Δήλωση του Θανάση Πετράκου για την ημέρα της γυναίκας

Δήλωση του Θανάση Πετράκου για την ημέρα της γυναίκας

Μάρτιος 08, 2019 - 16:06
0 σχόλια

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους .

 Η 8 Μάρτη είναι επέτειος αγώνων των γυναικών!

Είμαστε σήμερα δίπλα στην εργαζόμενη γυναίκα που απασχολείται σε επισφαλείς εργασιακές θέσεις, δουλεύει ανασφάλιστη, με μειωμένο ωράριο και πληρώνεται κατά κανόνα λιγότερο από τους άνδρες συναδέλφους της και προάγεται με πολύ πιο αργό ρυθμό από ότι εκείνοι. Στην εργαζόμενη την οποία το κράτος αδυνατεί να στηρίξει ουσιαστικά ώστε να συμβιβάσει τις εργασιακές κι οικογενειακές υποχρεώσεις της.

Στην άνεργη γυναίκα που πλήττεται  περισσότερο από κάθε άλλον από την ανεργία που οι μνημονιακές πολιτικές γεννούν. Στην άνεργη γυναίκα επιστήμονα που είδε ως μόνη λύση την μετανάστευση προκειμένου να δουλέψει.

Στις μητέρες που αγωνίζονται να μην στερηθούν τίποτα τα παιδιά τους μέσα στις πολιτικές της άγριας λιτότητας.

Στις γυναίκες-πρόσφυγες που κουβάλησαν για ατέλειωτα χιλιόμετρα τα παιδιά τους στα χέρια με το όνειρο για ένα καλύτερο αύριο για να τις στοιβάξουν στους άθλιους προσφυγικούς συνοικισμούς γιατί η ξενοφοβία και ο ρατσισμός φουντώνει στην Ευρώπη.

Στις γυναίκες που τραμπούκισαν στον δρόμο για την εμφάνιση τους, τις πεποιθήσεις τους ή τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις γιατί ο ρατσισμός αυξάνεται σε μια Ευρώπη που δεν ανέχεται την διαφορετικότητα.

Σε αυτές όλες τις γυναίκες έχουμε χρέος να σταθούμε σύμμαχοι και να δεσμευτούμε ότι θα αγωνιστούμε μαζί τους για να ανοίξουμε νέους εναλλακτικούς δρόμους μακριά από τις νεοφιλελεύθερες αντιλαϊκές πολιτικές. Σε όλες αυτές τις γυναίκες ευχόμαστε χρόνια πολλά και τις ευχαριστούμε που ομορφαίνουν τον κόσμο μας.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των γυναικών για:

  • δωρεάν παιδικούς σταθμούς στους χώρους δουλειάς
  • πραγματική δημόσια - δωρεάν παιδεία & υγεία
  • παροχή παιδικών κατασκηνώσεων
  • προστασία της μητρότητας
  • ίση αμοιβή για ίση εργασία
  • κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας
  • δημόσιες δομές καταγραφής της σεξουαλικής κακοποίησης και υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών (ιατρική, νομική, ψυχολογική, οικονομική)  ενίσχυση των δομών κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης (πχ Βοήθεια στο σπίτι, κέντρα αποκατάστασης ηλικιωμένων κλπ)
  • δημοτικά, δωρεάν, κοινωνικά ιατρεία, παντοπωλεία, φαρμακεία.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.