Δημοψήφισμα μεταξύ των μελών του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοψήφισμα μεταξύ των μελών του ΣΥΡΙΖΑ

Ιούλιος 30, 2015 - 13:29
6 σχόλια

Με δημοψήφισμα μεταξύ των μελών του ΣΥΡΙΖΑ είναι η καλύτερη διαδικασία προκειμένου να λυθεί το πρόσφατο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στις γραμμές του κόμματος!

Έκτακτο Συνέδριο με νέους αντιπροσώπους που θα εκλεγούν τώρα από τις οργανώσεις του κόμματος, προτείνει ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας.

Διαρκές Συνέδριο με τους παλιούς αντιπροσώπους που έχουν εκλεγεί εδώ και τρία χρόνια, προτείνει η Αριστερή πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Υπάρχει και μία τρίτη πρόταση που κερδίζει έδαφος και βέβαια θα την εξετάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που συνεδριάζει επί τούτου σήμερα όλη την μέρα και λέει η πρόταση αυτή:

Να γίνει δημοψήφισμα μεταξύ των μελών του κόμματος, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να εκφραστούν όλα τα μέλη άμεσα, για το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί πρόσφατα και έχει φέρει διάσταση απόψεων στις γραμμές του κόμματος, με το ερώτημα:

Είσαι υπέρ της συμφωνίας που πρόκειται να υπογράψει η κυβέρνηση με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και ως εκ τούτου τη παραμονή μας στο Ευρώ η Είσαι υπέρ της ρήξης με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και ως εκ τούτου την επιστροφή μας στο Εθνικό νόμισμα τη Δραχμή???

Πιστεύω και ελπίζω να γίνει αποδεκτή η πρόταση αυτή, της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, για τους ακόλουθους λόγους:

1. Η εποχή είναι ακατάλληλη για τη μεταφορά 5.000 συνέδρων απ όλη την Ελλάδα στην Αθήνα.

2. Ο κόσμος αυτός μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να διαθέσει τόσα χρήματα που απαιτούνται για τη μεταφορά του και την τριήμερη διαμονή του στην Αθήνα.

3. Θα αποφύγουμε τις εσωκομματικές τριβές, για το ποιά άποψη θα εκλέξει τους περισσότερους αντιπροσώπους για το συνέδριο, με όλες τις τραυματικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν για τη περεταίρω συνοχή των οργανώσεων.

4. Δίνεται η δυνατότητα να εκφραστούν όλα τα μέλη του κόμματος από το τόπο της κατοικίας τους, χωρίς αποκλεισμούς και όλα τα σχετικά, που έχει η εκλογή των αντιπροσώπων.

5. Εφαρμόζεται στη πράξη η άμεση δημοκρατία με όλα τα θετικά της, σε αντίθεση με την έμμεση δημοκρατία που συμβαίνει όταν έχουμε εκλογή αντιπροσώπων!

6. Αποφυγή όλων των εξόδων στα οποία θα υποβληθεί το κόμμα μας, για ενοικίαση χώρου, ενοικίαση ηχητικών εγκαταστάσεων, ενοικίαση χιλιάδων καθισμάτων, αγορά γραφικής ύλης κλπ, κλπ.

Ελπίζω και πιστεύω ότι, αυτή τη διαδικασία του δημοψηφίσματος, δηλαδή της άμεσης δημοκρατίας σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος θα την υιοθετήσει!

Τάσος Παπαζαχαρίας

Ειδήσεις: 
Tags: 

6 Σχόλια

Φαγώθηκαν να πάρουν την εξουσία και το μόνο που κατάφεραν ηταν να διαλύσουν και ότι είχε μείνει όρθιο. Βόλεψαν όμως τα παιδιά του κομματικού τους σωλήνα σε κυβερνητικές θεσεις..αυτό ήξεραν να κάνουν μια ζωή, πλιάτσικο στο κράτος. Για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι γεμάτος απο πρώην εργαζόμενους και συνταξιούχους συνδικαλες ΔΕΗ, ΟΤΕ και λοιπών ευγενών ιδρυμάτων...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!!!!!!ΚΥΒΕΡΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΗ ΦΕΡΕΣΤΕ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΕΝΗΛΙΚΙΩΘΕΙΤΕ ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΕ ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΗ ΛΥΚΕΙΟΥ.ΝΤΡΟΠΗ ΠΙΑ!!!!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.