Δικαστικοί Αντιπρόσωποι: Παράταση για την υποβολή αιτήσεων

Δικαστικοί Αντιπρόσωποι: Παράταση για την υποβολή αιτήσεων

Απρίλιος 15, 2019 - 18:21
0 σχόλια

Για τους Δικηγόρους, αλλά και ασκούμενους που επιθυμούν να διορισθούν (ή να εξαιρεθούν) ως δικαστικοί αντιπρόσωποι στις Δημοτικές, Περιφερειακές και Ευρωεκλογές 2019, το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, ανταποκρινόμενο στο αίτημα του Προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του ΔΣΑ για την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων προτίμησης / εξαίρεσης στις επικείμενες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές, τροποποίησε την εκλογική εγκύκλιο ως εξής:

«Τροποποιείται η Εγκύκλιος του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου ως προς τα μέλη των δικηγορικών συλλόγων. Η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η Πέμπτη 25/4/2019 και ώρα 12.00»

Ηλεκτρονικά η αίτηση των δικηγόρων για να διοριστούν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι
Η σχετική ανακοίνωση του ΔΣΑ αναφέρει τα εξής:

Όσοι δικηγόροι, αλλά και ασκούμενοι επιθυμούν να διορισθούν (ή να εξαιρεθούν ) ως δικαστικοί αντιπρόσωποι στις Δημοτικές, Περιφερειακές και Ευρωεκλογές 2019, θα πρέπει να καταθέσουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ την αίτηση τους μέχρι την Πέμπτη 25/4/2019 και ώρα 12.00 (παράταση με απόφαση του Αρείου Πάγου), σε 24ωρη βάση, στην ηλεκτρονική διεύθυνση

Οι ασκούμενοι δικηγόροι που επιθυμούν να διορισθούν (ή να εξαιρεθούν) ως δικαστικοί αντιπρόσωποι στις Δημοτικές, Περιφερειακές και Ευρωεκλογές 2019 θα πρέπει να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση

μέχρι και Πέμπτη 25/4/2019 και ώρα 12.00 (παράταση με απόφαση του Αρείου Πάγου)

Οι κωδικοί για την εισαγωγή στο portal είναι οι εξής:

Κωδικός εισόδου: P000 + Α.Μ. ασκούμενου δικηγόρου (όπου P αφορά κεφαλαίο λατινικό γράμμα)
Κωδικός πρόσβασης: 6900 + Α.Μ.ασκούμενου δικηγόρου
(Όπου Α.Μ. δε συμπεριλαμβάνεται ο αριθμός 0 που αναγράφεται στην ταυτότητα του ασκουμένου)
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση συναδέλφων, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, δίδεται εναλλακτικά η δυνατότητα να υποβληθεί η Αίτηση Προτίμησης – Εξαίρεσης στα γραφεία του Δ.Σ.Α. (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος, γραφείο δίπλα στο Αρχείο) από τις 8.00΄ έως 14.00΄, με συνδρομή υπαλλήλων του ΔΣΑ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ :

1. Μόνο ΜΙΑ (1) ΑΙΤΗΣΗ μπορεί να υποβληθεί.

2. Δεν υπάρχει κώλυμα εντοπιότητος (καταγωγής και τόπου άσκησης δικηγορίας).

3. Τους διορισμούς θα κάνει o Άρειος Πάγος (Α1 Τμήμα).

4. Δεν θα ληφθούν υπ’ όψιν αιτήσεις:

α) για συνυπηρέτηση και για διορισμό αναπληρωματικών,

β) για συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα, εκλογικά διαμερίσματα ή συνοικισμούς, περισσότερες από μία δημοτικές ενότητες, περισσότερους από έναν δήμους, περισσότερες από μία εκλογικές περιφέρειες και που θα έχουν συμπληρώσεις, διαγραφές ή παρατηρήσεις εκτός των ζητουμένων, σύμφωνα με τα έντυπα των αιτήσεων.

5. Στους προς διορισμό Δικηγόρους δεν περιλαμβάνονται:

α) Όσοι έχουν υπερβεί το 67 έτος της ηλικίας τους (άρθρο 68 παρ. 5 του Π.Δ. 26/2012 ), δηλαδή δεν θα συμπεριλαμβάνονται εκείνοι που έχουν γεννέθλιο ημέρα πριν την 26 Μαΐου 1952

β) Όσοι εκτίουν πειθαρχική ποινή παύσης κατά την υποβολή του καταλόγου των διοριστέων στο Πρωτοδικείο Αθηνών (19/4/2019).

γ) Οι Δικηγόροι από χώρες της Ε.Ε. (Π.Δ. 152/2000), εκτός εάν έχουν Ελληνική Ιθαγένεια.

δ) Όσοι ανακηρύσσονται υποψήφιοι για Ευρωβουλή και Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Σημείωση: Όσοι δικηγόροι Αθηνών δεν είναι οικονομικά ενήμεροι (εξόφληση ή ρύθμιση) για τις συνδρομές ετών έως και 2018, δεν θα περιληφθούν στον κατάλογο προς διορισμό που θα αποσταλεί από τον ΔΣΑ στον Άρειο Πάγο.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.