Δημήτρης Τζεμπετζής: Έμπρακτη αδιαφάνεια στην Οικονομική Επιτροπή

Δημήτρης Τζεμπετζής: Έμπρακτη αδιαφάνεια στην Οικονομική Επιτροπή

Σεπτέμβριος 11, 2019 - 10:23
0 σχόλια

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 συμμετείχα στην  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέμα «εκλογή Προεδρείου και μελών Οικονομικής Επιτροπής».

Οφείλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μας της Πελοποννήσου, πως με βάση τον νόμο  που ψηφίστηκε πολύ πρόσφατα επί κυβερνήσεως Ν.Δ., από την οικονομική επιτροπή  αποκλείστηκαν οι συνδυασμοί που δεν έχουν εκλεγεί στις πρώτες τέσσερεις θέσεις (αφού εφαρμόζεται μια «περίεργη» ποσόστοση).

Σε ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος, η οικονομική διαφάνεια είναι βασικό θεμέλιο της διακυβέρνησης. Θα περίμενε κανείς η εξουσία να ανοίγει τις πόρτες και να συμπεριλαμβάνει όλες τις εκλεγμένες πολιτικές δυνάμεις.

Οι πρακτικές αυτές αποτελούν προσβολή προς την ψήφο των πολιτών.

Η Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο, καταγγέλλει αυτές τις πρακτικές, ως απαράδεκτες και υπονομευτικές για  το κύρος της Πολιτείας.

Αν ήμασταν ο επικρατέστερος πολιτικός συνδυασμός στις εκλογές και λόγω του περιορισμού από τον νόμο, θα φροντίζαμε τουλάχιστον,  να συμπεριλάβουμε στην επιτροπή ως άτυπα μέλη - παρατηρητές, Συμβούλουςαπό τους συνδυασμούς που αποκλείστηκαν λόγω της σχετικής νομοθεσίας.

Οι πολίτες της Πελοποννήσου, έχουν κάθε δικαίωμα σε ολιστική ενημέρωση για  την διάθεση των πόρων που πληρώνουν  για την Περιφέρειά τους.

 

Δημήτριος Τζεμπετζής

Επικεφαλής του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο»

Περιφερειακός Σύμβουλος


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.