Δημιουργία μουσείου σιδηροδρόμου και ελαιολάδου στο Ελαιοχώρι (pics,vid)

Δημιουργία μουσείου σιδηροδρόμου και ελαιολάδου στο Ελαιοχώρι (pics,vid)

Δεκέμβριος 27, 2016 - 19:15
2 σχόλια

Παυλής: Το 2017 θα είναι ένα έτος-τομή για την ύπαιθρο του Δήμου Τρίπολης

Την πρόθεσή του να δημιουργηθούν χώροι πολιτισμού στον Δήμο Τρίπολης έδειξε ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής ξεκινώντας από το Ελαιοχώρι, λέγοντας ότι στο τέλος της θητείας του το 2019 θέλει να έχει σχεδόν έτοιμα τα δέκα μουσεία τα οποία θα γίνουν πόλοι έλξης επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του από το Ελαιοχώρι την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, το χωριό έχει αποφασιστεί από την πλευρά του Δήμου να αναπτύξει στο δημοτικό σχολείο ένα μουσείο με θέμα τον σιδηρόδρομο και το ελαιόλαδο το οποίο δεν θα λειτουργεί ανταγωνιστικά με άλλους χώρους της Πελοποννήσου, αλλά θα γίνει για να αναδεχθεί η μακρά παράδοση του σιδηροδρόμου, αλλά και του ελαιολάδου το οποίο κατέχει τα σκήπτρα στην απασχόληση των κατοίκων του χωριού εδώ και χρόνια.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, έχει μεριμνήσει και έχει ψάξει για χρηματοδοτικά προγράμματα τα λεγόμενα Leader και ήδη επεξεργάζεται μια μελέτη.

Οι κάτοικοι, οι πολίτες και οι σύλλογοι έχουν φροντίσει ώστε το χωριό να μπορεί να γίνει ένας πόλος έλξης επισκεπτών και θα συμπληρώσει το όραμα του δημάρχου στο να γίνουν και αλλά τέτοια σημεία σε ολόκληρο τον Δήμο στα οποία ο πολιτισμός και η κουλτούρα της κάθε περιοχής και των ανθρώπων της θα αναδεικνύονται.

Θα κατασκευάσουμε ένα δίκτυο από 10 μουσεία σε ολόκληρο τον Δήμο

Μετά τις δηλώσεις του δημάρχου, ο κ. Σκλιμπόσιος Δημήτρης μέλος του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού και συνταξιούχος δάσκαλος μίλησε για την ιστορία του δημοτικού σχολείου το οποίο χτιστικά από τους κατοίκους του χωριού περίπου το 1930 και έκλεισε καθώς δεν έχει μαθητές το 2007.

Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις ένα μεγάλο σχολείο με πολλές αίθουσες να παραμένει κλειδωμένο και χωρίς νεύρο και φυσικά φωνές παιδιών. Προκειμένου να μην ερημώσει περαιτέρω το σχολείο οι κάτοικοι θέλουν να του δώσουν ξανά ζωή, καθώς το όμορφο αυτό καλά συντηρημένο κτίριο πρέπει να μείνει στην ιστορία παρακαταθήκη για τους νέους κατοίκους του χωριού.

Όπως ανέφερε, στόχος είναι να γίνει ένας μουσικός πολυχώρος στον οποίον θα αναδεικνύεται ο σιδηρόδρομος και το ελαιόλαδο, ο οποίος θα είναι επισκέψιμος και θα έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Δημιουργία μουσείου σιδηροδρόμου και ελαιολάδου στο Ελαιοχώρι


2 Σχόλια

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΡΙΞΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΟ ΧΑΛΙΚΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΓΙΑ ΕΤΟΣ ΤΟΜΗ ΤΟ 2017. ΣΕ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΛΑ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΣΑΚΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.