Δημήτρης Λαλουδάκης: «Ζούμε ένα αθλητικό όνειρο στην Αρκαδία»

Δημήτρης Λαλουδάκης: «Ζούμε ένα αθλητικό όνειρο στην Αρκαδία»

Σεπτέμβριος 03, 2015 - 15:08
1 σχόλια

Ο πρώην  προπονητής των Μεικτών ομάδων ποδοσφαίρου του Νομού Αρκαδίας Δημήτρης Λαλουδάκης  μίλησε στο ArcadiaPortal για όλα τα αθλητικά δρώμενα του Νομού Αρκαδίας και τις μεγάλες επιτυχίες των ομάδων μας.

Ειδική αναφορά έγινε στον Αστέρα Τρίπολης και στη νέα του χρονιά, καθώς επίσης και στη συμμετοχή του στο Europa League, στον Παναρκαδικό και στο νέο εφετινό του ξεκίνημα, στη γυναικεία ομάδα του Άρη Τρίπολης που θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Β' Εθνική, στο Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα Αρκαδίας αλλά και στα θέματα βελτίωσής τους αλλά και στον Αρκαδικό που θα αγωνίζεται από τη νέα χρονιά στην κορυφαία μπασκετική κατηγορία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Λαλουδάκης

Για τον Αστέρα και τη νέα χρονιά:

"Για μία ακόμα χρονιά ο Αστέρας θα πάρει μέρος στους ομίλους του Europa League. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο έκανε πάρα πολλά πράγματα, κάνοντας υπερήφανους όλους τους Έλληνες και όλους τους Αρκάδες. Γενικότερα είναι μια ομάδα για την οποία όλη η Ελλάδα και όλη η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια θα συζητά".

Για τον Στάικο Βεργέτη:

"Σίγουρα η παρουσία του Στάικου Βεργέτη όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι ξεχωριστή. Πέρασε με άριστα τις εξετάσεις ανεβαίνοντας και αναλαμβάνοντας την ανδρική ομάδα ως πρώτος προπονητής και θεωρώ ότι τα έχει καταφέρει θαυμάσια γιατί ο Αστέρας είναι μια ομάδα που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και έχει πολλές δυνατότητες ακόμα να βελτιωθεί. Όπως φαίνεται, και εφέτος από τα πρώτα παιχνίδια οι μεταγραφές είναι ποιοτικές και ταιριάζουν στο στυλ παιχνιδιού του Αστέρα. Θεωρώ πως ο Στάικος Βεργέτης αν και αμφισβητήθηκε πολύ στην αρχή από το περιβάλλον του Αρκαδικού ποδοσφαίρου, πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις και πλέον ανήκει στους πέντε πολύ καλούς Έλληνες προπονητές που δουλεύουν στη μεγάλη κατηγορία".

Για τους αγώνες του Αστέρα στο Europa League:

"Στο επίπεδο που παίζει δεν υπάρχουν εύκολες και δύσκολες ομάδες. Θεωρώ πως αν ο Αστέρας παίξει τα στάνταρ ποδοσφαίρου που μπορεί να πιάσει πλέον δεν έχει να φοβηθεί καμία ευρωπαϊκή ομάδα. Το ευχάριστο είναι πως θα έχουμε ένα τρίμηνο γεμάτο ευρωπαϊκό και ελληνικό ποδόσφαιρο και πιστεύω πως έχει τη δυνατότητα να περάσει -γιατί όχι;- και στην επόμενη φάση".

Για τον Παναρκαδικό:

"Ο Παναρκαδικός είναι ένα ιστορικό σωματείο της πόλης. Τα τελευταία δύο χρόνια έκανε δύο μοναδικούς άθλους για εμένα, αφού κατόρθωσε να παραμείνει στην Γ' Εθνική κατηγορία, με παίχτες οι οποίοι αγαπούσαν υπερβολικά το ποδόσφαιρο και έπαιζαν για αυτόν τον λόγο, με τα παιδιά ουσιαστικά να παλεύουν μόνοι τους κατορθώνοντας να κρατήσουν τον Παναρκαδικό στην κατηγορία και μάλιστα την περασμένη σεζόν στον δεύτερο γύρο πραγματοποίησαν και πορεία πρωταθλητισμού. Σήμερα η ομάδα με το τριφύλλι στο στήθος παραμένει στην Γ' Εθνική με τα πράγματα και τα δεδομένα  πλέον να έχουν αλλάξει, με τις προσθήκες και τις συνεργασίες που έχουν γίνει, και νομίζω πως θα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικός και πιστεύω να είναι στην πρώτη τριάδα του ομίλου του. Θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο πρωτάθλημα και αν οι πληροφορίες οι οποίες έχω είναι σωστές για τη συνεργασία του με τον Αστέρα, θα είναι μία πολύ επιτυχημένη προσπάθεια. Νομίζω πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είχε γίνει αρκετά χρόνια πριν, έτσι ώστε ο Παναρκαδικός να είναι ο προθάλαμος και να δουλεύονται κάποιοι παίχτες έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής η ακόμα και της Β', που πιστεύω ότι και αυτό θα γίνει, και να αποτελεί μία ομάδα που θα είναι φυτώριο για να επανδρώνεται ο Αστέρας".

Για το αν υπάρχουν ταλέντα στην Αρκαδία:

"Αυτό τα απέδειξε καλύτερα απ' όλους ο Παναρκαδικός που τα προηγούμενα χρόνια στηρίχθηκε σε παιδιά από την Αρκαδία και τα πήγε περίφημα. Υπάρχουν ταλέντα, υπάρχουν αθλητές οι οποίοι που μπορούν να παίξουν στο επίπεδο της Β' και της Γ΄ Εθνικής αρκεί να υπάρχουν κάποιοι ειδικοί να κάνουν το σκάουτινγκ, να βρουν αυτά τα παιδιά και να τα φέρουν στην ομάδα του Παναρκαδικού, έτσι ώστε να τους δοθούν οι ευκαιρίες, να προπονηθούν σωστά, να πάρουν τις ευκαιρίες τους, να παίξουν παιχνίδια ανταγωνιστικά και από εκεί και πέρα όποιος έχει την ικανότητα και το ταλέντο να έχει τη δυνατότητα να ανεβεί σε υψηλότερες κατηγορίες".

Για το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα Αρκαδίας:

"Σίγουρα το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα Αρκαδίας τα τελευταία χρόνια που και εγώ έχω εμπλακεί προπονητικά σε αυτή την κατηγορία αλλά και στο Αρκαδικό ποδόσφαιρο γενικότερα, είναι βελτιωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το πρόβλημα σήμερα είναι ότι πολύ δύσκολα φέρνεις τα παιδιά στο γήπεδο έτσι ώστε να δουλέψουν σκληρά για να βελτιωθούν και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, επειδή το ενδιαφέρον των παιδιών σήμερα βρίσκεται σε άλλες κατευθύνσεις. Το Αρκαδικό ποδόσφαιρο θα μπορούσε να κάνει κάποια βήματα προς τα εμπρός και να διορθωθούν κάποια πράγματα που μας κουράζουν και μας φέρνουν λίγο πίσω.

Ο Πανθυρεατικός τα δύο τελευταία χρόνια ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, πέρυσι κατέκτησε το νταμπλ και μας εκπροσώπησε στα παιχνίδια μπαράζ για την Γ' Εθνική κατηγορία. Θεωρώ ότι και εφέτος θα έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και πιστεύω πως η ομάδα του Πανθυρεατικού που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια με την ομάδα της Δόξας θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας Αρκαδίας, όπως και η ομάδα του Λεωνιδίου, που νομίζω πως θα παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο. Ακόμη, η ΑΕΚ Τρίπολης και ο Παγγορτυνιακός θα είναι δυνατές ομάδες. Ο νεοφώτιστος Πανιώνιος, μια ομάδα με υποδομές και αναμένω να πάει πολύ καλά, όπως και ο Ολυμπιακός Λεωνιδίου, που είναι μια πολύ οργανωμένη ομάδα. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν η Τεγέα, ο Απόλλων Τυρού, η Φαλαισία που δεν ξέρω τι μπορεί να παρουσιάσει , αλλά και οι άλλες δυνατές ομάδες και πιστεύω να γίνει ένα όμορφο πρωτάθλημα με ενδιαφέρον στην κορυφή και στην ουρά".

Για τα λάθη στο αρκαδικό ποδόσφαιρο που πιθανόν να έχουν γίνει και δεν έχει φτάσει ακόμα πιο ψηλά:

"Επειδή δεν είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και δεν έχει πολλές ομάδες σε υψηλό επίπεδο, γίνεται αυτόματα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Υπάρχουν κάποια δύσκολα παιχνίδια και τα υπόλοιπα συνήθως είναι εύκολα για τις ομάδες που πρωταγωνιστούν. Όταν λοιπόν δεν υπάρχει ανταγωνισμός σε υψηλό επίπεδο, είναι δύσκολο να βελτιωθείς ακόμη περισσότερο. Το δεύτερο κομμάτι είναι ότι λείπουν άνθρωποι -και λόγω κρίσης αλλά και λόγω καταστάσεων στην ελληνική κοινωνία- να βάλουν τα χρήματα και να φέρουν καλούς ποδοσφαιριστές σε μια ομάδα για να πρωταγωνιστήσουν. Το παράδειγμα του Αστέρα νομίζω πως είναι τρανό σε όλη την ελληνική επικράτεια, αφού δύο άνθρωποι ήρθαν και επένδυσαν σε μια ομάδα που τότε αγωνίζονταν στην Δ' Εθνική κατόρθωσαν να την ανεβάσουν μέσα σε λίγα χρόνια στη Super League και επειδή είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, ο Αστέρας έχει φτάσει τόσο ψηλά. Για τις υπόλοιπες ομάδες που δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα είναι δύσκολο να κάνουν το βήμα παραπάνω. Εκτός και αν κάποια στιγμή βρεθεί κάποιος άνθρωπος, όπως έγινε μερικά χρόνια πριν με τον Γρηγόρη τον Σαράντο στο Λεωνίδιο που ανέβασε την ομάδα στην Γ' Εθνική, και όσο ήταν αιμοδότης και χορηγός της ομάδας το Λεωνίδιο ήταν σε υψηλό επίπεδο έφυγε και τώρα μετά από κάποια χρόνια το Λεωνίδιο προσπαθεί σιγά-σιγά να βρει τα πατήματά του σε διαφορετική βάση.

Ουσιαστικά, για να μπορέσει να υπάρξει αποτέλεσμα θα πρέπει όλες οι ομάδες να ρίξουν ιδιαίτερο βάρος στις υποδομές τους και στις ακαδημίες τους που εκεί θα πρέπει να δουλεύουν πολύ σωστά ώστε να δημιουργήσουν καλούς αθλητές, καλούς ποδοσφαιριστές, καλούς ανθρώπους. Σημαντικό παράδειγμα αποτελεί αυτό του Πανιώνιου Μεγαλόπολης, οι οποίοι δουλεύουν πάρα πολύ σωστά στο κομμάτι των υποδομών και έχουν βγάλει δύο παιδιά που τους γνωρίζω πολύ καλά γιατί τους είχα και παίχτες στις μεικτές ομάδες Αρκαδίας και είναι ο Δημήτρης ο Ζαραφέτας που πήγε στην Κ17 του Ατρομήτου και ο Ηλίας ο Γεωργακόπουλος που πήγε στην Κ15 του Ολυμπιακού. Ομάδες που δουλεύουν στις υποδομές βγάζουν παίχτες που όπως φαίνεται κεντρίζουν το ενδιαφέρον και ομάδων εκτός Αρκαδίας".

Για τη γυναικεία ομάδα του Άρη Τρίπολης:

"Η παρουσία της γυναικείας ομάδας του Άρη Τρίπολης με την άνοδο στη Β' Εθνική είναι ένα ακόμα μεγάλο άλμα για το αρκαδικό ποδόσφαιρο. Είναι πιο δύσκολη η εφετινή χρονιά για τον Άρη που αποτελείται από κοπέλες που το 80% είναι από την Αρκαδία και αυτό είναι πολύ σημαντικό  επίτευγμα. Εφέτος η Αρκαδία ουσιαστικά έχει να απολαύσει τον Αστέρα στη Super League και στο Europa League, τον Παναρκαδικό στην Γ' Εθνική, έχει τα κορίτσια του Άρη στη Β' Εθνική και τον Αρκαδικό στην Α1".

Για τον Αρκαδικό:

"Τεράστια η επιτυχία του Αρκαδικού οι οποίοι μετά από μια πολύχρονη προσπάθεια των ανθρώπων που πραγματικά αγαπούν το μπάσκετ, αλλά και την ομάδα αυτή, κατόρθωσαν να ανεβούν στην κορυφαία κατηγορία, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να καμαρώσουμε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο Άρης, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ στην Τρίπολη. Θεωρώ πως ζούμε ένα αθλητικό όνειρο και η Αρκαδία πλέον είναι πόλος έλξης και αθλητισμού και τουρισμού για πολλούς ανθρώπους που θα μεταβαίνουν στην Τρίπολη για να παρακολουθήσουν αυτά τα παιχνίδια. Θεωρώ πως είναι κάτι που μπορεί μόνο υπερήφανους να μας κάνει. Ασφαλώς στα παιδιά του Αρκαδικού αξίζουν πολλά συγχαρητήρια από τον πρόεδρο τον Μιχάλη τον Σμυρνιώτη, το προπονητικό τιμ αλλά και όλους αυτούς που τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ κοντά στην ομάδα. Είναι τεράστια επιτυχία που ο Αρκαδικός θα μας εκπροσωπήσει στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ".


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.