Διευκρινίσεις ζητά το Επιμελητήριο Αρκαδίας για τη διπλή ασφαλιστική εισφορά υγειονομικής περίθαλψης

Διευκρινίσεις ζητά το Επιμελητήριο Αρκαδίας για τη διπλή ασφαλιστική εισφορά υγειονομικής περίθαλψης

Μάρτιος 04, 2017 - 17:00
0 σχόλια

Επιστολή απέστειλε το Επιμελητήριο Αρκαδίας στην Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Έφη Αχτσιόγλου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, ζητά την άμεση παρέμβαση της υπουργού, να διευκρινιστεί, με σχετική εγκύκλιο τι γίνεται στην περίπτωση που υπάρχει παράλληλη ασφάλιση και ως μισθωτός και ως ελεύθερος επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος.

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Μετά από παρεμβάσεις μελών του Επιμελητηρίου μας, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας ένα σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε από την εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4387/2016. Στο άρθρο 41 του Ν. 4387/2016 ορίζεται το ύψος και ο τρόπος υπολογισμού της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης τόσο για τους μισθωτούς όσο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Αυτό που δεν διευκρινίζεται και χρήζει της άμεσης παρέμβασής σας για να διευκρινιστεί με σχετική εγκύκλιο, είναι τι γίνεται στην περίπτωση που υπάρχει παράλληλη ασφάλιση και ως μισθωτός και ως ελεύθερος επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος. Είναι φυσικά αδιανόητο να καταβάλλεται διπλή εισφορά υγειονομικής περίθαλψης και αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αυτήν την περίπτωση, με αποτέλεσμα κάποιος που εργάζεται και ως μισθωτός και ως ελεύθερος επαγγελματίας να καλείται να καταβάλει δύο φορές εισφορά για υγειονομική περίθαλψη, η οποία είναι αυτονόητο ότι είναι ενιαία για κάθε άτομο και δεν παρέχεται αντιστοίχως εις διπλούν, δεν έχει δηλαδή τον θεωρητικά ανταποδοτικό χαρακτήρα της διπλής εισφοράς συνταξιοδοτικών εισφορών.

Για τους παραπάνω λόγους, παρακαλούμε όπως παρέμβετε άμεσα προκειμένου να διευκρινιστεί το θέμα αυτό με υπουργική απόφαση και να μην απαιτείται από τους ασφαλισμένους να καταβάλουν διπλή ασφαλιστική εισφορά υγειονομικής περίθαλψης.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,
Με εκτίμηση,
ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ
 
Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Τάσο Πετρόπουλο


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.