Δηλητήριο στάζει η Νέα Δημοκρατία

Δηλητήριο στάζει η Νέα Δημοκρατία

Νοέμβριος 29, 2015 - 17:18
1 σχόλια

Μία εβδομάδα μετά το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών, το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία θυμίζει σκακιέρα που κρύβει λάκκους για όλους.

Από την πλευρά του, ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας υπαινίχθηκε ότι ο Β. Μαϊμαράκης κρύβεται πίσω από την αποτυχία της διαδικασίας των εκλογών, και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ απάντησε ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει μερίδιο ευθύνης, ταυτίζοντάς τον παράλληλα με την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Μακεδονίας.

Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι δεν αποκλείει την περίπτωση «σαμποτάζ», ενώ αναφέρθηκε σε «σημεία και τέρατα» μιλώντας για την εκλογική διαδικασία του 2009. Ο κ. Σαμαράς απάντησε σε αυτές τις αναφορές με το λακωνικό «χρειάζεται σοβαρότητα και ενότητα».

«Στον πυρήνα της αντιπαράθεσης βρίσκονται οι υπαρκτές πολιτικές και ιδεολογικές διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ. αλλά και οι επιδιώξεις των ισχυρών παικτών του κόμματος. Οι περισσότεροι προεξοφλούν ήδη ότι οι διαφορετικές προσεγγίσεις στο εσωτερικό του κόμματος, μεταξύ της πιο μετριοπαθούς καραμανλικής πτέρυγας, την οποία εκπροσωπεί ο κ. Μεϊμαράκης και προς την οποία συγκλίνει και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, και του «σαμαρικού» στρατοπέδου, με το οποίο συντάσσονται και βουλευτές που επιδιώκουν την εξέλιξη του κόμματος σε μία «νέα Δεξιά» και για την οποία ερίζουν οι κ. Απ. Τζιτζικώστας και Αδ. Γεωργιάδης, θα εξελιχθούν σύντομα σε μετωπική αντιπαράθεση. Το μόνον που χρειάζεται, κατά τις ίδιες πηγές, είναι πάνω στις ήδη υπαρκτές προσωπικές αντιπαραθέσεις να προστεθεί το πολιτικό άλλοθι», γράφει «Η Καθημερινή της Κυριακής».

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.