Δίμηνη αγωνιστική δραστηριότητα ΠΑΜΕ (video)

Δίμηνη αγωνιστική δραστηριότητα ΠΑΜΕ (video)

Σεπτέμβριος 17, 2014 - 19:29
0 σχόλια

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η κ. Πανούση Παναγιώτα μέλος της Γραμματείας Αρκαδίας του ΠΑΜΕ όπου και μίλησε για τη δίμηνη αγωνιστική δραστηριότητα που έχει οργανωθεί.

Η εργατική τάξη δέχεται γενικευμένη επίθεση τα τελευταία χρόνια που συνεχώς οξύνεται. Επομένως πρέπει να προετοιμαστούμε για να δώσουμε αποφασιστική μαχητική απάντηση, για νέα σκληρή σύγκρουση με τους σχεδιασμούς και την πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου, σε μια περίοδο όπου συνεχίζονται οι διεργασίες στο αστικό πολιτικό σύστημα και οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος σε πολλές χώρες. Η εργατική τάξη, πρέπει να ανησυχήσει. Πόλεμος και ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των πηγών της ενέργειας λαών και χωρών, με χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες.

Η κυβέρνηση και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα προετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης στη ζωή και τα δικαιώματα της  εργατικής τάξης. Στόχο έχουν να σαρώσουν ότι απέμεινε από τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Θέλουν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου μειώνοντας ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης, μπροστά στην απόφασή τους να προχωρήσουν γρήγορα οι ιδιωτικοποιήσεις.

 Μπροστά μας έχουμε τα παρακάτω μεγάλα προβλήματα:

Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας τα οποία αυξήθηκαν με το πέρας της τουριστικής περιόδου, το κλείσιμο πολλών ακόμα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, τις απολύσεις από δημοσίους οργανισμούς και την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων παντού.
Τα υψηλά ποσοστά της μερικής απασχόλησης της εκ περιτροπή εργασίας των ενοικιαζόμενων εργαζομένων των εργολαβικών κλπ. σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΠΕ οι προσλήψεις μερικής εργασίας αυξήθηκαν από το 2008 μέχρι το 2013 κατά 161,20% και οι εργαζόμενοι εκ περιτροπής είναι αυξημένοι κατά 151%. Κατά το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ 300.000 είναι ανασφάλιστοι δηλαδή ένας στους 5 εργαζομένους.
Τα αυξημένα ποσοστά απλήρωτης εργασίας για μεγάλα χρονικά διαστήματα (κατά προσέγγιση φτάνουν τις 850.000).
Tη μείωση, πτώση της τιμής της εργατικής δύναμης (μεροκάματα, μισθοί, ωρομίσθιο) και στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και στις συντάξεις. Επιπλέον η φορολογία, η ακρίβεια και η πληρωμή πολλών υπηρεσιών λόγω ιδιωτικοποιήσεων, κάνουν ανυπόφορη τη ζωή της λαϊκής οικογένειας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ πήρε απόφαση για δίμηνη αγωνιστική δραστηριότητα, με κορύφωση την πραγματοποίηση ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ, την 1 Νοέμβρη, στην Αθήνα και σε συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας στις 4 Οκτώβρη, στην προετοιμασία για ένταση και κλιμάκωση της πάλης στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους με νέους αγώνες, κινητοποιήσεις, απεργίες.

Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε κάθε σωματείο, τις οργανώσεις των συνταξιούχων, όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, να προετοιμαστούν για νέα, σκληρή σύγκρουση με τους σχεδιασμούς και την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου. Να ενωθούν κάτω από το κεντρικό σύνθημα "δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα". Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα:

Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθούς κάτω από 751 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.
Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.
Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.

Όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμβάλουν, με τη δράση τους και τη συμμετοχή τους, στην οργάνωση για την κινητοποίηση των εργαζομένων και των ανέργων. Να προχωρήσουν άμεσα σε συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, να συζητήσουν πλατιά, να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις, σε συζητήσεις στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές.

Να εμπλουτίσουν τον προτεινόμενο πλαίσιο, να απευθυνθούν με τόλμη και δυναμισμό στο ανοργάνωτο κομμάτι των εργαζομένων και των ανέργων. Να μην υπάρξει σωματείο που να μη συζητήσει, χώρος δουλειάς που να μην αποφασίσει συλλογικά για την οργάνωση και τη συμμετοχή στο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση σε όσους σφαγιάζουν καθημερινά τις ζωές μας. Να νιώσουν την ανάσα μας, να αισθανθούν την πίεσή μας. Εργοδοτικές οργανώσεις, υπουργεία, εφορίες, τράπεζες, καταστήματα ΟΑΕΔ και ασφαλιστικών φορέων, να αναστενάξουν από την καθημερινή παρουσία μας. Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζούμε πολύ καλύτερα. Αυτό που μας εμποδίζει είναι η λειτουργία της οικονομίας με βάση το κέρδος και όχι την εξυπηρέτηση των αναγκών μας.

Δε θα αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας!

Δε θα δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι!

Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση!

Πάμε και για να αποσπάσουμε, να κερδίσουμε.

Από εμάς εξαρτάται!

 

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

 

Συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα η Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ και αποφάσισε τις παρακάτω δράσεις το επόμενο διάστημα:

24 Σεπτέμβρη 2014 στις 7:00μμ στο ΕΚ Αρκαδίας: ευρεία σύσκεψη με θέμα τον δίμηνο προγραμματισμό δράσης με αιχμή την ανεργία και με κορύφωση το πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η του Νοέμβρη στην Αθήνα. Στη σύσκεψη καλούνται να λάβουν μέρος μέλη διοικητικών συμβουλίων από τους φορείς των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των γυναικών και της νεολαίας, σωματειακές επιτροπές από χώρους και κλάδους εργασίας καθώς επίσης και εργαζόμενοι από χώρους δουλειάς που νιώθουν την ανάγκη της οργανωμένης δράσης. Σας καλούμε να συμμετέχετε και να συμβάλετε στην προσπάθεια για την υλοποίηση του σχεδιασμού με τους σταθμούς και τις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν ενδιάμεσα, για την προστασία των ανέργων και την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, απέναντι στην αντιλαϊκή – αντεργατική επίθεση κυβέρνησης, τρόικας, Ε.Ε. Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση σε όσους σφαγιάζουν καθημερινά τις ζωές μας.

 

04 Οκτώβρη 2014: Παναρκαδικό συλλαλητήριο στην Τρίπολη για τη διεκδίκηση μέτρων στήριξης των ανέργων και περιορισμού της ανεργίας.

 

1η Νοέμβρη: Μαζική συμμετοχή εργαζόμενων και ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, νεολαίας και γυναικών στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

 

Να δυναμώσουμε την οργάνωσή μας παντού!

Σε κάθε τόπο δουλειάς, στις σχολές μαθητείας, στη γειτονιά.

Θυμήσου! Οι κατακτήσεις στο παρελθόν έγιναν με αγώνες, με αίμα, με θυσίες. Από πάνω, ποτέ και πουθενά δεν δόθηκε τίποτα, από καμία κυβέρνηση. Υποχρεώθηκαν από τη λαϊκή πάλη. Και τώρα μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει. Μην περιμένεις σωτήρες!

Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 
Tags: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr 04 Οκτώβρη Παναρκαδικό συλλαλητήριο


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.