Δημήτρης Λαλουδάκης: Ο Π. Τατούλης είναι ένας σπουδαίος πολιτικός και είναι πολυτέλεια το ότι είναι περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Δημήτρης Λαλουδάκης: Ο Π. Τατούλης είναι ένας σπουδαίος πολιτικός και είναι πολυτέλεια το ότι είναι περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Μάιος 24, 2019 - 11:00
1 σχόλια

Ο κ. Δημήτρης Λαλουδάκης είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό της «Νέας Πελοποννήσου» στο ψηφοδέλτιο της Αρκαδίας στις περιφερειακές εκλογές.

Δείτε τη συνέντευξη που ακολουθεί και τις απαντήσεις που έδωσε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στη δημοσιογράφο Έφη Καστραντά για τις προτεραιότητες του αν εκλεγεί στις επικείμενες εκλογές.

 

Κύριε Λαλουδάκη για ποιο λόγο αποφασίσατε να κατέλθετε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό της Νέας Πελοποννήσου στο ψηφοδέλτιο της Αρκαδίας;

Στον συνδυασμό και στο πλευρό του περιφέρειαρχη ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ είμαι από το 2010 καθώς είχα εκλέγει περιφερειακός σύμβουλος Αρκαδίας την πρώτη 4ετία της διακυβέρνησης του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Από τότε είμα κοντά του στην στενή ομάδα του τρέχοντας θέματα που αφορούν την περιφέρεια και ειδικότερα την Αρκαδία. Θα σας αναφέρω τους λόγους που με βοήθησαν να συνεχίσω να πιστεύω στον ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΌΡΑΜΆ ΤΟΥ:

Τον θεωρώ ικανότατο πολιτικό και αποτελεί πολυτέλεια για την περιφέρεια Πελοποννήσου να τον έχει στο τιμόνι της, διότι σε όλη του την πολιτική του διαδρομή δεν κρύφτηκε ποτέ και δεν συμβιβάστηκε ποτέ.

Γνωρίζει πολύ καλά το τι θέλει η περιφέρεια Πελοποννήσου και το τι χρειάζεται ο κάθε νομός ξεχωριστά, υπάρχει σχέδιο, υπάρχει όραμα, και η τεχνογνωσία για το πώς θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα, το έχει αποδείξει εξάλλου υλοποιώντας το μεγαλύτερο μέρος του αρχικού προγράμματος του 2010. Η Πελοπόννησος έχει μετά το 2010 όνομα και επίθετο στον παγκόσμιο χάρτη. -Τέλος θέλω να είμαι μέλος αυτής της ομάδας του ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ γιατί ΖΩ και εγώ στην ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.

Η Περιφερειακή αρχή του κ. Τατούλη διανύει τον 9ο χρόνο στην διοίκηση της Πελοποννήσου; Πως κρίνετε την πολιτική της και τα αποτελέσματα της;

Στην Πελοπόννησο πετύχαμε να εκτελέσουμε ένα γιγάντιο πρόγραμμα δημοσίων έργων. Υποδομές που ξεπερνούν τα 2.000.000.000€ πραγματοποιήθηκαν. Έγιναν σπουδαία έργα στον τουρισμό αλλά και στον πρωτογενή τομέα. Το brand name “ΜΥΘΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” / “MYTHIKAL PELOPONNESE”, αποτελεί πλέον όχημα για τον τουρισμό και την ανάδειξή του, σε παγκόσμιο επίπεδο. Με συμμετοχές στις μεγαλύτερες εκθέσεις ανά τον κόσμο εχουν αρχίσει να γίνονται ορατές όλες οι συντονισμένες προσπάθειές μας. Οι βελτιώσεις των λιμανιών σε όλη την περιφέρεια και η δημιουργία υποδομών σε όλα τα λιμάνια δίνει μια τεράστια δυναμική σε συνδυασμό με τις βελτιώσεις των οδικών αξόνων και η χάραξη νέων κάνουν πιο σύντομη πιο εύκολη και πιο ασφαλή την πρόσβαση στην όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η ανάδειξη του αεροδρομίου της Καλαμάτας, η αξιοποίηση και η συνεργασία με αεροπορικές εταιρείες αλλά και η δέσμευση του κ. Πέτρου Τατούλη για το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης αλλάζουν ριζικά τον ρόλο της Πελοποννήσου ώς τουριστικός προορισμός. Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων και η ολοκλήρωση των διαδικασιών ώστε να υλοποιηθεί το έργο παρά τις τεράστιες δυσκολίες που συνάντησε αποτελεί μια ακόμη τεράστια επιτυχία για τα πεπραγμένα του Περιφερειάρχη.

Οι προσεγγίσεις και οι επαφές με επενδυτές από όλον τον κόσμο (Κίνα-Γερμανια- Ισραήλ- Αμερική- Ρωσία) δίνουν στον περιφέρεια Πελοποννήσου μια άλλη δυναμική και ένα άλλο πρεστίζ, που συνδυάζετε με αποτελέσματα ορατά στην τοπική κοινωνία. Θεωρώ λοιπόν με τα λίγα παραδείγματα από τα πάρα πολλά που έχουν γίνει αυτα τα χρόνια ότι η διοίκηση της περιφέρειας από τον Πέτρο Τατούλη μόνο επιτυχημένη πρέπει και θεωρείτε.

Ποιες κατά την γνώμη σας είναι οι σημαντικότερες παρεμβάσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν στην Αρκαδία και ποιες 3 πρέπει να γίνουν στην Νότια Κυνουρία;

Όλοι γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της Αρκαδίας και της Αρκαδικής γης από την Κοντοβάζαινα έως τον Φωκιανό. Το πρώτο που θα ήθελα και είναι κοινό μυστικό όλων μας είναι η βελτίωση του οδικού δικτύου.

Έχουν γίνει αρκετές βελτιώσεις και απαραίτητες παρεμβάσεις αλλά το οδικό μας δίκτυο χρειάζεται βελτίωση. Πιστεύω ότι το αεροδρόμιο της Τρίπολης είναι ένα θέμα που απασχολεί εμάς τους Αρκάδες παρά πολύ αλλά αφορά και τους άλλους νομούς (Αργολίδα- Λακωνία). Δυστυχώς ενώ έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό οι ενέργειες για να μετατραπεί το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης και σε πολιτικό οι συνεχόμενες αλλαγές των υπουργών αμύνης (2012-2015) και η γραφειοκρατεία καθυστέρησαν ένα έργο το οποίο ο Πέτρος Τατουλης είχε ανακοινώσει και στην Αθήνα (13/5)2019) διαβεβαίωσε ότι θα ολοκληρώσει μέσα σε αυτήν την τετραετία. Όσον αφορά την Κυνουρία η βελτίωση του οδικού δικτύου από το Ξηροπήγαδο έως το Λεωνίδιο είναι επιβεβλημένη και υπάρχει ένα κονδύλι 1.200.000€ που είναι δεσμευμένο για βελτιώσεις του υφιστάμενου οδικού δικτύου. Ολοκλήρωση της μελέτης του δρόμου Πούλθρα - Φωκιανός και δημοπράτησή του. Το λιμάνι του Λεωνιδίου και η ανακατασκευή του έχει δρομολογηθεί και έχουν δεσμευτεί 5.500.000€ για την ολοκλήρωση του έργου. Τέλος πιστεύω ότι η μελέτη για την ανάπλαση της παραλίας του Τυρού είναι επιβεβλημένη και είναι μέσα στα επόμενα πλάνα της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Έχετε επιδείξει ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα στον χώρο του αθλητισμού, ποιες οι παρεμβάσεις που θα προτείνατε για την ενίσχυση του τομέα αλλά και των αθλητών του νομού;

Για μένα ο αθλητισμός είναι μέρος της ζωής μου, είναι η ίδια μου η ζωή, γιατί όταν ξεκίνησα σε ηλικία 12 χρόνων να παίζω ποδόσφαιρο στα αυτοσχέδια γήπεδα του Τυρού, στο γήπεδο του Λεωνιδίου σαν μαθητής του Γυμνασίου και σαν ποδοσφαιριστής στην ομάδα του Βρασιατη( Αγίου Ανδρέα) δεν περίμενα ότι τα περισσότερα πράγματα που πέτυχα και πετυχαίνω στην ζωή μου οφείλονται στον αθλητισμό. Από την θέση μου όπως έκανα πάντα όλα αυτα τα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά και έχοντας πλήρη εικόνα στα προβλήματα των συλλόγων και αθλητών θα προσπαθήσω να: Bελτιωθούν οι εγκαταστάσεις των γηπέδων που διαθέτουν χώρο στίβου (Μεγαλόπολη-Τριπολη -Τεγεα - Λεωνιδιον - Αστρος) με ταρτάν ώστε να μπορούν τα παιδιά της Αρκαδίας να ασχοληθούν με τον στίβο κάτι που έχουν κάνει στο παρελθόν με εξαιρετική επιτυχία. Να δημιουργηθούν 2 κολυμβητήρια ακόμη στην Αρκαδία ένα στην Μεγαλόπολη και ένα στο Άστρος.

Να δημιουργηθούν γήπεδα τέννις και να βελτιωθούν τα ήδη υπάρχοντα μιας και το άθλημα αυτό τα επόμενα χρόνια θα απογειωθεί λόγω των σημαντικών επιτυχιών του Στέφανου Τσιτσιπά και της Πελοποννήσιας (Λακωνία) Μαρίας Σακκαρη. Στροφή στον εναλλακτικό τουρισμό με οδηγό μας το Λεωνίδιο και το αναρριχητικό πάρκο του, το καταδυτικό στον Τυρό που θεσμοθετείτε και την δημιουργία των πιστοποιημένων μονοπατιών όπως το PARNON TRAIL ταυτόχρονα με την δημιουργία ποδηλατικών διαδρομών στα βουνά μας Πάρνωνας και Μαίναλον, εξερεύνηση των σπηλαίων της Αρκαδίας τόσο αυτών που βρίσκονται στην ξηρά (Παλιόχωρα-Πουλιθρα) όσο και αυτών που βρίσκονται στην θάλασσα (υποθαλάσσια, Αρκαδικό χωριό- Κρυονερι - Π.Αστρος).

Επίσης την αξιοποίηση των ποταμιών μας τόσο του Λούσιου όσο και του Αλφειού και η ανάδειξη τους μέσα από το Rafting και το Kano kayiak και την αξιοποίηση της λίμνης του Λάδωνα ( ήδη έχει εγκριθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό).

.Ποιο το μήνυμα που θέλετε να απευθύνετε στους ψηφοφόρους. Γιατί θα τους προτείνατε να στηρίξουν εσάς κ. Λαλουδάκη;

Με ρώτησε κάποιος γιατί να σε ψηφίσω? Δυσκολεύτηκα να του απαντήσω αρχικά γιατί έχω ΜΑΘΕΙ στην ζωή μου να ΔΙΝΩ και όχι να ζητάω και του απάντησα ότι:

Όλοι όσοι με γνωρίζουν μπορούν να σου εγγυηθούν για το ΗΘΙΚΗ μου, την ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ μου, για το ότι είμαι ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, για το ότι ΑΓΑΠΩ την δουλειά μου και συνεχώς ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΑΙ σε αυτήν, ότι ΑΓΑΠΩ τον τόπο μου και τους ανθρώπους του και το σπουδαιότερο έχω παραμείνει ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ο ΙΔΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ σε όλη μου την διαδρομή.

Με αυτή μου την απάντηση κλείνω και σας ζητώ να στηρίξετε στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές τον περιφερειάρχη ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ και εμένα τον ΛΑΛΟΥΔΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ως περιφερειακό σύμβουλο Αρκαδίας.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.