Δημήτρης Κενές: «Ο Αστέρας με νέο γήπεδο και 5.000 διαρκείας»

Δημήτρης Κενές: «Ο Αστέρας με νέο γήπεδο και 5.000 διαρκείας»

Μάιος 04, 2016 - 17:46
2 σχόλια

Τα σχέδια για το νέο γήπεδο του Αστέρα, τι έκανε κακό στην ομάδα και ποιο είναι το όραμα που έχουν οι άνθρωποι της ομάδας της Αρκαδίας για χρόνια που έρχονται. Ο Δημήτρης Κενές, σε μια ξεχωριστή συνέντευξη στο gazzetta.gr, εξηγεί τα πάντα για τα όνειρα που δεν θα τερματίσουν στην Τρίπολη.

Αναλυτικά όσα είπε στο gazzetta.gr ο εκ των αντιπροέδρων του Αστέρα Τρίπολης Δημήτρης Κενές:

Ο Αστέρας δεν είναι στα πλέι οφ και αυτό για πολλούς θεωρείται αποτυχία. Μήπως όπως είναι κι αυτό μια υπέρβαση της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια;

«Κάνουμε λόγο για υπερβάσεις και σε αυτό το σημείο καλό είναι να τονίσουμε ότι ο Αστέρας επί δέκα συναπτά έτη είναι η μοναδική ομάδα που εκπροσωπεί την Πελοπόννησο στη Super League. Μάλιστα, τα τέσσερα τελευταία χρόνια η ομάδα μας εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη, ενώ τα δύο τελευταία συμμετείχε στους ομίλους του Europa League, γεγονός που άλλαξε την ιστορία του Αστέρα. Πλέον, ο Αστέρας είναι όνομα και στην Ευρώπη».

Ποια είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια;

«Επιτυχία είναι αυτό που είπα και νωρίτερα: Ο Αστέρας, μια ομάδα από την μικρή σε γεωγραφικό μέγεθος Τρίπολη, συμμετέχει για 10 σερί χρόνια στη Super League. Το ότι ο κόσμος στεναχωριέται που δεν μπήκαμε και φέτος στα πλέι οφ, είναι μία από τις υπερβάσεις, αλλά δεν είναι και αυτονόητο ότι θα τερματίζουμε συνέχεια στις πρώτες πέντε θέσεις. Φυσικά και θα παλεύουμε πάντα γι’ αυτό, θέλουμε το καλύτερο και ο καθένας από το πόστο του δουλεύει για να επιστρέψει γρήγορα ο Αστέρας στα ευρωπαϊκά σαλόνια».

Πριν από επτά χρόνια που αναλάβατε το εμπορικό τμήμα του συλλόγου, πόσο δύσκολο ήταν να υλοποιήσετε αυτά που είχατε στο μυαλό σας πάνω σε ένα κομμάτι που απαιτείται εύρεση χρημάτων;

«Μας βοηθάει πάρα πολύ ότι ο Αστέρας έχει πολύ δυνατά στηρίγματα και αυτά δεν είναι άλλα από τους ιδιοκτήτες της ομάδας, τους κυρίους Καϋμενάκη και Μπάκο, οι οποίοι δεν έχουν στερήσει απολύτως τίποτα από την ομάδα. Το αντίθετο. Αυτοί οι δύο άνθρωποι προσφέρουν απλόχερα και ανιδιοτελώς οτιδήποτε χρειάζεται το ποδοσφαιρικό δημιούργημα τους. Οι χορηγίες δεν αποτελούν μεγάλο μέρος του μπάτζετ μας, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θέλουμε να αλλάξει. Βρίσκουμε συμμάχους, μας βοηθάει η τοπική αγορά αλλά είναι δύσκολη η περίοδος. Τα τελευταία χρόνια ο Αστέρας ξέφυγε από τα όρια της Τρίπολης και αυτό σιγά σιγά έχει αντίκτυπο και στο κομμάτι των χορηγιών. Ο Αστέρας είναι το καμάρι για όλη την περιοχή της Πελοποννήσου, κι όχι μόνο για την Τρίπολη».

Εχοντας εκπροσωπήσει την ομάδα σε διάφορα ευρωπαϊκά forums, ποια είναι η στάση που λαμβάνετε από ανθρώπους άλλων μεγάλων ομάδων;

«Πλέον μας αναγνωρίζουν όλοι και αυτό είναι πολύ μεγάλη επιτυχία της ομάδας. Να σας αναφέρω ένα παράδειγμα που έχει και πλάκα. Στη συνάντηση με τον επίτιμο πρόεδρο της Σάλκε, όταν άκουσε ότι θα παίξουν με τον Αστέρα και θα ταξιδέψουν στην Τρίπολη, νόμιζαν ότι θα πρέπει να πάνε στη Λιβύη… Όμως αυτό αλλάζει. Στο Μονακό βρεθήκαμε στο διπλανό τραπέζι με τη διοίκηση της Ρεάλ και μας εξέπληξε το γεγονός ότι είχαν ακούσει για τον Αστέρα. Αυτό που αντιλαμβάνομαι με τον καιρό, είναι ότι στο εξωτερικό σε αντιμετωπίζουν πιο ανοιχτά, πιο απελευθερωμένα και χωρίς δεύτερες σκέψεις. Είχε βοηθήσει και η πρώτη χρονιά που ήμασταν στους ομίλους και παίξαμε με ομάδες όπως η Τότεναμ και αποκλείσαμε ιστορικούς συλλόγους όπως οι Μάιντς και Μακάμπι».

Έχετε στρέψει και τα βλέμμα σας στην ισπανική και την αγορά της Αργεντινής.

«Αποδεικνύεται ότι στον Αστέρα ταιριάζει το λάτιν στοιχείο. Η ομάδα επίσης έχει κάνει κορυφαίες συνεργασίες με Βιγιαρεάλ και Γιουβέντους και σ’ αυτό έπαιξε ρόλο ότι η ομάδα έπαιξε δύο φορές στους ομίλους του Europa League. Γίνονται πολλά πράγματα από τον Αστέρα στο επίπεδο των συνεργασιών του, τα οποία από επιλογή δεν διαφημίζονται. Μιλάμε για πολυεπίπεδες συνεργασίες που έχουν να κάνουν με μεταγραφές, με εμπορικά και οργανωτικά θέματα και άλλα πολλά».

Θεωρείτε ότι το πρωτάθλημά μας είναι υποβαθμισμένο και δεν υπάρχουν πολλοί χορηγοί;

«Θεωρώ ότι πάντα υπάρχει το καλύτερο και στην περίπτωση του ελληνικού πρωταθλήματος τα περιθώρια βελτίωσης είναι πολύ μεγάλα. Είναι όμως λογικό να έχει επηρεαστεί και το ποδόσφαιρο από την κρίση. Δεν μπορεί το ποδόσφαιρο να λειτουργεί απομονωμένο από την ελληνική κοινωνία. Μέσα σε αυτή αναπτύσσεται, άρα έχει και όλα τα χαρακτηριστικά της. Πιστεύω ότι σε 1-2 χρόνια θα είναι καλύτερα τα πράγματα».

Τα είναι αυτό που θα θέλατε να αλλάξατε;

«Θα ήθελα να ξεχωρίσω τη λειτουργία του καθαρά αγωνιστικού τμήματος από τα υπόλοιπα τμήματα που λειτουργούν μέσα σε μια ποδοσφαιρική ομάδα. Δηλαδή πρέπει να δούμε την ΠΑΕ ως μια εταιρία που πρέπει και θέλει να έχει κέρδη και προσπαθεί να μην επηρεάζεται, στο βαθμό που είναι εφικτό, από τα αποτελέσματα. Το συναίσθημα σε αυτά τα τμήματα πρέπει να παραμένει ίδιο και όταν κερδίζεις και όταν χάνεις. Αυτό δεν αλλάζει. Στον Αστέρα, τα έχουμε καταφέρει σε έναν βαθμό και αυτό φαίνεται τόσο από την πώληση των διαρκείας όσο και από τους χορηγούς που έχουμε στην ομάδα. Φυσικά προσπαθούμε για το καλύτερο».

Πόσο σημαντικό είναι που σας εμπιστεύτηκαν έναν τόσο σημαντικό και καίριο ρόλο παρά το νεαρό της ηλικίας σας; Δεν συνηθίζεται αυτό την Ελλάδα;

«Γενικότερα στον Αστέρα η φιλοσοφία είναι να δίνονται ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Από το προπονητικό τιμ και τους φροντιστές, μέχρι και τους ανθρώπους που εργάζονται για το σύλλογο ο μέσος όρος ηλικίας είναι στα 35 έτη. Επίσης, δίνουμε ευκαιρίες στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ήδη αρκετά παιδιά έχουν κάνει την πρακτική τους στο τμήμα μάρκετινγκ και αυτή τη στιγμή έχουμε και εργαζόμενους στην ομάδα από αυτή τη διαδικασία. Επιπρόσθετα, οι ιδιοκτήτες έχουν τη φιλοσοφία της στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων και θέλουν να δίνουν ώθηση σε νέες προσπάθειες οι οποίες προέρχονται από ιδέες Αρκάδων. Ο απώτερος σκοπός είναι η ομάδα να βοηθήσει τις αξιόλογες τοπικές επιχειρήσεις να ξεπεράσουν τα σύνορα της Τρίπολης και να γίνουν γνωστές Πανελλαδικά μέσα από τον Αστέρα».

Πως φαντάζεστε τον Αστέρα στα επόμενα χρόνια;

«Με ένα καινούργιο γήπεδο, με περισσότερο κόσμο στις κερκίδες, με ακόμη περισσότερη αγάπη, με 5.000 διαρκείας και με καλές παρουσίες στην Ευρώπη».

Πόσο εφικτό είναι να φτιαχτεί το νέο γήπεδο;

«Ο κόσμος θα φτιάξει το καινούργιο γήπεδο με την αγάπη του. Ο Αστέρας τους θέλει πιο πολύ κοντά του. Τα σχέδια είναι έτοιμα από τους ιδιοκτήτες, έχουν κατατεθεί προτάσεις και αναμένεται η τελική έγκριση».

Πόσες θέσεις θα έχει το νέο γήπεδο;

«Θα είναι ένα γήπεδο, εννοείται, ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Αλλά λέω και πάλι, το νέο γήπεδο θα πρέπει να το… φτιάξει ο κόσμος με τη φλόγα του για την ομάδα».

Τι πιστεύετε ότι φταίει κι ο κόσμος δεν είναι περισσότερος στο γήπεδο;

«Είναι μεγάλη συζήτηση αυτή και δεν υπάρχει μία μόνο απάντηση. Αν ήταν τόσο εύκολο, θα το είχαν λύσει όλες οι ομάδες στην Ελλάδα. Για τον Αστέρα το δύσκολο είναι ότι μεγαλώνει σε μια μικρή πληθυσμιακά πόλη. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι αγκαλιάζουν σταθερά την ομάδα. Ο κόσμος παλιότερα είχε συνηθίσει και συνδυάσει τον Αστέρα με πρωταθλήματα. Μιλάω για τη Δ’, Γ’ και Β’ Εθνική. Έπειτα, ήρθε η παρουσία στη SuperLeague και εκεί η ομάδα πήγε εξαιρετικά στην πρώτη της χρονιά. Ο κόσμος θέλει συνέχεια επιτυχίες και ο Αστέρας είναι η αλήθεια πως έχει καταφέρει σημαντικά πράγματα αυτά τα δέκα χρόνια. Τώρα αυτό που έχει σημασία είναι ότι όλοι καταλαβαίνουν πως πρέπει να είναι δίπλα στην ομάδα σταθερά. Όσοι πιο πολύ στηρίζουν τον Αστέρα, τόσα περισσότερα τους δίνει πίσω η ομάδα, σε επίπεδο επιτυχιών. Μην ξεχνάτε ότι στον τελικό κυπέλλου ο Αστέρας είχε 12.000 κόσμου στο ΟΑΚΑ. Κάντε τη σύγκριση με άλλες ομάδες που έφτασαν στον τελικό από την Περιφέρεια και θα καταλάβετε τη δυναμική που έχει αυτή η ομάδα…»

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.