέμι Κρανιδίου, τα τελευταία τέσσερα χρόνια φιλοξενούνται450άτομα,υπό την ευθύνη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Να σημειώσουμε ότι, κατά πάγια τακτική, ο Δήμος Ερμιονίδας δεν ενημερώνεται από κάποια Υπηρεσία, Φορέα ή Οργανισμό, ούτε τίθεται θέμα συναίνεσής του ή μη για την φιλοξενία, καθώς η επιλογή χρήσης της ξενοδοχειακής μονάδας δεν θεωρείται δομή ανοικτού τύπου (π.χ. σκηνές σε δημόσιο χώρο) και αφού παρέχονται εντός της μονάδας με έξοδα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, πλήρεις υπηρεσίες και όλα τα απαραίτητα τα οποία ορίζονται από τις Διεθνείς Συμβάσεις. Σε όλο το προηγούμενο διάστημα, παρότι φιλοξενήθηκαν διαδοχικά περισσότερα από 2.000 άτομα, κυρίως οικογένειες πολλές από τις οποίες ήταν μονογονεϊκές με μεγάλο αριθμό παιδιών μικρής ηλικίας, δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα εγκληματικότητας ή διατάραξης της κοινωνικής μας ζωής. Ο Δήμος Ερμιονίδας και οι δημότες μας δείχνουν υψηλό δείγμα ανθρωπιστικής ευθύνης και φιλοξενίας, δέχονται το εθνικό βάρος που τους αναλογεί στην διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος.

Για την διαχείριση της φιλοξενίας, ζητάμε από την πολιτεία την ενίσχυση του Τοπικού Αστυνομικού Τμήματος το οποίο είναι διαχρονικά υποστελεχωμένο, την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου που καλείται να καλύψει και αυτόν τον επιπλέον πληθυσμό με επάρκεια. Καλούμε τους δημότες μας, να προσεγγίσουν το θέμα με σύνεση και στις πραγματικές του διαστάσεις, όπως έγινε και στο παρελθόν, και να μην λαμβάνουν υπόψιν φήμες και διαδόσεις.

Ο Δήμος Ερμιονίδας παρακολουθεί προσεκτικά το θέμα και θα ενημερώνει υπεύθυνα τους δημότες, εάν συντρέχει λόγος.

Δηλώνουμε ότι είμαστε αρνητικοί και δεν θα δεχτούμε επιπλέον αριθμό προσφύγων – μεταναστών στην επικράτεια του Δήμου μας, καθώς έχουμε υπερκαλύψει το ποσοστό 2,8% που μας αναλογεί με βάση τον μόνιμο πληθυσμό του.

Θα αντιδράσουμε δυναμικά σε κάθε προσπάθεια περαιτέρω επιβάρυνσης του Δήμου Ερμιονίδας στην διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος.

 

Γραφείο Δημάρχου


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.