Τατούλης

Διευθύνων Σύμβουλος στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ο Αρκάς Νίκος Κωστόπουλος

Διευθύνων Σύμβουλος στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ο Αρκάς Νίκος Κωστόπουλος

Νοέμβριος 08, 2019 - 09:10
8 σχόλια

Την βούλησή του για την τόνωση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, εισηγούμενος στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή τον διορισμό του νέου προέδρου και του νέου διευθύνοντος συμβούλου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ).

Όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, αναλαμβάνει μια καινούργια διοίκηση με πολλά αγκάθια αλλά και προοπτικές, η οποία θα απολαύσει της συνδρομής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενώ άμεσος στόχος είναι και η ενεργοποίηση του υπουργείου Οικονομικών από οικονομικό μέτοχο σε συμμέτοχο για την στήριξη της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

"Είναι στρατηγικής σημασίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να βασίζονται σε μια τουλάχιστον ανταγωνιστική και επιβοηθητική του έργου τους, αμυντική βιομηχανία. Μας απασχολεί, τόσο η βιωσιμότητα των υφιστάμενων στοιχείων της αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και η επέκταση και ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και σε νέες δραστηριότητες όπως είναι η νέα γραμμή παραγωγής του αμιγώς ελληνικής κατασκευής, μη επανδρωμένου οχήματος, το οποίο και δρομολογείται" είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικώς με την βιωσιμότητα των ΕΑΣ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι εφόσον αναλάβει η νέα διοίκηση, θα δει ποια είναι η κατάσταση και θα σχεδιάσει τα επόμενα βήματα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι το υπουργείο Οικονομικών θα καταστεί συμμέτοχος με στόχο η εταιρεία να παραγάγει το έργο που μπορεί να παραγάγει.

Αναφορικώς με το ερώτημα περί της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι ο δημόσιος χαρακτήρας δεν είναι ούτε ταμπού ούτε φετίχ, αλλά επισήμανε ότι είναι καλό μια ευρύθμως λειτουργούσα και ανταγωνιστική εταιρεία της αμυντικής βιομηχανίας να είναι δημόσια. . "Είναι γνωστό ότι επιδιώκεται η εξεύρεση επενδυτή για την αμυντική βιομηχανία, αλλά εγώ θα ήθελα να την δω στο πλαίσιο μιας στρατηγικής συνεργασίας" είπε και ανέφερε, ότι δεν γίνεται μεν αποδέκτης συγκεκριμένων προτάσεων, αλλά θεωρητικώς αναζητούνται σχήματα. "Από κει και πέρα, θα θέλαμε τα ΕΑΣ να λειτουργούν και να μπορούν να υποστηρίξουν τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και να προσελκύσουν ως ανταγωνιστική εταιρεία και δουλειές από το εξωτερικό" κατέληξε.

Η επιτροπή ενέκρινε τον διορισμό του Αθανάσιου Τσιόλκα στην θέση του προέδρου του Δ.Σ. και του Αρκά Νικόλαου Κωστόπουλου στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.


8 Σχόλια

Έτσι είναι η ΝΔ φίλε, χώνει από ταπαράθυρα ιους ξαδέρφια σογια και ολους και τους αφισοκολλητες γιατί εκαναν και καλα αγώνα τρομάρα τους

Δεν έχουν όλοι οι βουλευτές παιδιά με βιογραφικό Εύης. Σημειώστε πάντως ότι χαρτζηλικώθηκε και από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ως Εκτελεστικός Γραμματέας (τι τίτλος!) με ό,τι αυτό σημαίνει για τα προσόντα του κρίνοντας και από τους της ημετέρας Περιφέρειας αξιωματούχους.

Έλεος πια με τους ανεπάγγελτους κομματικούς αποτυχημένους πολιτευτές. Όλων των κομμάτων.

Ο Νίκος είναι ένας επιστήμονας απόλυτα εξοικειωμένος με την πραγματικότητα της σύγχρονης επιχειρηματικότητας και μπορεί να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εξέλιξη της ΕΑΒ. Μπορεί να επιλύσει επιτυχώς τα προβλήματα και να εισάγει νέα εργασιακά πρότυπα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ΕΑΒ. Καλή επιτυχία Νίκο

μονο τα ανωνυμα ακροδεξια τρολ εχουν μεινει αδιοριστα...η μήπως όχι; ΑΡΙΣΤΕΙΑ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της νουδουλαςχαχαχαχα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.