Δήλωση Υποψηφιότητας του Δ.Λυτρα για το Δήμο Γορτυνίας

Δήλωση Υποψηφιότητας του Δ.Λυτρα για το Δήμο Γορτυνίας

Σεπτέμβριος 14, 2010 - 09:40

Η Γορτυνία μας, και ο Νέος Δήμος Γορτυνίας είναι μαγευτικός σε φυσική ομορφιά. Η Ιστορία και η Πολιτιστική του Κληρονομιά βαρυσήμαντη παρακαταθήκη για την Ελλάδα ολόκληρη. Οι άνθρωποί της, έξυπνοι διορατικοί, φιλοπρόοδοι, παντού όπου κι αν προσπάθησαν μεγαλούργησαν.

Δεν μας ταιριάζει δηλαδή να βλέπουμε τον τόπο μας να μαραζώνει. Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε τα χωριά μας να αργοσβήνουν, ελάχιστοι νέοι να μένουν χωρίς ευκαιρίες απασχόλησης και προκοπής. Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε τόσα σχολεία άδεια και έρημα. Δεν είναι δυνατόν να μας έχουν αφήσει τόσα χρόνια χωρίς ούτε ένα αναπτυξιακό έργο και να είμαστε ευχαριστημένοι με τα κόμματα. Εγώ προσωπικά δεν το ανέχομαι! Δεν είναι δυνατόν, οι Γορτύνιοι παντού διέπρεψαν.

Ο Νέος Δήμος Γορτυνίας, φυσικά και δεν μπορεί να στηριχτεί σε μίζερες διαχειριστικές πρακτικές του Παρελθόντος. Δεν γίνεται. Έχω περιδιαβεί όλη την Ελλάδα, και πάρα πολλές χώρες του εξωτερικού. Είναι ευλογημένη η Γορτυνία από όποια πλευρά της κι αν τη διασχίσεις. Θυμώνω όταν βλέπω περιοχές με πολύ μικρότερο πλούτο και ιστορία να αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς. Πας στο Πάπιγγο στα Γιάννενα, στο Καρπενήσι στην Ευρυτανία ή στη Λίμνη Πλαστήρα και στο Περτούλι στα Τρίκαλα, και βλέπεις τον τόπο να αναπτύσσεται.

Στενόμυαλοι άνθρωποι δεν είμαστε στη Γορτυνία. Ούτε μας λείπουν οι Γνώσεις και οι Ικανότητες. Ακούω πως θα είναι υποψήφιοι για το Δήμο μας, διάφοροι εκλεκτοί πατριώτες. Χαίρομαι ειλικρινά. Αποφάσισα να είμαι και γω ένας συναγωνιστής τους. Δε ζήτησα το χρίσμα από κανένα κόμμα. Συνειδητά. Δεν μπήκα καν στη λογική να ζυγίσω τις ικανότητές μου με κανενός. Είμαι διαφορετικός άνθρωπος. Τα έχω καταφέρει καλά στη ζωή μου μέχρι σήμερα. Δεν θέλω να μιλήσω για αυτά. Μπορεί καθένας να μάθει. Εντούτοις χαίρομαι που είμαι γιός του Δήμου του Λύτρα, Γραμματέα Κοινότητας από το Σταυροδρόμι και η συγχωρεμένη Μάνα μου η Χάιδω Λύτρα, ήταν Αγρότισσα και Λεβέντισσα από τη Δήμητρα. Δεν είμαι γιός βουλευτή, δεν υπήρξα βουλευτής και δε με βόλεψε/διόρισε ποτέ κανείς σε καμιά κρατικοδίαιτη θέση. Θα τιμήσω κάθε πατριώτη/ισσα που θα με εμπιστευτεί. Δεσμεύομαι για αυτό.

Αμφιταλαντεύτηκα μέχρι να το αποφασίσω οριστικά. Βλέπεις δεν είμαι ούτε αργόσχολος, απεναντίας, ούτε Δημόσιος υπάλληλος, ούτε επαγγελματίας πολιτικός, δεν έχω και υποχρέωση σε κανέναν γιατί ποτέ δε με έβαλε κανένα κόμμα σε κανένα αξίωμα για να το βάλω στο βιογραφικό μου.

Σας Καλώ Πατριώτες να με στηρίξετε στον Αγώνα που ξεκινάω για να διεκδικήσω το Δημαρχιακό Αξίωμα του νέου μας Δήμου Γορτυνίας. Εγώ είμαι έξυπνος άνθρωπος και ικανός. Όπως και σεις. Όπως και όλοι μας. Δεν ανέχομαι κανένα σφετεριστή της εξουσίας μας. Δεν ανέχομαι άλλο να βλέπω διάφορους εκφραστές της να λησμονούν συστηματικά τον τόπο μας. Θα διεκδικήσω μαχητικά με επιχειρήματα για την Γορτυνία μας:

Ανάπτυξη και Προκοπή
Δημόσιες Επενδύσεις και Κίνητρα Επιχειρηματικότητας
Υγεία και Περίθαλψη για τους κατοίκους
Την Καλύτερη Δυνατή Μόρφωση, εκπαίδευση και κατάρτιση στα Σχολεία της
Καλύτερο Βιοτικό Επίπεδο για όλους
Φωνή σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης
Διαύλους επικοινωνίας και Υποστήριξη σε όλους τους ομογενείς μας
Υποστήριξη σε όλους τους νέους
Τιμώ τους Δημοτικούς άρχοντες και τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης της επαρχίας μας. Τους καλώ κι αυτούς να συνταχθούν στην προσπάθειά μας. Αναγνωρίζω πως στο παρελθόν δεν υπήρχαν ενδεχομένως χρήματα διαθέσιμα για μεγάλα πλάνα, ίσως μερικές φορές να έλλειπαν και οι γνώσεις.

Σε σένα γράφω προσωπικά. Ποτέ δεν πίστευα πως υπάρχει ένας μαγικός τρόπος που αναιρεί τη δύναμη της προσωπικής σου απόφασης. Γι’ αυτό επειδή και γω προσωπικά σου απευθύνομαι, θέλω να αξιολογήσεις στο μυαλό σου και να δώσεις την ευκαιρία με την ψήφο σου σε έναν νέο άνθρωπο, με ένα εξαιρετικό βιογραφικό, με γνώσεις και ικανότητες, που αποφοίτησε από το Λύκειο Τροπαίων με άριστα 20, απέκτησε 5 πανεπιστημιακά πτυχία, δίδαξε σε 12 πανεπιστήμια και εργάστηκε σε περισσότερα από 50 αναπτυξιακά έργα, καταξιώθηκε στην επιστήμη του με την έκδοση περισσοτέρων από 40 βιβλία στα αγγλικά να δείξει πως είναι όμορφο οι άξιοι Γορτύνιοι να προσφέρουν. Δεν είναι δύσκολο να πιστέψεις πως άνθρωποι που είχαν στο παρελθόν την ευκαιρία να προσφέρουν, και δεν τα κατάφεραν θα τα καταφέρουν τώρα; Θα σε συναντήσω σίγουρα το επόμενο διάστημα. Θα περάσω πολλές φορές από κάθε χωριό της Ευλογημένης Γορτυνίας μου. Ξέρω πως θα χρειαστεί να περάσω και από το φίλτρο της απαξίωσης μερικές φορές, θα σκεφτείς ίσως και συ, τι γυρεύει τώρα ο Μιλτιάδης, την ψήφο μας για να γίνει δήμαρχος για να διαχειρίζεται τα χρήματα και να παίρνει το μισθό του δημάρχου. Και γω ίσως το ίδιο να σκεφτόμουνα αν μου το έλεγε κάποιος. Φυσικά αν μου το έλεγε δεύτερη φορά, και είχα την εμπειρία της Δημαρχίας του θα χα στοιχεία να του πω. Οι άξιοι ξεχωρίζουν.

Πατριώτη μου όποιαν απόφαση κι αν πάρεις στις Εκλογές, εγώ θα είμαι μαζί σου. Εσύ ξέρεις τι είναι καλύτερο για τον τόπο μας. Κι εγώ ξέρω πως δεν έχω ανάγκη να συναγωνιστώ κανέναν άξιο πατριώτη που αποφάσισε όπως και γω να διεκδικήσει τη Δημαρχεία. Δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω τις καλές προθέσεις κανενός. Αλλά αν με ρωτάς για τις γνώσεις και τις ικανότητες σκέψου λίγο. Αυτά μετριούνται αντικειμενικά. Καμιά φορά φαίνονται και στον τρόπο που σε κοιτά κανείς. Είναι δύσκολος ο Αγώνας. Εύχομαι από την Καρδιά μου η δική σου απόφαση να δικαιωθεί την επόμενη πενταετία.

Η Γορτυνία δεν έχει την Πολυτέλεια για Προσωπικές Ματαιόδοξες Διαδρομές. Είναι Άγονη και Ξεχασμένη, μα Περήφανη και Δυνατή. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙ για την ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ μας ΓΟΡΤΥΝΙΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ. Με την ΑΠΟΦΑΣΗ σας ΜΠΟΡΩ να το ΠΕΤΥΧΩ ΜΑΖΙ σας

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ για ένα Δήμο Γορτυνίας άξιο της Ιστορίας και των Ανθρώπων του. Πρωτοπόρο, με επίκεντρο τον άνθρωπο σε διαρκή ανάπτυξη και προκοπή. Με τη Δική σας Απόφαση, ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Έχουμε επεξεργαστεί ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης με 100 προτάσεις για το Δήμο μας. Το επόμενο διάστημα με ημερίδες σε όλη τη Γορτυνία και με επίσκεψη μου σε όλα τα χωριά θα το γνωστοποιήσω.

Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την Κίνηση μας που τιτλοφορείται:

«Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ, ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑ. ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΑΚΟΠΙΑΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ: ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΠΟΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΓΟΡΤΥΝΙΩΝ»

Στην επίσημη σελίδα του συνδυασμού μας στη διεύθυνση http://www.gortynia.net ή http://www.gortinia.net

Δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να χωρέσει σε δυο σελίδες τη Δύναμη της ψυχής του για τον τόπο του και την αγωνία του γι’ αυτόν. Νιώσε Πατριώτη μου, την δύναμη της πίστης μου πως δεν υπάρχουν χαμένα τρένα για τον τόπο μας. Νιώσε την δύναμη που πηγάζει από την τεχνογνωσία μου και τους άξιους ανθρώπους που στελεχώνουν την κίνησή μας. Θα διεκδικήσουμε σε όλους τους φορείς και σε όλες τις εξουσίες αυτό που ανήκει στον τόπο μας. Από την Επανάσταση μέχρι σήμερα. Από την Ανατολή μέχρι τη Δύση του ήλιου. Στα καφενεία, τα μικρομάγαζα, τις βιοτεχνίες και τις επιχειρήσεις της επαρχίας μας. Στα δικά μου αυτιά βουίζει η αγωνία κάθε ενός μας για την Γορτυνία μας. Γίνε ένα μαζί μας πατριώτη. Θέλω να γράψω εδώ κάθε ένα χωριό του Δήμου μας. Ανατριχιάζω πατριώτη. Είναι η γη των προγόνων μας! Είναι η Δική μας γη. Δεν θέλω να την αφήσουμε άλλο στο δρόμο της παρακμής. Στα παιδιά και στα εγγόνια μας η Γορτυνία θέλω να είναι το ίδιο όμορφη μα πολύ πιο προκομμένη. Θέλω μαζί σου να γίνω πιο απαιτητικός. Θα ανταμώσουμε σύντομα.

Έλα μαζί μας πατριώτη. Έλα στο συνδυασμό μας. Επικοινώνησε μαζί μας. Ψήφισε μας. Να είσαι σίγουρος πως δεν θα σε απογοητεύσουμε. Σαν Δήμαρχος η Πόρτα μου θα είναι πάντα ανοικτή. Και στην καρδιά μου και στο μυαλό μου και στην ψυχή μου που σμιλεύτηκε στα άγια χώματα της Γορτυνίας ένα μόνο δεν μπορώ να κρύψω. Είμαι Γορτύνιος και είμαι Περήφανος γι’ αυτό. Όπως και συ. Θέλω να με στηρίξεις. Μην ακούσεις κανέναν για το ποιος είμαι. Θέλω να σχηματίσεις εσύ τη δική σου γνώμη αφού συναντηθούμε. Καλή αντάμωση!

Μιλτιάδης

Δρ. Μιλτιάδης Δ. Λύτρας