Δήμαρχοι δίνουν το μισθό τους υπέρ της Ελλάδας

Δήμαρχοι δίνουν το μισθό τους υπέρ της Ελλάδας

Φεβρουάριος 18, 2012 - 10:41
11 σχόλια

Ο Μάρκο Γκάλντι, δήμαρχος της κωμόπολης Κάβα Ντέι Τιρένι, έξω από την πόλη Σαλέρνο της νότιας Ιταλίας, αποφάσισε να προσφέρει το μισθό του για τη στήριξη του ελληνικού λαού. Οι μηνιαίες απολαβές του, αντιστοιχούν σε 1.100 ευρώ.

Η καταβολή του μισθού του Γκάλντι υπέρ της χώρας μας, θα ξεκινήσει από αυτό τον τρέχοντα μήνα.
Στην επιστολή του, ο Ιταλός δήμαρχος αναφέρει: «Στην Ευρώπη, υπάρχει ένας λαός που λέει ότι δεν έχει αδέλφια. Και σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχει δίκιο. Κανένας στον κόσμο δεν φέρεται με αδελφοσύνη προς τον ελληνικό λαό. Έστω και αν η Ελλάδα μάς έδωσε τη φιλοσοφία και την επιστήμη, την ποίηση και τη λογοτεχνία, το θέατρο και τη μουσική. Η Ελλάδα μάς έδωσε τον πολιτισμό και η Ιταλία και η Ευρώπη δεν είναι αδέλφια της, αλλά παιδιά της. Η Ευρώπη, σήμερα κρίνεται. Αν εγκαταλείψει την Ελλάδα, θα απορρίψει οριστικά μια συγκεκριμένη ιδέα της Ευρώπης, εκείνη την ιδέα της Ευρώπης, που θέλουμε και αγαπάμε. Από το μήνα αυτό θα καταβάλλω το μισθό μου υπέρ του ελληνικού λαού. Και όσοι κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της Ευρώπης και της Ιταλίας, ας μην ξεχάσουν το χρέος τους, ένα χρέος αλληλεγγύης και αδελφοσύνης».
Στην ίδια ακριβώς κίνηση αποφάσισε να προβεί και ο δήμαρχος της κωμόπολης Μπαρονίσι, Τζοβάνι Μοσκατιέλο, ενισχύοντας τη χώρα μας με το μισθό του, που αντιστοιχεί σε 780 ευρώ. «Όσοι κυβέρνησαν τα χρόνια αυτά στην Ελλάδα, οπωσδήποτε διέπραξαν σοβαρότατα λάθη, αλλά θα ήμασταν και εμείς, τώρα, άλλο τόσο ανεύθυνοι, αν δεν στηρίζαμε -με κάθε δυνατό μέσο- αυτή τη χώρα, που είναι η κοιτίδα τού πολιτισμού μας», είπε κ. ο Μοσκατιέλο.

Οι Έλληνες δήμαρχοι αλήθεια τι πράττουν;;;;


11 Σχόλια

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ , ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΟΠΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΣΩΣΤΑ ????

"Έστω και αν η Ελλάδα μάς έδωσε τη φιλοσοφία και την επιστήμη, την ποίηση και τη λογοτεχνία, το θέατρο και τη μουσική. Η Ελλάδα μάς έδωσε τον πολιτισμό και η Ιταλία και η Ευρώπη δεν είναι αδέλφια της, αλλά παιδιά της." Πολύ συγκινητικό! Να ναι καλά οι άνθρωποι!!!!

Όπως έγραφα σε ένα παλαιότερο σχόλιό μου, το χειρότερο είναι η αδιαφορία των άλλων. Τέτοιες παγκόσμιες δράσεις είναι μια σημαντική ψυχική βοήθεια (ποιος θα το 'λεγε, να μας καταντήσουν, κυρίως οι πολιτικοί μας, το Βιετνάμ του 21ου αιώνα).

Αλήθεια, ο μισθός των Δημάρχων στην Ελλάδα, πόσος είναι;

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΥΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ , ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΜΙΣΘΟΥ.

Και τι σε νοιάζει εσένα, Μανώλη, πόσος είναι ο μισθός των δικών μας δημάρχων; Γίνε δήμαρχος να μάθεις! Αυτή είναι μια συχνότατη σκέψη των θαμώνων του site, δείγμα ανωριμότητας και έλλειψης πολιτικής κουλτούρας. Άλλη σκέψη που κυκλοφορεί ευρέως και δικαιολογημένα είναι ότι οι επίσημες απολαβές ενός δημάρχου είναι αμελητέες μπροστά στις άλλες. Όλα σ' αυτή τη χώρα είναι φαιδρότητες και παραπλάνηση, όπως το "πόθεν έσχες" των δημόσιων λειτουργών. Έχω βγει εκτός θέματος, προσθέτω λοιπόν κάτι που άκουσα πρόσφατα στην ιταλική Rainews24: δείκτης διαφθοράς της κρατικής μηχανής μιας χώρας είναι το κόστος των δημόσιων έργων. Όλοι έχουμε ακούσει για τη διαφορά στη χιλιομετρική τιμή κατασκευής ενός δρόμου στη χώρα μας και σε χώρες με μικρότερο δείκτη διαφθοράς. Η Ιταλία δεν πάει πίσω, εκεί όμως την τελευταία εικοσαετία συνέβη το ανήκουστο να ανεξαρτητοποιηθεί μέρος της δικαστικής εξουσίας και να ξεκινήσει η επιχείρηση "Καθαρά χέρια". Τελικά, κάθε κράτος, πολύ περισσότερο τα κράτη που δεν σέβονται καθόλου τον πολίτη και στα οποία ο πολίτης έχει μηδενική πολιτική κουλτούρα, είναι απλά εργαλείο παραγωγής κέρδους για ελάχιστους, μέσω από έναν σφιχτοδεμένο μηχανισμό διαπλοκής. Οι δικαστές του Μιλάνου το 1994 αποτέλεσαν έναν κόκκο άμμου σ' αυτόν τον μηχανισμό (αυτές τις μέρες είχαν την επέτειο εκείνων των γεγονότων). Πάντως, ο μισθός των δημάρχων στην Ιταλία σχετίζεται με τον αριθμό κατοίκων της κάθε πόλης. Εδώ, δεν γνωρίζω.

Έλεος με τους (εγκάθετους;) σχολιαστές που σπεύδουν να απαντήσουν και να ακυρώσουν οποιοδήποτε σχόλιο δεν τους βρίσκει σύμφωνους. Πάντως πλην του ΠτΔ δεν είδα κανέναν άλλον από τους εκλεγμένους να συγκινείται και να προβαίνει σε τέτοια κίνηση, ούτε να γίνονται γεναίες (και όχι δήθεν) περικοπές στις αποζημιώσεις τους.

Μανώλη με το σχόλιό σου των 16:45 δεν πιστεύω να αναφέρεσαι στο δικό μου, που δεν είχε καμία πρόθεση ακύρωσης κανενός, ούτε καν κριτικής του σχολίου που συγκρίνει τους μισθούς των δημάρχων με εκείνους των υπαλλήλων ΔΕΗ. Αντιπαραβάλλω τις δύο καταστάσεις: πρωθυπουργός και μέλη της ιταλικής κυβέρνησης τεχνοκρατών, με την ανάληψη των καθηκόντων τους έκαναν σαφές ότι αποποιούνται των απολαβών της θέσης τους. Ο ανεκδιήγητος Πάγκαλος, ο εγκληματίας Παπακωνσταντίνου, ο γελοιότατος Λοβέρδος, ο χαρτοπαίχτης Κουκουλόπουλος και η υπόλοιπη συμμορία υπουργών και βουλευτών, δεν έκαναν την παραμικρή κίνηση, που θα είχε καθαρά συμβολικό χαρακτήρα, προσέγγισης στη δυστυχία του λαού. ΘΑ ΝΙΏΣΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΔΩ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ! Και επειδή δεν έχω εμπιστοσύνη στη δικαστική εξουσία, θα προτιμούσα λα'ι'κά δικαστήρια. Δεν μιλάω για Γουδιά, ούτε είμαι αιμοχαρής (αν και στο τέλος θα δούμε και αίμα να ρέει στους δρόμους) ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΖΗΤΑΩ.

ALZHEIMER MACHT FREI Εχεις καταντήσει σα το Καζάκη, απο λ@λ@κία σε λ@λ@κία για να το παίξεις πολυμαθείς. Ο τιμητής των πάντων που έχει και άποψη και γνώμη για το ύφος των σχολιαστών του site. Κόιτα πίσω σου, αυτο το ορθογώνιο απο ξύλο που έχει ένα πόμολο το λένε πόρτα, άνοιχτη και βγές έξω στον κανονικό κόσμο μπας και στραβωθεί καμία και έρθεις στα ίσα σου. Εκτός και αν σε έχουν κλειδωμένο μέσα οι εμμονές του μυαλού σου.

Εσύ αποτελείς τον κανονικό κόσμο; Ποιες είναι οι δικές σου εμμονές, η καφρίλα και οι business; (ρε, μπας και είσαι ο καρφιτσοπώλης;)