Διχάζει η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων στην Tρίπολη

Διχάζει η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων στην Tρίπολη

Ιανουάριος 09, 2017 - 11:13
12 σχόλια

Τι απαντούν οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου

Μετά από καταγγελίες γονέων που δέχθηκε το ΑrcadiaPortal.gr ως προς την άρτια λειτουργία των σχολικών κτιρίων -σωληνώσεις, λειτουργία καυστήρων, επάρκεια πετρελαίου θέρμανσης- εξαιτίας του παγετού των ημερών και επειδή ήταν κλειστά για δεκαπέντε ημέρες, επικοινωνήσαμε με την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεοδώρα Μπρακουμάτσου η οποία και επιβεβαίωσε ότι τα σχολεία της δικής της αρμοδιότητας, τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία, δεν είχαν κανένα πρόβλημα και έτσι άνοιξαν κανονικά σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου.

Όπως μας ανέφερε η κυρία Μπρακουμάτσου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί της, «όλα τα σχολεία έχουν επάρκεια σε πετρέλαιο θέρμανσης και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα». Η διαβεβαίωση της αυτή ήρθε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους δασκάλους των σχολείων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ύστερα από τόσες ημέρες που τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων, υπήρξαν μερικά προβλήματα τα οποία και αντιμετωπίστηκαν τις προηγούμενες μέρες.
Χαρακτηριστικά στο 5ο Δημοτικό Σχολείο υπήρξε λόγω παγετού κάποιο πρόβλημα στον καυστήρα, το οποίο και επιλύθηκε άμεσα τις προηγούμενες μέρες.

Επίσης οι βρύσες του 4ου Δημοτικού Σχολείου είχαν κάποια βλάβη αλλά η έγκυρη ενημέρωση από τους δασκάλους έλυσε το θέμα καθώς τεχνικοί αποκατέστησαν τη ζημιά.
Ακόμα ένα θέμα στο 15ο Νηπιαγωγείο επεσήμανε η κυρία Μπρακουμάτσου υπήρξε αλλά μέσα στο Σαββατοκύριακο η βλάβη αποκαταστάθηκε και το Σαββατοκύριακο τα καλοριφέρ άναψαν κανονικά, για να προετοιμάσουν τις αίθουσες.

Έχουμε φουλάρει το πετρέλαιο πριν από τις γιορτές

Η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση του Δήμου Τρίπολης μας διαβεβαίωσε ότι το πετρέλαιο επαρκεί και ότι οι δάσκαλοι πήγαν και άναψαν τα καλοριφέρ μέσα στο Σαββατοκύριακο, έτσι ώστε να βεβαιωθούν ότι δεν υπήρξαν προβλήματα.

Η κ. Αναστασία Δάλκου πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης, μάς διαβεβαίωσε επίσης ότι τα σχολεία της αρμοδιότητάς της λειτουργούν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η ίδια τις προηγούμενες ημέρες είχε επικοινωνήσει με τους διευθυντές των σχολείων και είχε δώσει οδηγίες έτσι ώστε τα καλοριφέρ να λειτουργήσουν το Σαββατοκύριακο έτσι ώστε να διαπιστωθούν πιθανές βλάβες, αλλά και για να ζεσταθούν οι χώροι.

Μερικά προβλήματα είχαν εντοπιστεί στο Τεχνικό Λύκειο στην Τρίπολη, στο σχολείο στην Τεγέα καθώς και στο 1ο και 4ο Λύκειο Τρίπολης.

Τα προβλήματα είχαν να κάνουν με τις σωλήνες του καυστήρα οι οποίες λόγω παγετού είχαν σπάσει, αλλά πλέον οι ζημιές έχουν αποκατασταθεί και υπάρχει θέρμανση σε όλα.

Σε επικοινωνία που είχε η κυρία Δάλκου με τη διευθύντρια του 3 ΓΕΛ Τρίπολης διαπιστώθηκε ότι το σχολείο έχει θέρμανση κανονικά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης (δείτε ΕΔΩ) όπου έσπασαν οι σωλήνες και υπήρχε εισροή όμβριων υδάτων στην αίθουσα των εκδηλώσεων, και το ζήτημα είναι προς επίλυση από τον οργανισμό σχολικών κτιρίων ο οποίος και είναι υπεύθυνος για την κατασκευή του έργου.

Κλείνοντας η κυρία Δάλκου επεσήμανε ότι υπάρχει επάρκεια σε καύσιμα και ότι όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας στον Δήμο Τρίπολης λειτουργούν κανονικά.

Έφη Καστραντά
 

Ειδήσεις: 

12 Σχόλια

Γελανε και τα ντουβαρια με τα χαλια μας. Στο Ε' Δημοτικο σχολειο κανανε μαθημα με σομπες....Αναστασια κατσε σπιτι σου ***

Εμείς σημερα στο σχολείο μας δεν λέω τα καλοριφέρ ήταν φουλ.Το πραγματικό πρόβλημα ομως ειναι το αν έχει αξία να καίνε απο τη στιγμη που για να ζεσταθούμε πρέπει να τα πάρουμε αγκαλιά ! Δεν μας φταίνε τα καλοριφέρ αλλα η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτήριο και οι υποδομές του οι οποίες έχουν μια συγκεκριμένη αντοχή !!!!!

Με μπουφαν και γαντια σημερα εκαναν τα παιδια μαθημα, και στα διαλειμματα τα εβγαζαν στο προαύλιο!!!

φωστήρες του Δήμου, πόσα παιδάκια θα είναι άρρωστα ύστερα απο το -6 το πρωί;;;;;;

Εκτος απ τα παραπανω σχολια που ειναι απολυτα σωστα, το πώς πήγαν τα παιδακια στο σχολειο το πρωι το σκεφτονται; Δυστυχως δεν εχουν ολα την πολυτελεια ενος αυτοκινητου για να πανε....

Κάθε φορά που πέφτει μια μικρή πασπάλα οι αγαπητές μητέρες διαμαρτύρονται για το τίποτα ή μάλλον δεν μπορουν να απολαύσουν το καφεδάκι τους.

πάτε 6 ώρες το παιδί στο χιονοδρομικό για παιχνίδι και κατά τα άλλα το σχολείο πρέπει να είναι κλειστό; όποιος γονιός νομίζει ότι το παιδί του θα κρυώσει ας το κρατήσει σπίτι, γι' αυτό είναι οι απουσίες. σαν πολύ ευαίσθητοι έχουμε γίνει. πρέπει να μαθαίνουμε στα παιδιά μας τη λούφα; ή να τα έχουμε συνέχεια στα πούπουλα; σιγά πια.

δεν παμε στο χιονοδρομικο και δεν εχουμε αυτοκινητο. το πρωι για να πανε τα παιδια μεχρι το σχολειο εφαγαν πολυ κρυο. οσο για τις απουσιες που γραφει καποιος παραπανω, γιατι θα πρεπει να κανει απουσιες, δεν ειναι κι αυτος ενας τροπος να μαθει το παιδι να μην πηγαινει σχολειο; για τα αυτονοητα μιλαμε, θα μπορουσαν να ανοιξουν τα σχολεια στις 10

Καλο ειναι να μη μιλανε καποιοι για το συνολο των μαναδων γιατι δε γνωριζουν. Και σε μιλαμε για το χιονι αλλα για τον παγετο. Απ οτι φαινεται δεν εχουν παιδια οποτε την κριτικη τους αλλου....

Τα σχολεια πρεπει να κλεισουν καθως θα ειναι πολυ ψυχρος ο καιρος στις 7:30 το πρωι και οι μετακινήσεις με το αμάξι θα είναι δυσκολες λογου του παγου.Επισης πολλα παιδια γλιστρανε στα παγωμενα σκαλια με αποτελεσμα να υπαρχει κίνδυνος τραυματισμου.

Σήμερα Δευτέρα πολύ σωστά άνοιξαν τα σχολεία. Ούτε ακραίες θερμοκρασίες είχαμε, ούτε χιόνι. Επιβεβαιώθηκε στην πράξη ότι δεν υπήρχε πρόβλημα. Έχω παιδί στο δημοτικό, δεν γράφω εκ του ασφαλούς. Αύριο το πρωί είναι διαφορετικά. Υπάρχει χιονόπτωση, χιονόστρωση και το πρωί υπάρχει πολύ πιθανό ενδεχόμενο να υπάρχει πάγος λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Εξαρτάται πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία. Αύριο έχει δυσκολία, σήμερα δεν είχε σχεδόν καμία. Με το κρύο δεν αρρωσταίνει κανένας. Ας το μάθουν αυτό οι μητέρες και οι πατέρες που το αναφέρουν. Τα παιδιά αρρωσταίνουν μόνο από άλλα παιδιά ή ενήλικες.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.