Δήμαρχος Μεγαλόπολης: Η μειοψηφία αποχώρησε λόγω έλλειψης επιχειρημάτων και προτάσεων (video)

Δήμαρχος Μεγαλόπολης: Η μειοψηφία αποχώρησε λόγω έλλειψης επιχειρημάτων και προτάσεων (video)

Ιανουάριος 24, 2013 - 11:12

Για έλλειψη επιχειρημάτων και προτάσεων που οδήγησαν τη μειοψηφία σε αποχώρηση από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας έκανε λόγο ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας σε δηλώσεις του στο www.arcadiaportal.gr .

Σχολιάζοντας την αποχώρηση σύσσωμης της μειοψηφίας από τη συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2013 ο κ. Μπούρας σημείωσε ότι η μειοψηφία εφάρμοσε το «διαμαρτύρομαι και αποχωρώ», παρά το γεγονός ότι αποστολή της είναι να λέει τις προτάσεις της και να ασκεί κριτική στην πλειοψηφία και όχι να αποχωρεί από το ανώτατο όργανο των δήμων και της Δημοκρατίας.
Αρνητικά σχολίασε και το γεγονός της αποστολής ανακοινώσεων στα ΜΜΕ από πλευράς παρατάξεων μειοψηφίας και τόνισε πως η « υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έγινε από την πλειοψηφία αλλά από τις τακτικές της μειοψηφίας»
Χαρακτήρισε δικαιολογία έναν από τους λόγους που επικαλέστηκε η μειοψηφία για την αποχώρησή της, ότι δηλαδή καθυστέρησε να τους επιδοθεί το Τεχνικό πρόγραμμα και δήλωσε πως είχε προηγηθεί διαβούλευση.

Φιλόδοξο το τεχνικό πρόγραμμα ανέρχεται στα 16,5 εκατομμύρια ευρώ

Για το τεχνικό πρόγραμμα είπε ότι «είναι φιλόδοξο, ανέρχεται στα 16,5 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει νέα έργα ύψους 4,5 εκ ευρώ καθώς και μεγάλα έργα όπως υδρεύσεις σε Μεγαλόπολη και 7 χωριά»
Σημείωσε ακόμα πως περιλαμβάνονται πολλά έργα από το  ΕΑΠ που για πρώτη φορά θα δημοπρατηθούν ενώ δεν περιλαμβάνονται έργα που αφορούν στο ΕΑΠ του 2012 γιατί δεν έχει ακόμα ψηφιστεί η απόφαση.
Τέλος μίλησε για νοικοκύρεμα του δήμου στα οικονομικά και ανέφερε πως «μετά την τελευταία ρύθμιση των δανείων ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον και έχουμε συμπεριλάβει στο πρόγραμμά μας έργα που μεγάλοι δήμοι δεν τόλμησαν να συμπεριλάβουν στα δικά τους τεχνικά προγράμματα».

Ε.Τ.

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/ETMMZHmvASo