Δημητσάνα: Εορτασμός της μνήμης του Εθνεγέρτη Παλαιών Πατρών Γερμανού (pics,vid)

Δημητσάνα: Εορτασμός της μνήμης του Εθνεγέρτη Παλαιών Πατρών Γερμανού (pics,vid)

Ιούνιος 06, 2019 - 18:43
0 σχόλια

Με μεγαλοπρέπεια την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 τελέσθηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία στον κατάμεστο απόκοσμο Ι. Ναό της Αγ. Κυριακής στην Δημητσάνα χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμία, και με την Λάρνακα με τα οστά του Π.Π. Γερμανού η οποία είχε μεταφερθεί από την βιβλιοθήκη όπου φυλάσσεται προκειμένου να τελεσθεί μνημόσυνο για τα 193 έτη από τον θάνατό του στις 30 Μαΐου 1826.

Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιότατος μίλησε με συγκίνηση για τον πατριωτισμό του Δημητσανίτη Μητροπολίτη Π.Π. Γερμανού και την συμβολή του στην επανάσταση.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Δημητσανιτών κ. Αθανάσιος Μαγουλιανίτης αρχικά αναφέρθηκε στον εθνομάρτυρα Άγιο Ιωσήφ Αντωνόπουλο Αρχιεπίσκοπο Θεσσαλονίκης από την Δημητσάνα ο οποίος στις 3 Ιουνίου 1821 απαγχονίστηκε από τους Τούρκους και στην συνέχεια για τον εθνεγέρτη Π.Π. Γερμανό την προσφορά του στην Εθνική Παλιγγενεσία αναπετάσας στην Αγ. Λαύρα το λάβαρο της επαναστάσεως του 1821 και στην Πάτρα όπου ευλόγησε τα όπλα των επαναστατών και εξέδωσε προκήρυξη προς τα κράτη της Ευρώπης.

Αιωνία του η μνήμη

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΑΓ. ΙΩΣΗΦ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΕΓΕΡΤΗ Π. ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΔΗΜΗΤΣΑΝΙΤΩΝ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.