Δήλωση Ν.Σηφουνάκη για την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Δήλωση Ν.Σηφουνάκη για την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Απρίλιος 04, 2011 - 14:29

Ο Αναπληρωτής  Υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Σηφουνάκης, αναφορικά  με διάφορες αστήρικτες ερμηνείες που  δόθηκαν με αφορμή την αναθεώρηση των χωροταξικών σχεδίων των δώδεκα περιφερειών της χώρας και ειδικότερα για την έδρα της Περιφερείας της Πελοποννήσου, δήλωσε: 

«Οι δεκατρείς  Περιφέρειες της χώρας είναι  δεδομένες καθώς και οι έδρες  τους. Το σημαντικό έργο της αναθεώρησης  των χωροταξικών σχεδίων των  Περιφερειών θα προσδιορίσει τις προτεραιότητες και τις δράσεις που πρέπει να δρομολογηθούν σε κάθε Περιφέρεια. 

Η α΄ φάση της αναθεώρησης  θα αποτυπώσει την υπάρχουσα κατάσταση, θα καταγράψει τα προβλήματα και θα προτείνει άξονες για την αντιμετώπισή τους. 

Στην συνέχεια, μετά από διαβούλευση με τα Περιφερειακά Συμβούλια, τα συναρμόδια Υπουργεία  και φορείς, θα εξειδικευτούν οι κατευθύνσεις και θα προταθεί συγκεκριμένο Πρόγραμμα Δράσης (β΄φάση αναθεώρησης).  

Δεν τίθεται, λοιπόν, κανένα θέμα για την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που αντιθέτως η μελέτη θα στοχεύσει στην ενίσχυσή της και οι όποιες παρερμηνείες δόθηκαν είναι αστήρικτες και δεν έχουν βάση για περαιτέρω συζητήσεις».

Ειδήσεις: