Δίκη ΚΕΔΗΤ: Κακό κλίμα και οικονομικές συναλλαγές πίσω από κλειστές πόρτες κατέθεσαν οι υπάλληλοι

Δίκη ΚΕΔΗΤ: Κακό κλίμα και οικονομικές συναλλαγές πίσω από κλειστές πόρτες κατέθεσαν οι υπάλληλοι

Νοέμβριος 26, 2019 - 20:14
8 σχόλια

Συνεχίστηκε η δίκη ΚΕΔΗΤ : Στο γραφείο προέδρου πήγαιναν  τα χρήματα – Μας είχαν αφαιρέσει αρμοδιότητες

Συνεχίστηκε την Τρίτη 26 Νοεμβρίου η διακοπείσα ακροαματική διαδικασία  για την ΚΕΔΗΤ στο Τριμελές  Πρωτοδικείο Τρίπολης.

Κατηγορούμενοι ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ κ. Τσούκας Αναστάσιος, η επίσης πρώην πρόεδρος κα Θεοδώρα Μπρακουμάτσου και η πρώην δημοτική υπάλληλος και υπάλληλος της ΚΕΔΗΤ κυρία Τυροβολά Θεοδώρα, ενώ ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορο υπεράσπισής του.

Να θυμίσουμε ότι ο δήμαρχος Δ. Παυλής κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, η κυρία Θεοδώρα Μπρακουμάτσου, πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ, κατηγορείται ότι υπό την ιδιότητά της κατά το χρονικό διάστημα από 2.11.15 ως 31.10.17, με πράξεις της παρέβη με πρόθεση το καθήκον της με σκοπό να αποκομίσει παράνομο όφελος.

Ο πρώην πρόεδρος Αναστάσιος Τσούκας και η υπάλληλος του Δήμου Τρίπολης Ρούλα Τυροβολά κατηγορούνται για σωρεία παράνομων εισπράξεων μεγάλων ποσών, για ιδιοποιήσεις ποσών από λογαριασμούς της Επιχείρησης, για πληρωμές χωρίς παραστατικά, για επιταγές τα χρηματικά εντάλματα των οποίων δεν συνοδεύονταν από παραστατικά.

Στη δεύτερη αυτή συνεδρίαση εξετάστηκαν από το προεδρείο και από τους δικηγόρους υπεράσπισης οι δύο υπάλληλοι της επιχείρησης.

Ο πρώτος υπάλληλος εξετάστηκε περίπου 3 ώρες και οι ερωτήσεις τόσο του εισαγγελέα όσο και των προέδρων είχαν να κάνουν για το επίμαχο διάστημα 2014-2015 όπου ο κ. Τσούκας είχε διατελέσει ως πρόεδρος της επιχείρησης.

Ο πρώτος μάρτυρας ξεκαθάρισε ότι από όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση ο κ. Τσούκας συγκεκριμένα, του αφαιρέθηκαν όλες οι αρμοδιότητές του, όπως επίσης και αφαιρέθηκαν και τα κλειδιά της εισόδου, αφού ο κ. Τσούκας και η κυρία Τυροβολά που ήταν το δεξί χέρι του Τσούκα, είχαν αναλάβει όλες τις οικονομικές συναλλαγές της επιχείρησης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο μάρτυρας είπε ότι από την πρώτη στιγμή που ο κ. Τσούκας ανέλαβε την επιχείρηση και η υπάλληλος Ρούλα Τυροβολά ήταν μαζί του.

«Τα χρήματα τα έλεγχε ο κ. Τσούκας και η κυρία Τυροβολά, οι δικές μας υποχρεώσεις ήταν απλά να εκτελούμε εντολές. Ο κ. Τσούκας μας ξεκαθάρισε ότι η κα Τυροβολά μετέφερε εντολές σε εμάς , είχε το γενικό πρόσταγμα» είπε χαρακτηριστικά.

«Όλα τα χρήματα που έμπαιναν στην επιχείρηση πήγαιναν απευθείας στο γραφείο του προέδρου και οι πόρτες ήταν πάντα κλειστές», τόνισε ο μάρτυρας όταν ρωτήθηκε για το αν γνώριζε πού πήγαιναν τα χρήματα από τις εισπράξεις της επιχείρησης που δεν πήγαιναν σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Εμάς μας έλεγαν να κόψουμε ένα παραστατικό χωρίς να έχουμε πάρει χρήματα εμείς. Εμείς δεν είχαμε καμία επαφή με τα χρήματα

Όπως σημείωσαν και οι δύο υπάλληλοι της επιχείρησης που εξετάστηκαν,  όταν αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά στα οικονομικά της επιχείρησης  και αφού δεν είχαν αποδεικτικά από καταθέσεις σε τράπεζες για πολλούς μήνες, και υπήρχαν και εντάλματα πληρωμής με ελλιπή δικαιολογητικά,  συνέταξαν δύο επιστολές κοινοποιώντας αυτές στον πρόεδρο κ. Τσούκα και στο ΔΣ της ΚΕΔΗΤ και στη συνέχεια η επόμενη παρέμβασή τους κοινοποιήθηκε και στον δήμαρχο και στον πρόεδρο του ΔΣ αλλά δεν έγινε καμία κίνηση και δεν έλαβαν καμία απόκριση.

Στα έγγραφά τους επεσήμαιναν μεταξύ άλλων τις οικονομικές εκκρεμότητες της επιχείρησης.

 Και το γενικότερο κλίμα στην επιχείρηση επί διοίκησης του κ. Τσούκα δεν ήταν καλό, είπε ο υπάλληλος, αφού είχε μία αίσθηση καταδίωξης.

Δεν φανταζόμασταν αυτή την ένταση

Μετά την ολοκλήρωση εξέτασης του πρώτου μάρτυρα και ύστερα από μία μικρή διακοπή, το δικαστήριο κάλεσε τον δεύτερο μάρτυρα, επίσης υπάλληλο της ΚΕΔΗΤ.

Ο μάρτυρας επεσήμανε ότι του αφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητες που είχε, αφού όλα τα ανέλαβε το γραφείο του κ. Τσούκα, έχοντας την γενική διαπίστωση ότι έλειπαν χρήματα χωρίς όμως να είναι σε θέση να γνωρίζει πού πήγαιναν.

Σημειώνοντας ότι επί διοικήσεως του κ. Κοκκινάκου επί δημαρχίας του κ. Σμυρνιώτη οι πληρωμές της επιχείρησης γίνονταν μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Όπως είπε ο μάρτυρας,  ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ Τσούκας Αναστάσιος τους είχε δηλώσει «Όταν θα λείπω εγώ στο πόδι μου αποφάσεις θα δίνει η Ρούλα Τυροβολά – Αυτή θα είναι σαν εμένα».

Η κυρία Τυροβολά, ανέφερε ο μάρτυρας, είχε αναλάβει τις εισπράξεις από τα τροφεία, επίσης τα χρήματα από τα Σπήλαια Κάψια τα έφερναν στο γραφείο του προέδρου, αλλά δεν ξέρω ποιος τα παραλάμβανε , καθώς οι πόρτες όπως πάντα ήταν κλειστές, ενώ σε κάποια άλλη στιγμή ο μάρτυρας είπε ότι έπαιρναν αποδείξεις αλλά τα καταθετήρια αργούσαν.

Τέλος να αναφέρουμε ότι τα έσοδα από το μίσθωμα του «Μεγάλου Καφενείου» πήγαιναν στην τράπεζα μέσω καταθέσεων, αλλά μερικές φορές έρχονταν και στο γραφείο προέδρου ως μετρητά.

Και αυτός ο μάρτυρας δήλωσε ότι είχε καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στην επιχείρηση, αφού κάποια πράγματα είχε την εντύπωση ότι γίνονται με προχειρότητα και στο ‘’πόδι’’ με αποτέλεσμα να  κάνει κάποιες συστάσεις. Το τι όμως έγινε με τα εντάλματα πληρωμής που δεν είχε πρόσβαση και δεν είχε ελέγξει δεν μπορούσε να το γνωρίζει.

Κάτι που έκανε μεγάλη εντύπωση στο προεδρείο ήταν  το γεγονός ότι είχαν συγκεντρωθεί πολλά χρέη στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς από γονείς επί θητείας Τσούκα. Ενώ σε προηγούμενες θητείες ή επόμενες δεν ήταν τόσο μεγάλες.

Το προεδρείο έκανε πολλές ερωτήσεις για επιταγές που έφευγαν από την επιχείρηση από τον κ. Τσούκα και την κυρία Τυροβολά.

Ο κ. Τσούκας έπαιρνε κάποια χρήματα που δεν τα επέστρεψε στην επιχείρηση, του κάναμε έγγραφο να τα επιστρέψει

Λίγο μετά τις 15:00 το προεδρείο ανακοίνωσε την διακοπή της δίκης, δίνοντας ως ημερομηνία συνέχισής της, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στις 10:30. Να σημειώσουμε ότι επόμενος μάρτυρας που θα εξεταστεί είναι ο πρώην δήμαρχος κ. Γιάννης Σμυρνιώτης.


8 Σχόλια

Που είναι τα ταγάρια του τ. Δημάρχου που έγραφαν εδώ μέσα εξυπνάδες μετά τις εκλογές που κέρδισε;

Το ότι απόψε δεν έγινε η μισθοδοσία των υπαλλήλων της κεδητ όπως κάθε μήνα είναι τυχαίο;;;;

και φάγανε φάγανε.... Α ρε αθάνατες Ελληνικές Ταινίες... Πόσο διαχρονικές είναι..

21,26 ταγάρι εισαι και φαινεσαι . εγω έγραφα και γραφω. ο παυλησ ηταν αυτος που ανοιξε τη νομικη οδο, αυτος εδιωξε τον τσουκα. αυτολς ολα. να δουμε , θα αναλαβουν οοοοοολοι της ευθυνες τους στο τελος;

Ειναι ανάγκη να γίνει δίκη για να αποδειχτούν τα αυτονόητα; Εκτέλεση με συνοπτικές διαδικασίες όπως έκανε ο ΜΑΟ στην Κίνα για τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος....

Εδώ είναι Ελλάδα βρεεεεε.... κ κάνουμε ότι γουστάρουμε.... για αυτό είναι η πιο όμορφη χώρα...

Ψιτ κυρ 08:08 επίσης αυτός ήταν που φύτεψε εκεί μέσα και την κυρ Ρουλα και τον συφερτο της εκεί μέσα! Οπότε μαζέψου επιτέλους!

Ψιτ 18:03 η κυρα Ρουλα και ο "συφερτος" της ακομα στο δημο ειναι διπλα απο τον δημαρχο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.