Δήλωση ακινήτων στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας

Δήλωση ακινήτων στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας

Ιανουάριος 23, 2020 - 14:06
0 σχόλια

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας ενημερώνει όλους τους πολίτες για το περιεχόμενο της ευεργετικής διάταξης της παρ. 2 του άρθρου 51 του Ν. 4647/2019 µε την οποία προβλέπεται ότι οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους Ο.Τ.Α. Α' βαθμού, μπορούν να υποβάλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι 31.3.2020, χωρίς την επιβολή προστίμων για τη µη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων του προηγούμενου εδαφίου υπολογίζονται και οφείλονται μόνο από την 1η -1 -2020.

Σύμφωνα µε τα ανωτέρω καλούμε τους συμπολίτες µας που δεν έχουν δηλώσει στον Δήμο το ακίνητό τους ή το έχουν δηλώσει µε λάθος εμβαδόν ή µε λάθος χρήση, να υποβάλλουν σχετική δήλωση στο γραφείο εσόδων του Δήμου, μέχρι 31-3-2020.

Για τους ιδιοκτήτες που θα υποβάλλουν εγκαίρως τη σχετική δήλωση δεν θα υπάρξουν αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών τελών, ούτε πρόστιμα ή προσαυξήσεις.

Οι δηλώσεις αφορούν ηλεκτροδοτούμενα ή µη ακίνητα καθώς και οικόπεδα.

Δικαιολογητικά: Υπεύθυνη δήλωση (χορηγείται ειδικό έντυπο από τον Δήμο), αντίγραφο του Ε9 του ιδιοκτήτη - στοιχεία οικοδομικής άδειας ή έτος κατασκευής ακινήτου και αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΗ.

Πληροφορίες: Ανεζύρη Αγγελική, τηλ. 27573 60205.

H συγκεκριμένη διαδικασία δίνει στους ιδιοκτήτες ακινήτων τη μοναδική ευκαιρία να εξαιρεθούν από τις ισχύουσες διατάξεις περί των προστίμων και των άλλων κυρώσεων.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.