Διήμερο χορευτικό φεστιβάλ Τεγέας

Διήμερο χορευτικό φεστιβάλ Τεγέας

Ιούνιος 16, 2019 - 14:00
0 σχόλια

Ο Χορευτικός Σύλλογος «ΤΕΓΕΑ» είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1994 ως «Περιφερειακό Παράρτημα του Λυκείου Ελληνίδων Τρίπολης» και στη συνέχεια το 1997 έγινε αυτόνομος, με την ονομασία Χορευτικός Σύλλογος «ΤΕΓΕΑ».

Σκοπός του Συλλόγου είναι η διδασκαλία παραδοσιακών χορών, και η πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, με στόχο την προβολή και διάδοση της δημοτικής μας παράδοσης και πέρα από τα στενά όρια της Αρκαδίας. Μέλη του είναι παιδιά και ενήλικες από όλα τα χωριά της περιοχής της Τεγέας.

Το διήμερο χορευτικό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό σχολείο Ριζών και έχει ως εξής:

23 Ιουνίου 2019 Φεστιβάλ Παιδικό και Εφηβικό
24 Ιουνίου 2019 Φεστιβάλ Ενηλίκων

Ο χορός και η μουσική είναι δύο από τα μεγαλύτερα μέσα έκφρασης του ανθρώπου αλλά και των λαών. Είναι η ομορφότερη συζήτηση της ψυχής με το σώμα. Είναι αυτά τα μέσα που έχουν δημιουργηθεί από την ανάγκη μας για απελευθέρωση.
Αυτό θα γιορτάσουμε λοιπόν στις 23 & 24 Ιουνίου 2019.

Το θέατρο του Δημοτικού Σχολείου Ριζών είναι έτοιμο να πλημμυρίσει από μουσική και χορό στο διήμερο «Χορευτικό Φεστιβάλ ΤΕΓΕΑΣ» που διοργανώνει ο Χορευτικός Σύλλογος «ΤΕΓΕΑ». Οι μικροί και μεγάλοι οικοδεσπότες του Φεστιβάλ υποδέχονται τους φίλους τους από την Σερβία, την Αθήνα, το Άστρος και την Τρίπολη για να ενώσουν τα χέρια και να

γιορτάσουν αυτό που αγαπούν.

Την Κυριακή 23 Ιουνίου στις 21.00 οι μικροί μας χορευτές θα ανοίξουν το διήμερο φεστιβάλ με την συνοδεία των Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο (κλαρίνο,καβάλι), Γιάννη Παυλόπουλο (βιολί,τραγούδι), Ιορδάνη Κουζηνόπουλο (λαούτο, τραγούδι), Μανούσο Κλαπάκη (κρουστά), Κωνσταντίνα Πάτση (τραγούδι). Συμμετέχουν οι Folklore Ensemble of the Cultural Center Prijepolge, Serbia , «ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ» Χορευτικό Συγκρότημα, η Λαογραφική Εστία Τρίπολης και ο Χορευτικός Σύλλογος «ΤΕΓΕΑ» .

Ενώ τη Δευτέρα 24 Ιουνίου και ώρα 21.00 παίρνουν την σκυτάλη οι ενήλικες με τους Folklore Ensemble of the Cultural Center Prijepolge, Serbia, Χόρευμα Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Όμιλος , Σύλλογο Ελληνικών Χορών «Ο Θυρεάτης» και τον Χορευτικό Σύλλογο «ΤΕΓΕΑ» να μας ταξιδεύουν σε ποικίλα μουσικοχορευτικά ηχοχρώματα με την συνοδεία του «ΠΕΝΤΑΗΧΟΝ» Αγγελική Παρδάλη (σαντούρι , τραγούδι), Χάρης Λύγκος (βιολί), Πάνος Σκουτέρης (πνευστά, τραγούδι), Παναγιώτης Σταθάκης (λαούτο), Κώστας Καραμέσιος (κρουστά). Μαζί τους θα είναι οι Παντελής Νικολαΐδης (αγγείο και φλογέρα), Χρήστος Ναβροζίδης (ποντιακή λύρα,τραγούδι) και ο Ευφραιμίδης Θεοδόσης (νταούλι).


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.