Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων «Η Καρύταινα της Ευρώπης» (pics,vid)

Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων «Η Καρύταινα της Ευρώπης» (pics,vid)

Ιούνιος 10, 2018 - 22:28
0 σχόλια

​Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας συνδιοργάνωσε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Μεγαλόπολης, το Σύλλογο των Καρυτινών της Αθήνας και του Πειραιά ο «Θ.Κολοκοτρώνης» και το Σύλλογο «Κοινόν Καρυτινών», διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας για τα αναδεδειγμένα μνημεία της Καρύταινας μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007 – 2013, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 και του θεσμού Europe in my region 2018​​.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν o Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλόπολης κ.κ. Ιερεμίας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο Βουλευτής Αρκαδίας Γεώργιος Παπαηλιού, η πολιτευτής Εύη Τατούλη, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσιος Παπαδόπουλος με πολλά μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ο εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος ο οποίος έχει προσφέρει σε πολλά έργα στην περιοχή μας, ο Δήμαρχος Ιλίου Ν.Ζενέτος.

Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουνίου, η Καρύταινα βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν στις εκδηλώσεις , ενημερώθηκαν για το μεγάλο και σπουδαίο έργο που γίνεται στα μνημεία της περιοχής. Οι σύλλογοι της Καρύταινας βοήθησαν πάρα πολύ στην επιτυχημένη διοργάνωση, μαζί με την κ. Ελένη Ψαθή και την προισταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων κ. Καραπαναγιώτου.

Οι υπεύθυνοι επιστήμονες παρουσίασαν αναλυτικά τις εργασίες που έχουν γίνει και οι πολιτικοί ανέλαβαν δεσμεύσεις για την συνέχιση της ανάδειξης των μνημείων. Κοινό συμπέρασμα είναι ότι πρέπει τα μνημεία να αποδώσουν πλέον με την επισκεψιμότητα τους και ότι χρειάζονται ακόμα πολλές παρεμβάσεις.

Την Κυριακή το πρωί έγινε λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και στην συνέχεια ξενάγηση στον πρόσφατα αναστηλωμένο πύργο της Λεβένταινας, όπου υπάρχει έκθεση με θέμα «Τα αντικείμενα μιλούν για τον Άνθρωπο, τις Μνήμες, τα Έργα » από το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή ως το τέλος Αυγούστου για όσους θέλουν να την επισκεφθούν. Στην συνέχεια έγινε περιήγηση στον χώρο του κάστρου, την Παναγία του Κάστρου, το σπίτι του Κολοκοτρώνη και τον Πύργο του Ματζουρανόγιαννη.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης βρέθηκε στην Καρύταινα και σας παρουσιάζει ένα σύντομο βίντεο και φωτογραφίες από τις διήμερες εκδηλώσεις. Αναλυτικά όλες οι παρουσιάσεις θα δημοσιευθούν τις επόμενες ημέρες.

Video: 

Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Καρύταινας Αρκαδίας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.