Διευκολύνσεις για οφειλές στο ΙΚΑ

Διευκολύνσεις για οφειλές στο ΙΚΑ

Αύγουστος 29, 2015 - 10:23
0 σχόλια

Το Ίδρυμα διαπίστωσε μη εξοικείωση των οφειλετών με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και πολλά λάθη στις ηλεκτρονικές πληρωμές

Έως και τις 30 Σεπτέμβρη 2015 μπορούν οι ασφαλισμένοι, κατόπιν απόφασης του ΙΚΑ, να πληρώσουν τις οφειλές τους. Αφορά σε εκείνους που είναι ενταγμένοι στη ρύθμιση και την έχασαν εξαιτίας του ελέγχου κεφαλαίων.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση του Ιδρύματος, ύστερα από έλεγχο, διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός περιπτώσεων απώλειας ρυθμίσεων, οφειλόμενης σε εσφαλμένες καταβολές οφειλετών που λόγω των capital controls επέλεξαν την καταβολή δόσεων ρύθμισης μέσω web banking, αναφέρει η aftodioikisi.gr.

Το ΙΚΑ κάνει λόγο για «μη εξοικείωση της πλειονότητας των οφειλετών με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες» και γι’ αυτό δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να διατηρήσουν τη ρύθμιση που απώλεσαν, υπό την προϋπόθεση πως θα καταβάλλουν ορθά τα απαιτητά ποσά μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Μετά το πέρας και αυτής της προθεσμίας δεν θα είναι δυνατή οποιαδήποτε διόρθωση, ενώ αυτή η διευκόλυνση δεν αποτελεί παράταση της ρύθμισης για τις 100 δόσεις.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.